Jessica Sorensen - Ella és Micha titka

11:06:00 PM


A több, mint harmincöt regényt jegyző Jessica Sorensen egyik legsikeresebb sorozata A titok kvartett, amelynek első részét immár magyarul is olvashatjuk a Könyvmolyképző Kiadónak hála.
Jessica Sorensen: Ella és Micha titka

Fülszöveg:

Ella fékezhetetlen, heves természetével tűnt ki, mindenki tudta róla, hogy ami a szívén, az a száján. De azután mindent maga mögött hagyott, egyetemre ment, és ott átváltozott valaki mássá, aki betartja a szabályokat, fegyelmezetten ügyel a rendre, és gondosan elrejti problémáit. Most azonban itt a nyári szünidő, és nem mehet máshová, mint haza. Márpedig fél, hogy otthon újból a felszínre bukkanhat mindaz, amit fáradságos munkával eltemetett, kivált, hogy Micha a szomszédban lakik.
Micha szexis, dörzsölt, magabiztos, és úgy olvas Ella lelkében, mint senki más. Mindent tud a lányról, még a legsötétebb titkait is. Ella tudja, hogy ha a fiú megpróbálja előcsalogatni régi énjét, nehezen bír ellenállni neki. Csak azt nem ismeri föl, hogy amikor távozott, magával vitte Micha szívének egy darabját. És a fiúnak most feltett szándéka, hogy újra megnyeri a lányt, akit elveszített.

Eredeti címe: The Secret of Ella and Micha
Sorozat: A titok 1.
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789633995310
264 oldal, puhatáblás

Jessica Sorensen a Callie és Kayden regényének első 2 részével bebizonyította, hogy jó kis NA történeteket tud írni. Sok újdonság nincs az ilyen regényekben, van 2 főhős, akik súlyos titkokat hordoznak magukban a múltjukból, egymásra találnak, de nem rögtön, hanem késleltetett módon. Itt sincs ez másként, Ella és Micha között vibrál az erotikus feszültség, pedig már nem találkoztak 8 hónapja.

Ella ugyanis elutazott egyetemre, és senkinek sem árulta el, hogy hová, csak lelépett. Az autórajongó, vad csajszi úgy tér vissza Las Vegasból, mint akit kicseréltek. Öltözködése, és külseje is megváltozott, és úgy tűnik belül is átformálta az idő a lányt. Egykori jó pajtása Micha azonban átlát a szitán, a lány igazi személyiségét a fiú elől nem tudja elrejteni Ella. A kettőjük között 8 hónapja kimondatlan érzések és gesztusok egyszerre törnek újra elő miután újra találkoznak. Ott folytatják, ahol abbahagyták, azon a különleges és baljós éjjelen, ahol annyi minden megváltozott.

Ella a főszereplő lányunk elég érdekes személyiség. Az egykori külsőleg rocker és metál vonalat erősítő lány a vegasi egyetemen teljesen más emberként él. Szerzett egy barátnőt, akivel hazafelé együtt utaznak, hogy Ella végre szembenézzen azzal a vidéki kisvárossal és szereplőivel, akiket anno hátrahagyott. Ella nem köti barátnője orrára, hogy milyen volt régen, így eléggé meglepődik mindenki, amikor a teljesen megváltozott lány száll ki a drága kocsiból a kisvároskában. Főként Micha, aki egyébként Ella szomszédja, és már nagyon régóta a lány elválaszthatatlan lovagja. A fiúval Ella már sok mindent megélt a sulis balhéktól kezdve a családi dolgokon át. Igazából Micha tud mindenről, a lány legbelsőbb érzéseiről is, ám ahogy ahogy a gimi vége felé közeledtek a fiú nem elégedett meg a barát státusszal. Ella is többet érzett, ám nem vallotta be magának, és közben édesanyja halála is megkavarta a dolgokat, így a lány jobbnak látta a menekülést.

Ebben nem igazán értettem egyet Ellával, semmi sem oldódik meg a meneküléssel, és az okés, hogy ki akart szakadni alkoholista apja és anyja halálának helyszínétől, csakhogy Micha elhagyása nagy hiba volt. Nem igazán értettem a lány motivációját (a menekülést igen), de a visszatérése is olyan hülyén jött le. Teljesen megváltozva betoppant és mintha minden ugyanúgy lett volna, mint egykoron (sok visszatekintést kapunk 8 hónapra visszamenőleg). Ella apja nehezen dolgozza fel felesége halálát, Ellának pedig bűntudata van, mert neki kellett volna rá vigyáznia édesanyjára, de ő Michaval és a haverjaival bulizott, és teljesen érthető módon magát okolja anyja halála miatt. Részeges apját, és régen nem látott bátyját is visszakapja a visszatérő lány, de ezek a kapcsolatok nincsenek túlzottan megmagyarázva, vagy elvarrva a kötet folyamán. Sőt! Persze ez nem akkora hátrány, csak Ella jobb megértése miatt jól jött volna, ha ezekből jobban megértem a miérteket, a menekülés okét.


A regény persze a Michával való kapcsolatát mutatja be és ezt viszont úgy teszi, hogy bőven van benne erotikus rész, és sok romantikus is. A váltott nézőpontnak hála a fiú érzéseibe is belelátunk és nagyon jó volt olvasni ezeket. A srác, bár külsőleg lehet hogy rosszfiúnak tűnik (piercing, rockbanda, gyors kocsik, szakadt cuccok) de a belsőleg teljesen más embert takar. Nagyon szimpatikusak voltak a srác gondolatai, és tettei is, hiszen oltalmazta és védte Ellát, még akkor is, amikor meg sem érdemelte, mert szó nélkül lelépett és kétségekbe és aggódásban hagyta őt. Igazából én itt teljesen Micha párti voltam, Ellát néha megráztam volna, hogy ébredjen már rá az igazságra :)

Értékelés: 5/4 

Gyorsan olvasható, pergő, és kellően romantikus és erotikus new adult regény az Ella és Micha titka. Sok titok igazából nincs benne, Micha múltbéli sztorija "viszonylag" szimpla dolog manapság, Ella édesanyjának története pedig amellett, hogy szomorú nekem nem volt teljesen kifejtve és ez bizony hiányzott. Kaptunk mindenből egy picit, de semmi sem volt túlzottan megmagyarázva és ahhoz képest, hogy Ella, hogy menekül nem tudjuk meg, hogy mik is voltak ennek az okai, vagy miért is látta ezt a megoldást jónak.

A két fiatal kapcsolata nagyon szimpatikus volt, bár Ella sokat húzódzkodott, amit nem értettem, de nyilván ki kellett tölteni a könyvet pár száz oldallal, nem lehet rögtön megadni magát a női főszereplőnek, pedig.... Micha az a fiú, akinek milyen lány megadja magát: kedves, helyes, kellően szexi, vicces és vagány, és van stílusa. Egyszóval tökéletes férfi karakter volt, szerettem az ő részeit olvasni, szimpatikusabb volt bevallom, mint Ella vekengése.

A kettejük love sztorija tipikusnak mondható, és kiszámítható is, de ez nem volt le a könyv élvezeti értékéből. Pont azt kapod, amire számítasz. Egy kis izgalom, egy-kis huza-vona, erotikus vibrálás a két főszereplő között, vallomások, és persze minimális szexjelenet. Azt hiszem ezek adják egy majdnem tökéletes new adult könyv alkotóelemeit a családi "tragédiák" mellett. Ezek nekem itt nem voltak eléggé meghatóak, és megdöbbentőek, de ettől eltekintve jó élmény volt a könyv. Olvassátok el ti is, ha szeretitek Sorensen stílusát és a new adult könyveket. Nem fogtok csalódni Ellában és Michaban (benne főleg :)).



Nyereményjáték:

Micha egy ajakékszert visel, ezért arra gondoltunk, hogy keressünk még piercingeket más könyvekben is.
A feladat egyszerű, hisz minden állomáson találtok egy idézetet a testékszert viselő szereplőről és nektek csak annak a könyvnek a címét kell beírnia  Rafflecopter adott sorában, amelyikben ez a személy szerepel.

– Komoly? – csillant fel Ricsi szeme, miközben a szemöldökpiercingjét forgatta, ami állítólag befagyott vagy mi.

Figyelem! A postázás kizárólag magyarországi címre történik. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


a Rafflecopter giveaway
 
 

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe