Day and Night Booktag

1:59:00 AM


Teklánál olvastam erről a tagről, és gondoltam szórakozásként kitöltöm. Most úgyis egy elég nehéz olvasmányt emésztek (Végtelen szerelem), úgyhogy jöhet valami "laza" téma. A kérdések az olvasási szokásaimra vonatkoznak (bárki kitöltheti őket, nem adom tovább, aki szeretné az nyugodtan válaszoljon rá és kommenteljen, hogy elolvashassam).


D - Do you read more in the morning or at night? ▪ Nappal vagy éjszaka olvasol többet?

Éjszaka, általában éjfél után, hajnali 1-2-ig. Néha tovább, főleg hétvégén, ha itthon vagyok anyuéknál. Kiülök a kazán házba, ott meleg van, lehet szotyizni, cigizni (tudom, rossz szokás), inni meg enni közben. Néha utazás közben is olvasom, még 3 megállóra is előszedem a könyvemet a villamoson reggel, de ez elég kevés az éjszakai olvasásaimhoz képest.

A - Are there any books that changed the way you thought about things? ▪ Van olyan könyv, ami megváltoztatta a gondolkodásmódod (valamiről)? 

Minden könyv ad hozzám valamit, és amikor valami keményebb témáról olvasom, akkor akarva akaratlanul elgondolkozom ezeken. De a gondolkodásmódomat nem változtattam meg még egy könyv hatására sem.

Y - YA or not? ▪ YA vagy nem? 

Szívesen olvasom young adult könyveket, de szeretem nem túlzásba vinni, mert egy idő után megcsömörlök ezektől.

A - Are there any characters that you honestly believe are real? ▪ Van olyan karakter, akiről úgy gondolod, hogy létezik? 


A zombik. Nem jó, ők remélem nem :) Olvastam már néhány beteg emberről szóló történetet, sajnos ilyen emberek tuti, hogy léteznek a valóságban is. Annyi rémtettet olvasni manapság. De, amit a legjobban remélek, hogy egyszer megismerem majd személyesen Mr. Darcy-t, amikor Pemberley-ben járok.

N - Nobody touches my books or I don't loaning my books out? ▪ El a kezekkel a könyveimtől vagy szívesen kölcsönadom? 

Szívesen kölcsönadom, ha az illető tud rá vigyázni. A legtöbb barátom ilyen, így nekik szívesen. Csak adják vissza :)

D - Do you ever smell your books? ▪ Meg szoktad szagolni a könyveid? 

Naná, első dolgom, amikor megveszem, kicsomagolom, átveszem, kibontom a borítékból stb..stb.. A könyvek illata annyira jó.



N - Not everyone loves books - is this a positive or negative? ▪ Nem mindenki kedveli a könyveket - baj/nem baj? 

Mindenkinek saját döntése, hogy mit kedvel és mit nem. Azt nem szeretem, amikor az alapján ítélnek meg, hogy szeretek olvasni, és mondjuk leszólnak, hogy unalmas. Míg másnak a kocsmázás és a piálás a hobbija, vagy a makettezés, nekem az olvasás. És ez egyáltalán nem unalmas.

I - I keep my books in the best condition or maybe not? ▪ Vigyázok a könyveimre, vagy nem? 

Igyekszem vigyázni, de néha ez nem elég. Mivel viszem magammal, előveszem a tömegközlekedésen, és sajnos szamárfülezésre is hajlamos vagyok egy-egy idézet megjegyzése miatt, így azért látszik a könyveimen, hogy valaki már olvasta őket. De ettől függetlenül szerintem szép állapotban hagyom őket. Jah és most kaptam Pupillától a legutóbbi talinkon egy jó tippet, úgyhogy majd azt alkalmazom. (Átlátszó tapadós füzetborítóval kell bevonni a könyv borítóját, így nem gyűrődik és nem kopik!)

G - Gosh, I have too many books! True or false? ▪ Úristen, túl sok könyvem van! Igaz vagy hamis?

Igaz. Ezt főleg a Férfi mondja, amikor hazaállítok egy csomaggal, hogy megjöttek a recenziós könyvek, vagy amikor egy-egy szerzeményt átveszek. Már nem férek már el a könyvespolcomon az albérletben, így már elbitoroltam az ő polcáról is egy részt. Azt hiszem haza kell majd hordjam anyuhoz azokat a könyveket, amiket már olvastam, mert ez már tarthatatlan állapot.

H - Have you ever spilled or stained your books before with something, and If so how? ▪ Előfordult már, hogy leöntötted vagy összekented a könyved? Ha igen, hogyan? 

Nem öntöttem még le könyvet, ellenben tankönyvet igen. Kakaóval. A fizikatankönyvemet, mert kifolyt a táskámban és csak akkor vettem észre, amikor már csöpögött. Nyilván a tankönyv elázott csúnyán, és összeragadtak a lapok, és nem tudtam úgy szétszedni, hogy ne legyen károsodás. A tanár csúnyán nézett rám, nekem meg muszáj volt a kakaós részeket lefénymásolnom, hogy tanulni tudjak. A könyvektől távol tartom azóta az ilyen folyadékokat :D

T - Toned or untoned while reading? Or in other words...Do you read and workout at the same time? ▪ Ha olvasol, akkor csak olvasol, vagy csinálsz közben valami mást is?


Fekszem az ágyban, vagy utazom. Ha az ágyban olvasom, akkor csendben teszem, de közben rágcsálok valamit (chips, popcorn, kölesgolyó, ropi, saláta, fagyasztott málna). Ha utazás közben olvasom, akkor nyilván zene megy, mert anélkül sehová sem megyek. Könyvolvasás level 923243: hasizom gyakorlatokat  csinálok olvasás közben, ha a nappaliban vagyok, és nem akarom zavarni a Férfit alvás közben villanyégetéssel. Igaz kockáim még nincsenek, de néha tök jó érzés a könyvvel a sportmatracra telepedni, és tornázni, miközben olvasom. Bevallom szobabringázás közben is olvastam már nem egyszer. Az is jó dolog.)


Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe