Holly Smale - Geek girl 5. - A lány, aki előtt nincs akadály

9:34:00 PM


Harriet Manners visszatér! A legszerethetőbb tini modell kalandjai újabb állomásához ért. Ezúttal a barátság van a középpontban, és persze sok vicces helyzet, meglepetések, és egy különleges srác is... Kövesd velünk végig a blogturnét, és ha szerencséd van, nyerhetsz is! :)


Holy Smale - Geek girl 5 - A lány, aki előtt nincs akadály

Eredeti cím

Holly Smale: Head Over Heels

Oldalszám

340

Fordító

nincs adat

Sorozat

Geek girl 5.

Fülszöveg

Harriet Manners rengeteg tényt ismer. 
Tudja, hogy egyszer tizennégy mókust elítéltek kémkedésért. 
Tudja, hogy a Kígyók és létrákat és a sakkot is egyazon országban találták ki. 
Tudja, hogy az űrhajósok szíve a világűrben kikerekedik. 
És életében először most végre azt is tudja, hogyan alakuljon az élete. 
Bárcsak a többiek is követnék a forgatókönyvet...

Holly Smale a Geek Girl 1. - A lány, akit soha senki sem vett észre, a Geek Girl 2. - A lány, aki mindig mindent félreért, a Geek Girl 3. - A lány, aki távolról tökéletes, valamint a Geek Girl 4. - A lány, aki ragyogni akart szerzője. Kicsit stréber, kicsit ügyetlen, és olyan félénk, hogy a kamaszévei nagy részét az öltöző mosdójában töltötte. Tizenöt éves volt, amikor váratlanul felfedezte egy menő londoni modellügynökség, és az elkövetkező két éve arról szólt, hogy kifutókon hasalt el és pirult bele a világ legkülönbözőbb pontjain, mindehhez olyan dolgokat tört össze, amelyeket nem volt pénze kifizetni.

Harriét még mindig Harriet


Újra visszatér a kedvenc geekem, akiről párszor már elmondtam, hogy néhány dologban magamra ismerek Harrietben. Az előző történetet is szerettem (Geek Girl 4 - A lány, aki ragyogni akart), de főként Marokkó (és az ott történt forgatás) miatt. Kicsit hiányoltam a modell szakmát, ezzel szemben több volt a magánéleti dolog, de az új történetben Holly Smale változatott egy kicsit az arányokon. A történet 5. részében most újra kaptunk jó pár modellválogatást, egy elképesztő fotózást Angliában, és egy még elképesztőbb reklámfilmforgatást Indiában. De akkor nézzük is bővebben egy kicsit a Menő Könyvek sorozatában új részét.

Szerencsére Harriet nem hazudtolja meg magát, bár attól, hogy egy mintha háttérbe kerülne az iskola a geek tényekből nincs hiány. Az írónő ugyanis bárhová be tud ékelni egy-egy érdekes tényt, legyen szó az állatvilágról, vagy csak tényekről az űrről. Még mindig tök jól illenek a történet közé ékelt okosságok, amik közül bevallom nekem azért egy-kettő tud ám újat mondani és ezek nagyon élveztem, hogy újra olvashatom. Az egyik kedvencem a cicabuszos rész volt.


India és az a bizonyos sövénylabirintus


Nagyon nagy erőssége Holly Smale írónőnek, hogy mindig olyan tájakra és helyekre viszi el Harriettet (és vele együtt minket az olvasókat is) ahová effektív nem jutnánk el. A modellszakma egyik különlegessége (ebben a könyvben legalábbis), hogy olyan fotózásokra van lehetőség, ahol mindig autentikus környezetben mutatják be a modell által reklámozott termékeket, ruhákat vagy éppen egy üdítőitalt. Harriet ebben a részben egy olyan munkát teljesít, ahová Indiába kell utaznia, és ő szerencsére el is megy, még akkor is, ha egy kicsit trükköznie kell. De ez az utazás megint annyira vizuálisra sikeredett, hogy olyan volt, mintha én is ott lettem volna. Az elképesztő színek, ízek, hangok és a helyi kultúra megismerése mindig nagyon-nagyon sarkallatos pontjai a Geek girl sorozatoknak. A modellkarrier ebben a könyvben sokakl jobban előtérbe kerül, mint az iskola, úgyhogy nekem ez plusz pont volt az előző kötethez képest.


Persze ahogy a modellkarrier beindul, úgy "romlik" el főszereplőnk társas kapcsolatai. Az elromlás nem is jó szó, sokkal összetettebb probléma volt itt, és sajnos ebben volt néhány negatívum is. Harriet elég sokat vekengett, és elég sok mindent túlgondolt, és megszervezett, ami kicsit idegesítő volt. Sajnos a barátok (Tobby, India, Nat, és a kávézós fiú és a japán barátnő, akinek nem emlékszem a nevére) is érezték, hogy Harriet nem éppen százas. Vagyis persze, ahogy ők, úgy mi olvasók is úgy szeretjük Harrietet amilyen, de néha tényleg képes a túlzásokra, amikből bőven kijutott ebben a könyvben is. A kevesebb több elv jobb lett volna, mert engem ezek a félreértések, sértődések annyira nem kötöttek le. Sokkal inkább az a rész vonzott, amikor Harriet végre a sarkára áll és megpróbálja helyrehozni azokat a dolgokat, amiket elrontott a karrierjében, és segítsen Wilburön. Nem árulom el, hogy melyik sikerült-e a végére a legjobban, de bőven volt közben vicces pillanat, de néhány kínos is.

Értékelés: 5/4 


Holly Smale története hozza az elvált színvonalat, ami engem megint szórakoztatot, kikapcsolt és megint új úticélt találtam a bakancslistámra. Sajnos Harriet néha idegesítően butuska volt pár hétköznapi dologban, de egyébként nagyon szerethető. Ebben a kötetben olyan, mint egy Főnix madár, aki a hamvaiból is fel tud állni és ezt imádtam. Holly Smale mindig meg tudja újítani a karakterét, és így sosem unalmas egyik Geek girl kötet sem, mert mindig hoz valami újat az írónő a történetbe. Ez ebben a részben Harriet pálfordulása után a különleges helyszínek voltak, és újra egy kicsit beleláthatunk a modellek mindennapjaiba és karrierjébe is. Ezeket a részeket (castingok, ügynökségvezetők, interjúk, modellkönyv stb.) imádtam, és jó volt egy kis karrier áttekintést is olvasni Harriet eddigi munkáiról. Bevallom azért az ötödik kötetre már volt, amit kissé elfelejtettem, így jól jött némi ismétlés. A szerelmi faktor ebbe a kötetbe nem jutott annyi, sőt... Harriet magánélete eléggé háttérbe szorul, az Oroszlánfiú dobozba van zárva, és ez a doboz jó mélyre el van temetve. Persze nincs elfeledve ez a vonal sem, mert történik azért egy-két kis dolog, ami miatt nem felejtjük el Nicket, de nem most a karrieren van a fókusz.

Ha szeretnél egy kicsit belelátni egy "főállású" modell életébe, aki megpróbálja a munkáit, a barátait, a családját és az életét összehangolni, miközben próbál táblázatok és tervek szerint élni, akkor a Geek girl jó választás. Nyilván érdemes a sorozat előző köteteit is ismerni, de azért elég jól el van magyarázva minden, és tisztességesen megismerhetjük Harriet előéletét is a könyvből. Néha kicsit idegesítő volt a főszereplő, de ha ezen túllendülünk, akkor jönnek a megszokott random fura tények, és az elképesztő helyeken való modell munkák. Külön imádtam az angol vidéki kúriában tett látogatást, az I. Erzsébet kapcsolatot. Ezt a fotósorozatot én is nagyon megnézném a Vogue-ban!!!!

Szeressétek ti is Harrietet, mert mindig bebizonyítja, hogy meg lehet változni, és össze lehet hozni a dolgokat színes tervek, határidőnaplók és táblázatok nélkül is, egyszerűen csak rendesen kell csinálni, és értelmes felnőtt nő módjára kell csinálni.

Vedd meg most!
Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel.

Nyereményjáték


A regényben igaz, csak közvetve, de megjelenik I. Erzsébet királynő is, mint Harriet legnagyobb példaképe.

Az angol uralkodó, aki "a szűz királynő" néven vonult be a történelembe, a Tudor ház utolsó ága volt a trónon, 1533 és 1603 között uralkodott. És igen, neki voltak gondjai a skót Tudor Máriával.

Mivel Harriet is beöltözött Elizabethnek, ezért a mai játékunk során olyan színésznők nevét várjuk tőletek, akik egy filmben, vagy sorozatban a királynőt alakították. A képekről felismerhetitek őket, a színésznő nevét írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.



Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az általunk megküldött értesítő e-mailre. Sok szerencsét!



A turnéban résztvevő bloggerek
08.10. - Sorok Között Könyves Blog
08.12. - Deszy könyvajánlója
08.14. - Zakkant olvas

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe