Karen M. Moning - A Felföld ködén túl

10:57:00 PM


Ismét egy régóta várt regénnyel szeretnénk csábítani titeket. Dögös skót pasik, tündérek, időutazás és Karen Marie Moning. Ugye, hogy érdemes közelebbről is szemügyre venni? Mi megtettük! Mától hét állomáson át mesélünk arról, nekünk hogy tetszett A Felföld ködén túl. Tartsatok velünk!


Karen M. Moning: A Felföld ködén túl

Fülszöveg: Egy csábító skót földesúr…
Az egész királyság csak úgy ismeri, Hawk, a Héja, a csatamezők és a női szalonok legendás ragadozója. Érintésének egyetlen nő sem tud ellenállni, de senki sem férkőzhet a szívébe, míg egy bosszúszomjas tündér át nem ráncigálja Adrienne de Simone-t a modern Seattle-ből a középkori Skóciába. A túlságosan is merész, túlságosan is egyenes lány még egy idegen évszázad foglyaként is leküzdhetetlen kihívást jelent a XVI. századi csábítónak. Bár házasságra kényszerülnek, Adrienne megfogadja, hogy távol tartja magától Hawkot…
Egy nő, aki az idő foglya…
A hírhedt uraságot csak tökéletes „nem” fogadja a lány tökéletes ajkán, de Hawk megesküszik, hogy felesége vágyakozva fogja suttogni a nevét, és könyörög a szenvedélyért, amit lángra lobbant benne. Nem állhat közéjük sem idő, sem távolság, el fogja nyerni a szerelmét! Bár Adrienne nem biztos abban, hogy helyes engednie a szívében ébredező érzelmeknek, kétségeinél erősebbnek tűnik Hawk elszántsága, hogy maga mellett tartsa a lányt…
Karen Marie Moning, a nagy sikerű Tündérkrónikák szerzője ezúttal az érzékek földjére kalauzolja olvasóit. A Felföld ködén túl sorai buja skót tájakat, vad felföldieket és megoldásra váró rejtélyeket ígérnek a főszereplők perzselő pillanatai mellett. Egy csepp misztika kell még, és máris a druidák rejtélyes világában találjuk magunkat, ahol az időn és téren túli szerelem számunkra is csupán karnyújtásnyira kerül. A Cor Leonis Kiadó ezzel a kötettel indítja útjára a többszörösen RITA-díjra jelölt és RITA-díjas Highlander-sorozatot.

Kiadó: Cor Leonis
ISBN: 9786158036221
Oldalak:316 oldal
Fordította: Körmendi Ágnes

Karen M. Moning neve nem ismeretlen a számomra, ugyanis a Tündérkrónikák első részét már elolvastam, és bevallom rögtön belezúgtam Jerricho Barronsba, és nagyon elkezdett érdekelni ez a skót különleges természetfeletti világ, ahová az írónő kalauzolt az első rész során. Beszereztem azóta az összes magyarul megjelent részt a sorozatnak, már csak elolvasásra várnak, de direkt visszatartom az élményt, mert nem jön 4 havonta új regény sajnos Moningtól, így amikor megláttam, hogy új regény érkezik az írónőtől egyből rávetettem magam. Bevallom az Outlander sorozat óta elég sok figyelmet fordítottam a kiltben parádézó kockás hasú férfiakra, így amikor megláttam a borítót tudtam, hogy nekem ez a könyv kelleni fog. A fülszöveg sem ígér mást (csak vért és verejtéket, sok szexet és fülledt erotikát), de legalább zsákbamacskát sem árul.

Mert a szerelem és a hit már önmagában is épp elég erős varázslat.

A 2000-es években élő Adrienne de Simone olyan, mint bármelyik nő. Kicsit naiv, kicsit szertelen, persze eszméletlen szép, és érzékeny, és még szűz. Az 1513-as évekről a lány nem sokat tud, de gyorsan akklimatizálódni kell, mert egy szép kis tündércsel után egy skót férfi ölében találja magát időutazva, ugyanis Adrienne egy szép kis összeesküvés közepébe kerül. Sajnos a tündérnevek számomra megjegyezhetetlenek voltak (talán a túl sok magánhangzó együttállása miatt) úgyhogy tekintsetek el a nevesítéstől. Szóval a tündérek Királynője megkíván egy halandó férfit, ő Hawk (az egyik főszereplőnk), amire a Tündérek királya felhúzza magát, hiszen asszonykája félrekacsint. Ennek a balhénak lesz áldozata Adrienne, akit a Tündérkirály Bolondja (bizonyos Adam Black) egy ügyes varázslattal áthoz a jelenből a múltba, hogy kibasszon kiszúrjon a férfival. Adrienne arra lesz hivatott ugyanis a skót Felföldön, hogy Hawkot visszautasítsa és ezzel az őrületbe kergesse. Így a Tündér király örül, közben a Bolond is jól szórakozik, hogy Hawk szenved és mindenki örül. Persze semmi sem úgy történik, ahogy várnánk így a bonyodalmak kitartanak pontosan 316 oldalon keresztül.


Egyként A Felföld ködén túl nem királydráma, csupán a tündérek mindennapos kis sakkjátszmája egymás között, amikhez "élő szereplőket" is igénybe vesznek. Hawk és Adrienne a jól mozgatott szálaknak hála találkoznak. Amikor Adrienne idepottyan (szó szerint!) a jövőből, egyenesen annak a férfinak a karjába, aki Hawknak készül adni a lányát, aki történetes már nem él. Comthy úr kap az alkalmon, elpasszolja a hirtelen jött lányt és Adrienne megismeri férjurát, aki a környék, a megye, ország, Európa, sőt, távoli földrészek leghíresebb csábítója, szeretője, szexvirtuóza. Hawk, Dalkeith Upton Down Sea urasága egy igazi nagy ragadozó. Elcsábított már 500, hanem 1000 nőt is a világon, az ágybeli teljesítményéről ódákat zengenek, minden csaj vele akar hálni. Csak éppen új felesége nem. Adrienne ugyanis utálja a szépfiúkat, hiszen egy rendesen átverte őt, és nem fűlik a foga egy újabb csalódáshoz.

Hawk karaktere tipikus barbár szépfiú, aki bár külsőre olyan, mint egy tökéletes kidolgozott szobor, a lelke mélyén azért sokkal többre vágyik, mint a puszta testiség. Bevallom Hawk, amikor nem folyton ugyanazokat az erotikus mondatokat ismételgette a lánynak, akkor igencsak szimpatikussá vált. Adrienne okos, talpraesett lány, aki nem ijedt meg az időutazástól és ha már ilyen helyzetbe került, akkor megpróbálja kihozni belőle a legjobbat. Ha ehhez az kell, hogy elviseljen egy tökéletes férfit, akkor ezt is megteszi. Igazából nem nagy önfeláldozás ez, hiszen mindenki aki sejti a történetet úgyis tudja, hogy bizony itt nem lesz sokáig ellenállás. Bárki ellen tudna állni egy tökéletes külsejű, szexis pasinak, aki kiltbe szaladgál és megmenti többször a szegény lány életét? Nah ugye! Ez nem is kérdés.


Persze Hawk csábításai az elején nem találnak be, és Adam Black (a Tündér király Bolondja) is megjelenik a terepen mint konkurencia, így a lánynak nehéz dolga van. Lesz egy kis szerelmi (?) háromszög, és sok-sok szexuális töltetű jelenet. Kicsit néha úgy éreztem, hogy egy Romana könyvet olvasok, de bevallom ez egyáltalán nem volt annyira nagy gond. Valahogy a könyv közepe táján szerencsére egyre jobban beindultak az események és én is túlléptem azon, hogy Hawk maga a tökéletesség. Az sem zavart egy idő után, hogy Adrienne maga a megtestesült jó kislány, aki a férfiakra sem néz, és amúgy is élete végig szűz marad. (amúgy meg hogy lehet szűz, ha már volt pasija és felnőtt nő? ezt valahogy nagyon nem értettem, de persze ez nem is lényeges.)

Hawk és a lány civódásai nagyon viccessé tették a történetet, Hawk Adam elleni kirohanásai és két férfi kakaskodása színfolt volt a sok természet és a vár szobáinak leírásai után. Moning nagyon szépen és érzékletesen írta le a környezetet, a kort, a tárgyakat, a szokásokat (imádtam, hogy nem tudják, hogy hogy kell kávét főzni, de már van kávé a kamrában a Felföldön :D) de még az időjárás változását is. Szerettem ezeket a szép jelzőket, de pont ez zavart meg a szexjelenetek ábrázolásánál is. Roppant kínos volt mindenféle gyönyört adó vesszőkről, kőkemény gerjedelmekről olvasni.

Felderítette izmos combját és lüktető férfiasságát is, és fájóan gyönyörteli kis csókot lehelt a vad csődöröket is megszégyenítő lőcs bársonyosan rózsaszín hegyére. 

Értékelés: 5/3

Egyszerűen néha nem tudtam komolyan venni az erotikus jelenetek leírását, mert nekem kissé kínosnak hatottak a fenti a mondatok (és jelzők), semmint erotikusnak. Hawk karaktere és külseje (ahogy az összes férfi szereplő a regényben) eltúlzottan tökéletesnek van lefeste, és ez túlzottan mesebeli volt. A tökéletes és fess skót férfiak csak Moning fantáziájában léteznek, de nem mondom, hogy ez nem jön be nők ezreinek és nem fantáziálnak róla.

Moning még mindig tudja, hogy teremtsen szikrát a két főszereplője között, és ez nagyon elviszi a könyvet. Adrienne és Hawk (szex)jelenetei, civódásai szerethetőek, viccesek és romantikusak voltak. Ott volt az erotika is a lapok között, így ez a könyv méltán megállja a helyét az erotikus olvasmányok között, akiket nem rettentenek el holmi lőcsök a skót népviselet alatt :)

A tündérek világáról keveset tudtam meg, ez kicsit bántam, de tudom, hogy a Felföldi krónikák első része csak a kezdete annak, amit a Tündérkrónikákban még olvashatok így nincs túlzottan hiányérzetem. Akciót nem vártam sokat a regénytől, nem is volt túlzottan sok izgalom, inkább érzelmi huza-vona, meg szeret nem szeret, gyűlöl, nem gyűlöl gondolatokból kaptunk nagyobb dózist. Adam Black karaktere érdekes volt, Hawkot az elején utáltam, aztán a végére már megszerettem, Adrienne néha hisztis volt, néha pedig karakán, de a leginkább az volt a legjobb bennük, hogy emlékezetesek maradtak. A könyv egy kicsit több akció jelentet elviselt volna, ez a sok érzelem (meg szex) néha már túlcsordult.

Egy szó mint száz, aki szeretne egy jó kis Felföldön játszódó erotikus könyvet olvasni az nyugodtan rávetheti Moningra magát, mert csalódni nem fog. Nem mondom, hogy a legjobb Moning regény lesz ez, de ez jó bevezetője lehet a tündérek köré épített világ megismeréséhez. Skócia nálam amúgy is régi nagy szerelmem, így kifejezetten jó volt olvasni az országról, a hagyományokról, a szokásokról és az 15. századi birtok és jogviszonyokról.


https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354?hc_location=ufi
Szerezd be a könyvet a Felföld ködén túl című könyvet innen!




Nyereményjáték

Történetünk a XVI. század Skóciájában játszódik, ezért arra gondoltunk, hogy ismerjük meg jobban a Felföldet, illetve várait. A ti feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik állomáson melyik vár képét adták közre a bloggerek. Azok között, akik helyesen válaszolnak, öt példány Karen Marie Moning könyvet sorsolhatunk ki a kiadónak hála.
 
az első két nyertes A Felföld ködén túl c. könyvet.
a harmadik nyertes Rossz hold kelt fel c. könyvet
a negyedik nyertes példány Új nap virrad c. könyvet
az ötödik nyertes Iced- Megnyílik az ég c. könyvet kapja meg.


Ez a vár egy középkori erődítmény, mely egy meredek, sziklás földnyelven helyezkedik el, Skócia északkeleti partvonalán, körülbelül 3 kilométerre Stonehaven településtől.

Játékra fel!
Figyelem! A sorsolásban azok vesznek részt, akik minden kérdésre helyesen válaszoltak, valamint felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway
 
A turnéban részt vevő blogok:
November 23 - Angelika blogja
November 25 - MFKata gondolatai
November 27 - Függővég
November 29 - Deszy könyvajánlója
December 1 - Kelly Lupi olvas
December 4 - Zakkant olvas
December 5 - Insane Life

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe