A legjobb Jamie Fraser (Sam Heughan) pillanatok az Outlander sorozatból #gifparádé

9:54:00 PM


Lehet, hogy még nem is tudjátok rólam, de imádom az Outlander sorozatot. Diana Gabaldon Skóciában játszódó romantikus/történelmi/időutazós könyvéből készült sorozatot az indulás óta nézem, és teljesen elvarázsol az ott bemutatott képi világ, meg persze a történet is tetszik. És bevallom imádom a főszereplőt, vagyis Jamie Frasert, akit a helyes Sam Heughan alakít. Még nem írtam az Outlander mániámról, de majd úgyis fogok, mert ez egy külön posztot érdemel. Addig is jöjjön egy is gifválogatás azoknak, akik nézek a sorozatot, és akik alig bírják kivárni a jövő hetet a következő részig. Tényleg ti nézitek?

Spoileres lehet a bejegyzés azoknak, akik még nem tartanak a legfrissebb résznél!!! 


Jamie nagy belépője

Első évad, 2. epizód

Az Outlander sorozat első része nagyrészt Claire-re koncentrál, így igazából csak a második epizódban ismerjük meg teljes valójában Jamie-t, aki "orvosi" kezelésre szorul, miután megmenti Claire-t a vöröskabátosok karmai közül. Jamie elmeséli, hogy hogyan szerezte a sebeit, és itt kerül hozzá egy kicsit közelebb Claire.

A durva játék


Első évad 5. rész

Ebben a részben Claire végignézi, hogy Jamie és a többi klán találkozóján egy botokkal játszott labdajátékba feledkezik. A játék azonban egy ponton eldurvul Dougal (Jamie nagybátyja) és Jamie között, ami jól szemlélteti a családi kapcsolatokat, és azt, hogy hogyan válik Jamie-ből felnőtt férfi.

Az esküvő 

Első évad, 7. rész

Jamie ebben a részben olyan, mint egy ideges tinédzser, amikor férjül megy Claire-hez, hogy a nőt ne vigyék el a britek. Szerencsére gyorsan megismerkednek egymással, ezután pedig következik az egyik legintimebb szexjelenet a sorozat összes része közül.

Black Jack kínzása a Wentworth börtönben

Első évad, 15. rész

Black Jack Randell szexet kér Claire szabadságáért cserébe a börtönben raboskodó Jamie-től. Ezekre a jelenetekre mind Sam Heughan és a Jack-et alakító Tobias Menzies fizikailag és lelkileg is nagyon sokáig készült, mert nem volt egyszerű eljátszani ezeket a dolgokat. Azt hiszem ritkán látni ilyen jeleneteket, amik ennyire megviselik az embert...

A férfi lelkéhez vezető út 


Első évad, 16. rész

Amilyen nehéz volt nézni Jamie kínzását, annyira nehéz volt azt is látni, ahogy a testileg és lelkileg összetört férfi próbálja elmondni, hogy mi történt a börtönben, hogy milyen kínzást élt át. Claire megpróbálja visszaszerezni Jamie-t, és utat találni a szívéhez, és ez elég fájdalmas jeleneteket tartogat erre a részre.

Szemtől-szemben

2 évad, 6. rész

Black Jack és Jamie a második évadban újra találkoznak Franciaországban, ahol Jamie elkapja a bordélyházban azt a pillanatot, ahogy Black Jack egy fiatal fiút zaklat. Ez már elég indok is egy párbajra hívásra, de a párbaj illegális ekkoriban az országban. Persze ez nem gátolja meg őket, hogy  egymásnak essenek az erdőben, de nem tudják befejezni, mert Claire vetélése félbeszakítja a párbajt.

Az első csata 


2. évad, 10. rész
Úgy tűnik, hogy a skót felföldiek Csinos Károly herceggel együtt ebben a részben végre megpróbálják megszerezni a trónt, és a prestoni csatában az angolok ellen mennek. Jamie ebben a részben beveti erejét, és stragéiai tudását is a csatában, de a túlerő nem teszi egyszerűvé a helyzetet.

A búcsúzás



A cullodeni csatát Claire tudja, hogy nem nyerhetik meg a skótok, és Jamie szeretné, ha az újra várandós Claire nem maradna a csatamezőn és visszamenne a saját idejébe. Otthagyni a férfit, akit szeretsz, illetve engedni a nőt, aki a gyermeküket hordja a szíve alatt.... Bevallom én bőgtem ezen a részen.

A végső leszámolás


3. évad első rész

A 3. évad kezdetéig kellett várni arra, hogy összecsapjon Jamie és Jack Black Randell. A cullodeni csatában valahogy ők is egymás mellé kerülnek, és nem kerülhetik el a véres küzdelmet. Körülöttük zajlik a csata, ők pedig egymásra koncentrálva rendezik az évek gyülemlő indulatokat.

Jamie új életet kezd 

3. évad 4. rész

Jamie lovászként dolgozik egy nemes családnál, ahol egy éjszakát eltölt az egyik nemes hölggyel. A kapcsolat gyümölcse Willie évekkel később túlzottan is hasonlít Jamie-re, így a pletykák miatt a férfinak el kell hagynia az udvart, és fiát. Ki bírja ki ezt bőgés nélkül?

+ Claire nagy belépője és Jamie reakciója

3. évad 5. rész
Szerintem mindenki sajnálta szegény Jamie-t a legutóbbi részben, amikor végre valahára újra találkozik Claire-rel, aki visszatér a Felföldre, mert nem tudja elviselni a férfi hiányát. A nyomdászként dolgozó Jamie álnéven publikál, Claire pedig a nyomdájában keresi fel, de nem tudja, hogy mi vár rád, emlékszik-e rá egykori szerelme. Jamie reakciója azt hiszem egyértelmű :)

Mikor jön már a következő rész? Ki várja még? 


Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe