Tavaszi könyves zsongás

1:42:00 PM


Nah jó, nekem már elég a télből, jöjjön most már a tavasz, és az új könyvek illatát hozza el nekünk a szél. Ha évszakváltás, akkor mostanság szeretem összegyűjteni és figyelgetni a kiadók friss megjelenéseit, mert azért van mit. Nemrég az NLCaféra írtam egy ilyen 15 tavaszi könyves szösszenetet, de simán ki tudnám egészíteni még ugyanennyivel. Aztán gondoltam, miért ne tehetném meg itt a blogon?

Szóval most jöjjenek a tavasznyitó kedvenceim amiket a friss és várható megjelenések közül szemezgettem ki a molyról. Nyilván lesz még egy csomó megjelenés a Könyvfesztiválhoz közeledve, de arról majd lehet csinálok áprilisban bejegyzést, ha nem leszek lusta :D

A könyveket igyekeztem csoportosítani téma szerint, de elég nehéz mert nagyon vegyes az ízlésem, mindenfélét olvasnék mostanság. Amúgy ha van valami kedvencetek, amit ti vártok nyugodtan jöhet kommentben :)

ui: jah és a könyvek előrendelhetőek/megrendelhetőek a címekre kattintva 


#megható  #megdöbbentő #emberisorsok




Han Kang - Növényevő
megjelent

Jonghje álmában vér, nyers hús és a halál kísért. Másnap az asszony, akinek élete és házassága is átlagos, kitakarít minden állati eredetűt az otthonukból. A nő férje további abszurd dolgokról számol be, ami őt és családját éri mióta Jonghje teljesen növényevő lett. Egy kafkai átváltozás tanúi lehetünk olvasás közben, úgyhogy engem nagyon érdekelni kezdett ez a téma. Van egy kicsi "áthallás" a Raw című filmmel kapcsolatban, de ott egy orvosi egyetemre járó vegán lányból lesz húsevő. Az is hasonló sors, csak fordítva. A Raw állítólag annyira durván mutatja be ezt az egész átváltozást, hogy többen rosszul lettek a vetítésen. Én még nem láttam, de az Origo ezt írta itt.


Saroo Brierley - Oroszlán
már megjelent

Szárú, az ötéves indiai kisfiú egy szerencsétlen véletlen folytán India egyik legveszélyesebb városába kerül. Hogy juthat el egy kisfiú Indiából Ausztráliába? Képes lesz új életet kezdeni? Találkozhat még valaha az édesanyjával? Megtudhatja egyáltalán, hol élte le élete első öt évét? Vajon ki lehet az igazi oroszlán? Az Oroszlán Saroo Brierley valós története a kitartásról, az önfeláldozásról és a hitről, és az ebből készült film a múlt héten került a mozikba. A főszereplője az a Dev Patel, aki a Gettómilliomos című filmmel futott be, és amit én nem mellesleg nagyon szeretek. 
 
Mona Awad - Antilányregény 
megjelenés: március 24.

A felnőtté válás nem egyszerű a duci lánynak, de Mona Awad állítólag fergetegesen viccesen, és néha sokkolóan mutatja be Lizzie életét. A lány csak felnő, férjhez megy, és persze közben kínkeserves harcot folytat a kilókkal, aztán győz. Vagy mégsem? Mikor fogja magát végre nem duciként látni a tükörben? Érdekes téma, mindig is szerettem testképzavaros emberekről olvasni, úgyhogy ezt a könyvet is jegyeztem.



#kicsiknek #ifjúságnak


Roald Dahl - Boszorkányok
megjelent

Juhú, újra Roald Dahl könyv a láthatáron. A Matildát nagyon szerettem, a BFG-t azóta láttam filmen és tök cuki volt, úgyhogy az újra kiadott Boszorkányok is érdekel. Naná, mert hát boszorkányok, azokat a témákat amúgy is szeretem. Amúgy turnés könyv lesz, szóval biztos, hogy ezt olvasni fogom.

Susan Kreller - Égig ​érő szerelem 
megjelent


Adrian, amióta az eszét tudja, Stella szomszédjában lakik. Stella egy kicsi selypít, Adrian nagyon magas, viszont legeslegjobb barátok ezer éve. Stella Egykilencvennek hívja a fiút, és egyáltalán nem zavarja, hogy nem éri fel a vállát, ha meg akarja lapogatni.  De amikor a szemben lévő elátkozott házba beköltözik Dato és családja, Stella beleszeret az új fiúba. Adriant készületlenül éri a letaglózó, kínzó szerelmi bánat, mert nem is tudta, hogy szerelmes… Hát egy ilyen cuki szerelmes történetnek nemet lehet mondani? Egy kicsit a svéd gyerekversekre emlékeztet ez a fülszöveg, úgyhogy nálam instat get ez a könyv!


Susie Hodge - Miért ​van annyi meztelen ember a képeken?
megjelent

Ha lenne egy 7-8 éves gyerkőcöm, akkor biztos, hogy ezt a könyvet is kezébe adnám, mert ez a könyvecske bemutatja a különböző irányzatokat a barlangrajzokon keresztül a kubizmusig, a reneszánsztól a kortárs művészetig, miközben fontos kérdésekre is választ ad. És hát milyen cuki már a borítója! 


Sean McManus - Tanulj ​meg kódolni 10 lépésben!
megjelent

Ok, én nem vagyok kiskorú, de kódolni sem tudok, és ha a gyerekeket meg lehet tanítani, akkor engem is úgy hiszem. Elméletileg ezzel a könyvvel elkészíthető lesz az első számítógépes játékunk és weblapunk, miközben a programozást tanuljuk lépésről-lépésre. Többször kezdtem már bele felnőtt programozási könyvekbe, de egyik sem fogott meg. lehet az ilyen gyerekeknek írtakkal kéne haladnom.


#háztartásos #kertrendezős 



Clea Cregan - Minikertek
megjelent

Óh ezt a könyvet már végiglapozgattam a Libriben és annyira szépséges, amennyire borsos az ára.  de tök jó leírások vannak benne, hogy hogyan készíthetünk kis kerteket mindenféle üvegedényekbe pozsgásokkal, kaktuszokkal és mindenféle más növénnyel. Én szívesen nevelgetnék ilyeneket, legszívesebben minden héten vennék valami virágot, úgyhogy jó lenne saját magamnak építeni ilyen minikerteket, és boldog lennék.

Matt Franks - Kiskertek ​a magasban
megjelent

Bár van egy erkélyünk, az ott termeszthető növények száma véges, de tavaly is ültettünk és még paradicsom is termett. Azt hiszem ezzel a könyvvel kimaxolhatnánk, és a jövőbeli lakásunkhoz is jól jönne azt hiszem :)

#krimis  # misztikus  #félős




Louise Jensen - Az ​ajándék
megjelent ?

"Jenna nagyon beteg. Minden reményét elvesztette egy új szívre, amellyel tovább élhet. Már kihunyna belőle az élet, amikor megkapja egy Callie nevű lány szívét. Vajon ki volt a donor, és hogyan halt meg? Jenna elhatározza, hogy utána jár a dolognak. " - Nyomozós, szervátültetéses, misztikus krimi. Ilyet nem olvastam még, úgyhogy érdekel és kész, még akkor is ha Művelt Nép Kiadó által forgalmazott könyv. A könyves oldalakon egyébként a megjelenés június, de a molyon a friss könyvek között van.

Mel Sherratt - A ​lányok a szomszédból (Eden Berrisford 1.)
megjelent: 

Ezt is a Művelt Nép adja ki, akitől néha a frász kiver a közösségi média oldalakon, de ez is egy elég jó kriminek tűnik a fülszöveg alapján. "Egy meleg, tavaszi estén öt tini találkozik egy városi parkban. Csak négyen jönnek ki élve. Fél évvel a tizenöt esztendős Deanna Miller halála után valaki üldözőbe veszi a Stockleigh-i tizenéveseket, és elvetemült támadások sorozata rázza meg a kis közösséget. Deannáért állnak bosszút? Vagy többről van szó?"


James Grippando - Szökésben
megjelent

Bár ez már a 12. része a Jack Swyteck néven futó sorozatnak, de annyira megtetszett a borító és a fülszöveget elolvasva a történet is, hogy felkerült a listára. A történet egy eltűnt lányról szól, ahol minden jel arra utal, hogy az eltűnt lány haláláért megtalálták a felelőst,  akit lecsuknak és halálra ítélnek. 3 év múlva eljön a nap, amikor közeleg az ítélethirdetés napja, de a lány apja elmondja a nyomozónak, hogy a halottnak hitt lánya telefonált. De tényleg ő volt? És akkor kit ítéltek el és mi történt pontosan?



Megan Abbott - Majd ​megismersz
megjelent

Az Agave kiadó is egész jó kis krimiket szállít mostanság, nem ez az első amire felfigyeltem. Itt egy tornászlányt és családját ismerhetjük meg, és a sportolói közösséget, amit elborzaszt egy kegyetlen haláleset. Az Edgar-díjas Megan Abbott letehetetlenül izgalmas, feszültséggel teli és fordulatos regényt írt a szülői áldozatvállalásról, családi titkokról és a becsvágy mindent elsöprő erejéről. - mondja a fülszöveg. 

Elizabeth Berg - Hol ​volt, hol nem volt…
megjelenés: február 22.

A General Press könyve két generáció mindennapjait bemutató regény, ami egy elvált házaspár és eltűnt lányukért való aggódást mutatja be. Nem effektív krimi ez a könyv, inkább én családregénynek saccolom, amiből bőven lesz érzelem, megbocsájtás, múlt sérelmei és persze azért izgalom is az eltűnt lány miatt. És ugye hogy milyen szép a borító?


Sarah Pinborough - Ne ​higgy a szemének!
megjelenés: február 28. 

A 21. Század Kiadó jó kis könyvekkel érkezik idén. A gonosz maga című könyvet nagyon várom majd júniusban, de erre az újdonságra szemet is vetettem. "Tisztelt ​Olvasó! A Ne higgy a szemének! a szerelem sötét oldaláról szól. Arról, hogy megpróbálunk rájönni: ki lehet a másik ember, a szenvedély, a szépség, a szavak mögött. Mert vajon melyikünk őszinte mindenben és mindig, mindenkihez? Főleg ahhoz, akit a legjobban szeret?" - Eddig elég jól hangzik ez az izgalmas pszicho-thriller, amiben egy titkárnő életét ismerhetjük meg, aki egy bárban megismerkedik egy helyes férfival, majd az új munkahelyén ugyanez a férfi a főnöke lesz. Persze itt már felesége van és családja van a férfinek, de akkor mi is volt az a románc a bárban, és mi lesz a szerelmi háromszög vége?

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe