James Frey - Nils Johnson-Shelton - Sky Key

11:24:00 PM

James Frey izgalmas könyvsorozatával már megismerkedhettünk tavaly. Az Endgame című könyv minden várakozást felülmúlt, a könyv nagy siker szerte a világban. James Frey most egy szerzőtárssal kiegészülve tovább szövi a Végjátékot, ami ebben a kötetben még súlyosabb és még izgalmasabb, mint eddig.

Tarts velünk és a Blogturné klub 5 tagjával, akik nyomon követik a Játékosokat, akik azért harcolnak egymás ellen, hogy megtalálják az Ég kulcsát. A turné végén, ha te is jó vagy nyom olvasásban, akkor megnyerheted a Libri Kiadó által felajánlott 3 könyv egyik példányát. A Végjáték elkezdődött, semmi sem állíthatja meg!

James Frey és Nils Johnson-Shelton - Sky Key

Kiadó, megjelenés

Libri Könyvkiadó, 2016

Oldalszám

560

Fordító

Nagy Gergely

Sorozat

Endgame 2.

Fülszöveg

Két kulcs és kilenc játékos maradt. 

New York. Aisling Kopp elhatározza, hogy kiszáll, és véget vet a gyilkos játéknak. Mielőtt azonban döntő lépésre szánhatná el magát, a CIA közbelép. Mint kiderül, tudnak az Endgame-ről, és feltett szándékuk, hogy hasznot húzzanak belőle… Etiópia. Hilal ibn Isa al-Salt épphogy túlélte az első menetet. Az Akszúmi törzsnek azonban titkos tudás van a birtokában, amely megállíthatja az idegen lényeket, a halálos Endgame játékmestereit… London. Sarah Alopay találta meg az első kulcsot. Jagóval a győztes oldalon állnak. De Sarah démonai ugrásra készek, már nem szállhat ki, vagy győz, vagy végleg elbukik… Kilencen maradtak játékban. Ki a következő áldozat? 

Olvasd el a könyvet. 
Kövesd a nyomokat. 
Oldd meg a rejtélyt. 
Csak egy maradhat. 

Amit a kezedben tartasz, az nem csak egy könyv. Te magad vagy a főszereplő, és ha jól teszed a dolgod, akár a győztes is lehetsz. A sorsunk a te kezedben van. James Frey és Nils Johnson-Shelton Endgame-regényei több mint negyven országban tartják lázban az olvasókat. Nagyszabású multiplatform játék társul hozzájuk, és a történet filmváltozata is készül!

Az Endgame első részéért nagyon odavoltam tavaly (itt áradoztam róla). Nekem James Frey egy olyan izgalmas és érdekes világot teremtett sorozatának első részében, hogy nagyon vártam már a folytatást. Szerencsére most sem csalódtam, és még mindig Végjáték fan vagyok, pedig ez a kötet kicsit szelídebbre sikeredett néhány ponton, mint az első rész. A blog további része SPOILERES lehet azoknak, akik még nem olvasták az első részt.

A Deep impact-en túl


A Toborzásban szó szerint elszabadul a pokol, 12 játékos esik egymásnak és rögtön ki is hullanak páran. A könyv végi Stonehenge beli jelenet elég emlékezetesre sikerült, és szerencsére a Sky Key is onnan folytatódik. A világ tudomást szerez a keplerek által felvázolt szomorú végről, mert kiszivárog egy levél, amiben a NASA alkalmazottja tudatja családjával, hogy Földünk felé egy hatalmas aszteroida száguld. Ez pusztítja majd el az emberiséget, ezt jövendölték meg a keplerek, ezek az ufószerű lények, amiből szerencsére ebben a kötetben nem sok szó esik. Csak említés szintjén vannak jelen, nem öltenek formát, mint a Toborzáskor, így kicsit könnyebb volt ezt a "túlvilági" dolgot áthidalnom. Mondjuk ettől függetlenül még mindig ez a sztori legfurább része, de ettől eltekintek.


A lényeg ebben a kötetben a megmaradt 9 játékoson van, akik egytől-egyig sokat szenvedtek, de életben maradtak. Sarah szerelmét vesztette el Stonehenge-nél és Jágóval kötött szövetséget, An Liu szintén gyászol, mert meghalt a szövetségese (szintén szerelme Csijokó). Van még egy páros, akik szövetséget kötöttek, ők a kegyetlen gyilkológépek Bajcsakán, és Makabé. Hilal külön utakon jár, ő szeretné megállítani a végjátékot és ősei ládáját felnyitva talál válaszokat és cselekszik. Sari a harappai törzs tagja lányát vége Indiában, Alice pedig szintén egyedül indul el egy úton.

A Sky Key az Ég kulcsával foglalkozik főként. Az első kötetben a Játékosok a Föld kulcsát keresték, Sarah meg is találta és Jágóval el is vitték magukkal, a mostani feladat azonban az Ég kulcsának megtalálása. Ez a feladat nem tűnik egyszerűnek, de minden játékos jó. Sőt! Nagyon jó, főként a túlélésben, ami nem is csoda. Kiképezték őket már gyerekkoruk óta, ölésre, menekülésre, rejtőzködésre, és nyomkövetésre, nyomolvasásra. Egyedül is veszélyesek, de ketten összefogva még pusztítóbbak tudnak lenni. Ám mivel tudják, hogy csak egyikük, illetve az egyikük törzsének leszármazottjai élethetük túl az aszteroida becsapódását, így nem bíznak senkiben. Próbálnak kiutat keresni, és kialakult szövetségeket megmenteni, de ez nem is annyira egyszerű dolog.



Értékelés : 5/4.5 


Egy picit kevésbé rágtam a körmöm ezen a könyvön, mint az első részen, de talán ez annak köszönthető, hogy már ismertem a szereplőket, és nem okoztak akkora meglepetést. Illetve azért igen, főként An Liu, akinél betegebb embert nem is ismerek olvasmányaim során. Bajcsakán is elég durva dolgokat tesz ebben a könyvben is, és persze az Ég kulcsa rejtély megoldása is nagyon szívbemarkoló lett a végére.

9 karakter, 9 sors, 9 cél


Minden szereplő sokkal különválaszthatóbb lett ebben a kötetben, mert mindegyikük egyénként sokkal több gondolatot, és belső vívódást kap. Főként Sarah és Hilal gondolataiba láthatunk bele, de Jágóról is sok minden kiderül. Sőt! Még Bajcsakán és Makkabi "érzelmei" és motivációja is árnyaltabb lett ebben a kötetben. An Liu gusztustalan dolgokat tesz, de mindezt sajnos el kell ismerni, hogy rendkívül okosan és taktikusan hajtja végre. Alice, és Sari nőként, és anyaként elképesztő dolgokat visz véghez, és a végsőkig kitart. Őket nagyon tiszteltem végig. Aisling és családja viszonyát, és a CIA működését közelről is megismerhetjük, ezek a részek voltak a kedvenceim főként. Hilal szála egy kicsit túl vallásos volt a Frigyládával és a benne rejlő kincsekkel és a Gonosz elpusztításával, de végül is belefér. Ha az első részben említett keplerek miatt volt sok, most itt Hilal miatt éreztem hasonlóan magam.

Nem tudom hogy mennyiben vette ki magát Nils Johnson a könyvből, valahogy nem éreztem másnak a stílust. Nekem a Sky Key majdnem tudta hozni az első rész színvonalát. És ha nem is lett teljesen tökéletes, de még mindig fenn tartotta a figyelmemet, és még mindig tudtam szurkolni egy-egy karakterért, és bőven ért meglepetés is az olvasás folyamán. Számomra ez a könyv is letehetetlen volt, több érzelem volt benne és azt hiszem ez az utolsó kötetre is bőven ki fog hatni.

http://www.lira.hu/tradetracker/index.php?tt=4784_12_179192_&r=%2Fhu%2Fkonyv%2Fszepirodalom%2Fifjusagi-irodalom%2Fregenyek%2Fendgame-ii-sky-key


A folytatás nagyon vonz, úgyhogy remélem, hogy érkezik az is majd, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan tud egy olyan függővég után folytatódni a sztori, mint ami volt. Ehhh! Nehéz spoilerek nélül beszélni a történetről, de ha elolvasod a második részt és összerakod a dolgokat, akkor te is meg fogsz lepődni bőven.

Szeressétek ti is Sky Key-t, mert sok gondolkoznivalót ad ez a könyv is. Van benne vallás, némi történelem, család, barátság, némi szerelem, sok-sok kiélezett és veszélyes helyzet és harc, plusz némi spiritualitás is. Pont csak annyi elosztva, ami még mindig érdekessé teszi a történetet.


Nyereményjáték 

A Végjátékban játszó Játékosok rendkívül okosak, és jártasak abban, hogy megtalálják egymást. Most téged is arra buzdítunk, hogy vedd elő a térképedet, és segíts megtalálni néhány helyszínt, aminek köze van a könyvek helyszíneihez.

Minden blogon találsz koordinátákat, és egy képet a helyről. A koordináták és a kép segítségével kell megtalálnod, hogy melyik várost rejtettük el. Ha rájössz, és beírod a Rafflecopter dobozba a konkrét helyszínek pontos nevét, akkor a turné végén megnyerheted a 3 könyv egyikét. Játékra fel!


é. sz. 27° 42′ 09″, k. h. 88° 08′ 54″



A turnéban résztvevő bloggerek: 

05.12. Zakkant olvas
05.14. Deszy Könyvajánlója
05.16. Kelly és Lupi olvas
05.18. CBooks
05.20. Dreamworld

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe