Könyv + film körkép

9:43:00 PM

Kicsit le vagyok maradva mostanság moziügyileg, de azért van egy-két dolog, amire szemet vetettem. Gyors és rövid körkép filmes trailerekkel + képekkel és néhány infóval, hogy mit nézzetek meg a mozikban, miután természetesen elolvastátok a könyveket :)

John Green: Csillagainkban a hiba

A GABO Kiadónál megjelent ifjúsági könyv már az én polcom is várja a sorát, de bevallom nem mertem még belekezdeni. Hogy miért? Mert tuti, hogy végigsírnám a haldokló lány történetét, de nincs ezzel semmi gond, hiszen Green könyve egy tökéletes megírt megható történet. Eddig akinek kölcsönadtam a könyvet odáig volt érte (amellett, hogy végigbőgte), úgyhogy hamarosan én is nekiveselkedem, addig még gyűjtöm az erőt. A filmig sem kell sokat várni júniusban lehet a mozikba vándorolni 100-as papírzsepikkel felszerelkezve. Addig is el olvassátok el, már e-könyvben is kapható a Dibook-on ITT.






Veronica Roth: A beavatott

A Csillagainkban a hiba főszereplőnője (Shailene Woodley) egy másik ifjúsági disztópiás könyv/filmben is szerepel idén. Veronica Roth A beavatott (Divergent trilógia) természetesen nálam is erősen várólistás, és már csak 1 hónap és mi is megnézhetjük moziban, ugyanis március végén van az USA premier. Kíváncsi vagyok milyen lesz az antiutópikus Chicago a filmvásznon, ahol 5 kasztból lehet választani (Őszinték, Önfeláldozók, Bátrak, Barátságosak és a Műveltek) a fiataloknak, hogy hová szeretnének tartozni. Persze a főszereplő csajszi nehéz döntés előtt áll, ám valami olyasmit csinál, ami meglep mindenkit. A könyv, ami 2011-ben a legkedveltebb lett  a Goodreads-en március végén új borítóval is kapható lesz a Ciceró Könyvstúdió kiadásában.









 
 
A most moziban futó filmek közül a legjobban A könyvtolvaj érdekel, de ezt sem olvastam el könyvben, pedig már 2 éve megvettem, de egyszerűen nem volt még idő rá, elég vaskos olvasmány. A film kapcsán néhány embertől azt hallottam, hogy a sztori könyvben jobb, mint vásznon úgyhogy majd maximum dvd-n megnézem a  II. világháborús történetet a könyv olvasása után. A történet főszereplője Liesel, aki könyveket lop a náci Németországban, de hogy ne legyen annyira egyszerű és sablonos a sztori az ő történetét maga a Halál meséli el nekünk. A könyvet a film kapcsán új borítóval is kiadták ITT, bár nekem a régi jobban tetszik. 
 



 Mark Helprin: Téli mese

A Téli mese is most fut a mozikban Colin Farell, Jennifer Conelly, Will Smith, és Russel Crow főszereplésével. Helprin monumentális (majdnem 800 oldalas) alkotása állítólag nagyon romantikus, úgyhogy dvd-n biztos, hogy megnézem majd, ha a moziba nem is zarándokolok el rá. A huszadik századi történet New Yorkban játszódik egyébként és főszerepet kap benne a romantika mellett egy fehér ló is, aki megmenti a rokonszenves csirkefogó, Peter Lake életét.










Michael Faber: A felszín alatt 

Áprilisban mutatják be a mozik Michael Faber (horror) sci-fijéből készült filmet Scharlett Johansson főszereplésével, ami nagyon érdekel, mert a trailer annyira fura, zavart, beteg és sötét, hogy nálam ez az a kategória, amit látnom kell majd. A könyv/film főszereplője Isserley, aki egy másik világból érkezett földünkre néhány társával és Skócia utcáit járja stopposokra vadászva. Hogy aztán mit tesz velük a szexis idegen az majd kiderül! Nyomasztó már a trailer is, kíváncsi leszek a könyv milyen lesz. Ezt muszáj elolvasnom, aztán jól meg is néznem. A kötetre nem várható újranyomás (info a GABO SFF blogtól), úgyhogy futás a webshopba rendelni, mert ha beüt a film és jók a kritikák tuti, hogy elkapkodják.





Richelle Mead: Vámpírakadémia

A hamarosan a mozikba kerülő ifjúsági filmben a Szent Vlagyimir Akadémia vaskapui mögé pillanthatunk be, ami a vámpíriskola a mora uralkodói családok és dampyr testőreik számára szolgál oktatóhelyül. A történet főszereplője 2 lány, akik viszálykodnak, szerelembe esnek (nem egymásba asszem :)) és persze ellenségekkel küzdenek, miközben mindenféle ármány és veszély fenyegeti őket. Kíváncsi leszek, hogy mennyi bőr maradt még a vámpír sztorikon, képes lesz-e a film sikert befutni. A könyvről a Blogturné Klub keretein belül olvashatsz éppen, a csajoktól kedvet is kaptam arra, hogy elolvassam. A regények közül 6 rész magyarul is elérhető, úgyhogy ha sikeres lesz a film legalább ennyi film is készülhet belőle. Wáó!



 

 E.L. James: A szürke ötven árnyalata

Éppen most olvasom a könyvet és a végén járok. Basszantyú és szent szar a köbön, belső istennőm nem jár éppen örömtáncot az olvasottaktól (igen, ezek a szavak, és mondatrészek a leggyakoribbak a regényben), de a filmre kíváncsi leszek. Igaz csak 2015 Bálint napján kerül a mozikba Christian Grey és Ana szerelmi története megspékelve némi szado-mazo elemekkel, de már elárasztották a rajongói portálokat a forgatási képek és van már plakát is. A könyvről elöljáróban annyit, hogy a fordítás borzalmas, a szöveg nagyon egyhangú, de valami miatt mégis az van, hogy nem lehet letenni. Mondjuk ettől még nem lesz irodalmilag jobb, de kíváncsi leszek a vásznon, hogy fog mutatni együtt az Ana + Christian páros.





Ezeket is olvasd el

2 komment

  1. A Téli mese, mint könyv egyáltalán nem romantikus. Természetesen van benne pár szerelmi szál, de nem azok a hangsúlyosak. A filmben emelték ki jobban Peter Lake meg Beverly kapcsolatát. :P (Amúgy a könyv és a film ég és föld!) :D

    ReplyDelete
  2. Hú ez egy jó kis alapos válogatás lett, köszi érte, jó volt végigbogarászni :)
    Sok minden érdekel egem is közülük, A könyvtolvajt éppen most olvasom, fantasztikusan jó írás, nem csak a története, a stílusa is. (A főszereplő kislány nem Lissie, hanem Liesel, de csak zárójelben mondom :))
    A Csillagainkban a hiba nagyon soká nem érdekelt, de mindenki olyan jó véleménnyel van róla, és szeretem a sírós könyveket, szóval mindenképp el fogom olvasni és a film is érdekel. A Tél mese szintúgy! :)

    Meglepő módon amit még meg akarok nézni, az a Szürke :D de az olvasására nem fogok vetemedni. :D

    ReplyDelete

Subscribe