áprilisi szerzemények

11:05:00 PM


most kezdjem megint ezt is azzal, hogy kurva gyorsan elszaladt az április? egyszerűen nem tudom, hogy hová tűnnek a napok. nem történik effektív sok minden egy héten, de a rengeteg munka, olvasás, háztartás, edzés, barátok, egy-két kulturális program (mozi/koncert) és a hétvégi aktív pihenés annyira elveszik az időt, hogy csak pislogok, hogy megint hónap vége.

az április könyves posztok szempontjából elég gyér volt: 5 bejegyzés született, ebből 1 képes poszt, 1 könyvfesztiválos beszámoló és 2 recenzió és persze az előző havi beszerzéses poszt. áprilisban 4 könyvet olvastam el a moly szerint: DAC5, Az özvegy, Sky Key, Az üvegpalota. még sokról nem volt poszt, mert turnéban érkezik hamarosan, úgyhogy addig nem mondanék róluk semmit. ellenben a könyvbeszerzések azért akadtak bőven áprilisban.


fentebb láthatjátok a díszes társaságot, amiből van több vásárlás, érkezett pár reci is, és kaptam/kaptunk  ajándékba is könyvet (bár ezeket leginkább Ákos kapta, de én is igényt tartok rá, úgyhogy ide számolom őket :D)

a Büszkeség és balítélet, a Behálózva, Három másodperc, Lolito mind Könyvfesztiválos szerzemény, itt olvashatsz róluk bővebben.

reciben érkezett hozzám A vétkes (erről már volt írtam) A közösségi média nagykönyve (erről is!), Sky Key (amiről holnap jön a poszt).

a munkahelyen kaptam ajándékba a Válaszok házát, a Szlovákul szeretnit, és az Eljegyezve című könyvet. tervezek ezekről is írni, csak jussak a végére, mert elég vaskosak, ugyanitt csodaszép könyvek! 

Harlen Coben Nincs üzlet című könyvét a Krimifüggő FB oldalán nyertem :) játsszatok ti is, mindig jó kis könyveket sorsolnak ki!

a Bélügyeket, a Gyógyítsd meg a szívedet, Tartsuk kézben a hétköznapjainkat című könyveket Ákos kapta, de felkerültek a közös polcra, úgyhogy ideraktam őket. az Infografikai szakácskönyv nagyon jó pofa kiadvány, imádom nézegetni, annyira jó így látni a recepteket, kis ábrákkal és leírásokkal, mint csak úgy szárazon leírva. sokkal jobban élvezem azokat a videókat is a Buzzfeed Tastytől, amik 1 percben mutatják meg a kaját elkészítését, mint hosszú uncsi cikkekben. vizuális típusok imádni fogják ezt az alapszakácskönyvet!

A Tűz tanúját 40%-os akcióban vettem az Alexandrán, de elbasztam a rendelést és futár hozta ki (nyilván nem ingyen hanem 890 fájdalmas jó magyar forintért, ráadásul a vidéki címemre anyuhoz...) ehhh. legközelebb 88x is leellenőrzöm, hogy minden stimmel-e, mert így nem annyira érte meg a könyvet, bár már csak ez hiányzik a Kepler gyűjteményemből (A Hipnotizőr, és a Paganini szerződés ugyanis már itt van a polcon). tanulság meg van, egy darabig nem nézegetek akciós könyveket, mert nem szabad vásárolni, így sem férünk el az albérletben a könyvektől, meg úgy látszik, már béna is vagyok ebben, ha képes vagyok elbaltázni egy sima rendelést.

szóval ez volt április: 16 könyv (3 reci, 1 nyeremény, 5 vásárlás, 7 ajándék könyv) = mondhatnám, hogy sok, de hát nem igazán érdekel?!

a többiek polcára ezek vándoroltak: Pupi, Nita, Katacita, Dóri, Nikkincs, Amadea


Ezeket is olvasd el

3 komment

  1. Megragadom a lényeget - tök jó a poszt 'fejlécképe' (tényleg a falon vannak azok a kis fotók, vagy képszerkesztővel applikáltad rá?). Sok érdekességet szereztél be, kíváncsi vagyok az elmaradt posztokra! (és tényleg csak úgy repülnek ezek a tavaszi hónapok!)

    ReplyDelete
  2. Nekem is tetszik a kép! :) Most az jutott eszembe róla, hogy van olyan lakás, ahol fele ennyi az összes könyv, és hogy úristen hogy lehet úgy? Ok, az ítélkezésről már leszoktam, de a könyv nem csak jó, hanem szép is. :)

    ReplyDelete
  3. Nagyon jó kép, díszes könyv-társaság. :) Ó, van infografikai szakácskönyved? Láttam már én is, de nem vettem meg, csak megnézegettem. A Tasty-s videókat én is csípem, könnyű így vizuálisan, és sokkal egyszerűbbnek tűnnek a receptek. Én rettenetesen utálom egyébként is, hogy a leírt receptek szövegezése néhol olyan szar, hogy le kell ülni értelmezni... volt már, amit újraírtam, pontokba szedve, mert olyan hülyén írta hogy ezt és ezt miközben ezt és azt, hogy úgy nem is jó a sorrend. :(

    Btw, csatlakozom: kurvagyorsan mennek a hónapok! :O A május fele is csaknem eltelt!

    ReplyDelete

Subscribe