könyv-karácsony-könyv-2011

10:03:00 PM

Jöjjön előbb az örömünnep, azaz a KÖNYV- KARÁCSONY :)


Idén is beszálltam a Moly.hu-s angyalkás könyvküldős játékba (a lényege az volt, hogy mindenki kapott egy random nevet, és neki kellett ajándékba könyvet küldeni, polcok vagy lista alapján).

Stephen King Hasznos holmik egyik példányát továbbítottam Nazgulnak Szatmárnémetibe. Sajnos a posta nem volt olyan gyors, mint ahogy én terveztem, de az ünnepek után megkapta a moly-os könyvjelzővel jól becsomagolt és összecelluxozott borítékomat és azt hiszem örült is neki (legalábbis a karcából ez jött le) :)

Én papírhajótól kaptam meg a hőn áhított Vámpírnaplók 1. részét, amit már nagyon régóta el szeretnék olvasni. Nagyon örültem neki \o/



Karácsonyra Marcitól (pasi) a Hívj be! könyv landolta a karácsonyfám alatt. Szerencsére nem volt probléma az ajándékozás, neki is van listája, így én Marqueztől a Száz év magányt választottam neki. Igaz nem a legvidámabb könyv, de azt mondják jó (és én is kíváncsi vagyok rá, így majd biztos kölcsönkérem tőle :P). Én nagyon örültem a vámpíros könyvnek, igaz filmen már láttam, de könyvben már régóta tervezem, hogy beszereznem, mert ott tuti nagyobb hatással lesz rám. Kiváló választás volt ;)

Anyukám pasijának a lányától egy dedikált Vayvan Fable regényt (Szennyből az angyalt) kaptam. Egyszer már ajándékoztak nekem egy Fable regényt, az Álmok tengerét, amibe belekezdtem, de felraktam a felső polcra, mert nem igazán érte el a kívánt hatást. Erről eddig azt hallottam, hogy nagyon vicces. Remélem, ez nem köt ki a másik mellett, kicsit parázok tőle....




Én anyunak megszereztem Mautner Zsófia szakácskönyvét a legújabbat, pluszban anyu faszijának Kepes András Tövispusztáját hozta a Jézuskám. Dorisz legjobb barátnő lélekmelegítőnek megkapta Steiner Kristóf Lélekbonbonját, aminek iszonyatos módon megörült. Kicsit mondjuk leizzadtam, amikor rájöttem, hogy lehet hogy időközben megvette magának, de aztán szerencsére mégsem :) Azt hiszem szuper könyveket kaptam, de a legjobb, hogy az én választásaimnak is örültek és nincs is ennél jobb dolog <3

KÖNYV - 2011

Összegző postot mindig olyan nehezen írok, főleg mert hatalmas feladat egy évet átfogni, szemezgetni a postok között és leírni, hogy merre is haladt a blogom.

Igazából nehéz év áll mögöttem (nem kifogás, nem is biztos, hogy kívülről nézve így van, de én így érzem), persze ez nem indok, hogy elhanyagoltam az olvasást meg a blogolást. Főként a sulival küszködtem sokat, és inkább unalmasnál unalmasabb szakkönyveket olvastam a médiáról és a kommunikációról, amikor pedig nem olvastam ezeket, próbáltam a magánéletemet rendbe rakni (kisebb nagyobb sikerekkel).


Ettől függetlenül a moly-os statisztikám szerint 2011-ben összesen 15 könyvnek a végére tettem pontot. Igazából 16-nak, mert a Keresztanyát elolvastam, csak blog nem született belőle. Ez jóval kevesebb mint a 2010-es lista, de azt hiszem ez így is egész tűrhető teljesítmény. Bevallom ezekből saját pénzmagból csak a Loveklub-ot vásároltam meg (extra akciósan!), az Időutazó feleségét 590-ért / kötet áron szereztem be a Könyvudvarból, a Jó reggelt búbánatért 500 forintot kértek el a Keleti könyvárusnál. Utóbbi annyit is ért. A London lángokban is onnan ugyanannyiért származik, de az nagyon megérte az árát , azt hiszem egy darabig nem felejtem el azt a regényt.

Szent Johanna gimi 1, A Völgy, 3096 nap, Amikor életemben először, Crowfield démona, A völgy 2. Angelina, 13 1/2 mind mind recenziós példányok voltak, akikért nem tudok elég hálás lenni a kiadóknak, fordítónak, kedves moly-os tagoknak stb.. akik segítettek az eljutásukban/hozzájutásukban. Mind élmény volt!

A Csókás nyár-t Ildi barátném ajándékozta nekem, az imádott Ahern köteteket pedig Imola kölcsönözte nekem. Persze ettől függetlenül könyvet azért vásároltam idén itt-ott, januárban rendbe is teszem szépen a "magánkönyvtáramat" mert akkora a kupleráj, hogy magam sem tudom, hol is tartok.

Fogadalmaim: továbbra is igyekszem sokat olvasni, csökkenteni a várólistámat, és rendbetenni az online könyvespolcomat és egységesíteni az albérletben kallódó könyvekkel, az otthoni polcaimon heverő példányokat. Jah és visszaszerezni a kölcsönadott könyveket! És persze mindeközben postokat írni az élményekről, bármiről aminek köze van a könyvekhez.

2012-ben jó lenne a Moly-on is többet aktívoskodni, több emberrel tartani a kapcsolatot, több blogba kommentet pötyögni, nem csak olvasni és még sorolhatnám. De nem sorolom, hanem majd inkább megvalósítom őket!

Egy szó mint száz: Boldog és könyvekben gazdag új évet kívánok nektek is kedves olvasók! Köszi, hogy idén is látogattátok a silány kis blogomat, kommenteltetek, buzdítottatok! Ígérem, 2012-ben is lesz majd rajta néha-néha mit olvasni!


Ezeket is olvasd el

1 komment

Subscribe