Angela Marsons - Elfojtott sikoly

8:56:00 PM


A General Press Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Angela Marsons Elfojtott sikoly című regénye. Ennek apropóján, meghívunk kedves Olvasó, hogy tarts velünk, és ismerjük meg együtt Kim Stone felügyelőnőt és csapatát, fedezzük fel együtt a nyomozói munka rejtelmeit és göngyölítsük fel velük együtt egy rejtélyes és hosszú évekre visszahúzódó ügy szálait.

Az út első napjára 2015. október 31-én kerül sor, majd ezt követően másik három blogger segítségével ismerhetitek meg a Stone csapatát és az ügy részleteit. Eközben persze érdekességekkel is találkozhattok, illetve részt vehettek a nyereményjátékon is, melynek díja - a kiadó jóvoltából - négy példány az Elfojtott sikoly című könyvből.

Angela Marsons - Elfojtott sikoly

Fülszöveg:

Ötágú csillagot alkottak a kis bucka körül. Csak ők tudták, hogy a frissen felásott föld sírgödröt takar. A fagyott földet ásni olyan volt, mintha kőbe akartak volna vésni valamit, ezért felváltva dolgoztak. Mindenkire sor került. Mind az ötükre.  Ha felnőtt méretű gödröt kell ásniuk, az  tovább tartott volna. Kézről kézre járt az ásó. Volt, aki tétován, habozva fogta meg, mások biztosabb kézzel. De senki sem ellenkezett, és senki sem szólt egy szót sem. Tisztában voltak vele mindannyian, hogy egy ártatlan életet vettek el, de az egyezség megköttetett: a titkaikat el kell temetni! 
Amikor megtelepedtek a sírhanton a szállingózó hópihék, a csoport tagjainak hátán végigfutott a hideg. Aztán ment ki-ki a dolgára: az öt emberalak lábnyomai csillagot tapostak a friss, ropogós hóba.
 

Elvégeztetett.
Ám a titkok sosem maradnak eltemetve... 


Angela Marsons valósággal berobbant a Kim Stone felügyelőnő bűnügyeit leíró sorozatával az angol krimiirodalomba. Óriási sikert arató első könyvével hónapokig vezette az eladási listákat, szarkasztikus, ám szerethető főszereplője pedig elszántan göngyölíti fel a nehezebbnél nehezebb eseteket.


Kiadó: General Press Kft.
ISBN: 9789636438142
Oldalszám: 360 oldal
Fordító: Szieberth Ádám
Olvass bele itt a könyvbe!

Szeretek új szerzőket megismerni és kicsit kimozdulni a komfortzónámból, amit a krimik terén lefed a skandináv szerzők regényei. Angela Marsonsnak gondoltam adok egy esélyt, mert a fülszöveg alapján tetszett a történet, és szerencsére az írónő be is váltotta a hozzá fűzött ígéretét. De nem szaladjunk előre ennyire.

Kim Stone, a könyv főhősnője a harmincas évei közepén jár már sok mindent megtapasztalt nyomozónő. Ő és kollégája érkezik először az egyik tetthelyre, ami egy betöréses gyilkosságnak tűnik. Persze, ahogy annak lennie kell a gyilkosságok elkezdenek szaporodni és egy régi gyermekotthon felé tereli Kimet és dolgos csapatát, amit Bryant, Kevin és Stacie alkot, és persze Kim főnöke, aki néha megfeddi a nő nyomozási eljárásait. Kim ugyanis nem hallgat senkire, és semmire. Megy a maga feje után, de sosem csinál ostobaságot. Végtelenül okos nő, és kollégái tudják ezt, és vakon követik. Amikor a lányotthonnál járnak Kimnek megérzése támad, és tudja, hogy az egykori dolgozók hirtelen elhalálozásai valami súlyos dolgot rejtenek (a föld alatt).


Maga a nyomozás és a gyilkosságok izgalmasak voltak és szerencsére nem jöttem rá a könyv legelején, hogy ki lehet a gyilkos, ráadásul a könyv vége még egy olyan csattanót is tartogat, ami nagyon érdekes megoldásnak tűnt nekem. Sajnos spoilerek nélkül nem tudok nyilatkozni, mert szeretném ha elolvasnátok a regényt, mert több van ebben, mint egy átlagos nyomozgatunk, megvan a gyilkos, elítélik krimiben.

Az Elfojtott sikoly egy olyan nőt mutat be, aki maga is sokat szenvedett anno, nevelőszülőktől-nevelőszülőkig vándorolt, így lelki okokból is fontos Kim Stone-nak az ügy és a gyilkosságok. A múltbéli szörnyű titok elfedői, és a jelenkor gyilkosa összefonódnak, és ezzel szépen össze is zavarják a nyomozást. Kim és csapata viszont érti a dolgát, a nyomozónő módszerei nem túl humánusak, de ez nem is baj. Kim az a karakter volt, akit úgy szerettem meg, ahogy van. Szarkasztikus poénokkal és igazi eltökéltséggel, és bár úgy tűnhet a külvilág számára, hogy érzéketlen, az írónő mégis megmutatta az érzékeny oldalát is.


Értékelés: 5/4

Angela Marsons jól felépítette a regényét. Tetszett a főszereplő stílusa, és kollégáival való viszonya, és az érzelmi töltetek, amik a visszaemlékezésekkor előjöttek. Ezekből lehetett volna több is, hogy még jobban megértsem Kim motivációját, de annyira pont elég volt, hogy megvillantsa a miérteket.

Nem jöttem rá az elején, hogy ki a gyilkos, és az írónő végig úgy alakította a szálakat, hogy az utolsó pillanatig ne legyen semmi sem biztos. A gyilkos elkapása után még tartogat a könyv egy olyan csavart, ami szerintem nagyon érdekes, de erről nem beszélhetek, szépen olvassátok el.

Az Elfojtott sikoly című könyvnek van néhány kemény jelenete, de korántsem annyira, mint amikhez edződtem, ez a regény inkább az érzelmi dolgokra hat, de arra keményen. A gyerekotthonban élők  kiszolgáltatottsága, a borzasztó körülmények közül kimentett gyerekek történetei, az őket gondozók élete és motiváció mind-mind tanulságosak voltak. A jelenkori gyilkosságok nem voltak annyira kegyetlenek, mint a múltbéli dolgok, ennek a könyvnek az az erőssége, hogy visszafelé tekint.

A gyilkosnak is jutott egy-egy röpke rész, amiből egy kicsit jobban megérthető a fejében lejátszódó folyamatok. Ezeket a részeket nem éreztem annyira erősnek, de jól elkülönítették a nyomozás közti részeket és illetek is a könyvbe. A bűntény felgöngyölítése végig figyelemmel tartott, drukkoltam Kimnek és csapatának. Egy-két mellékszereplő, akik részt vettek még a könyvben különösen szimpatikussá váltak. Az egyik az antropológusnő Cerys volt, a másik pedig Lucy, a tolószékes és magatehetetlen lány, aki fontos szerepet kap a könyvben.

Angela Marsons egy olyan sorozat (remélem, hogy jön majd a többi része is a Kim Stone sztorinak) alapjait tette le, amit érdemes lesz nyomon követni, mert szórakoztat és egyben elgondolkodtat is. Az emberi lélek sötétjéről, a kiszolgáltatottságról és a bűnök elkövetésének miértjeiről és feloldozásáról biztos, hogy agyalni fogsz majd olvasás közben. Én ajánlom!


https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354?hc_location=ufi
Szerezd be Angela Marsons krimijét akciósan innen!





Nyereményjáték

Kim Stone egy erős és határozott női karakter, aki megérdemelten kerül be a híres nyomozónők közé. Tipikus magányos farkas, nyughatatlan, makacs és elszánt természettel, aki nem ismeri azt, hogy lehetetlen. Fürge észjárásával, kiváló nyomozói ösztönével és persze a csapata segítségével szinte verhetetlen. Mi most a hozzá hasonló karaktereket keressük. A feladatotok az lesz, hogy a blogokon lévő leírások alapján és a kiemelt betűk segítségével kitaláljátok, hogy melyik híres nyomozónőre gondoltunk. A nevet írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő mezőjébe. Nyomozásra fel!

Különleges ügyekre szakosodott természetfeletti nyomozónő. Nekromantaként (halottkeltő) képes segíteni halottak félbe maradt jogi ügyeinek rendezésében. Megalkotója Laurell K. Hamilton.  Ki ő?

Ha kitaláltátok mind a négy nyomozónő nevét, esélyetek nyílik megnyerni a General Press Kiadó által felajánlott Elfojtott sikoly regény egy-egy példányát!

Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.





a Rafflecopter giveaway


A turnéban részt vevő blogok

10/31 Könyvszeretet 
11/02 Tekla könyvei 
11/04 Szembetűnő 
11/07 Zakkant olvas

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe