Abbi Glines - Te vagy nekem a tűz

10:04:00 PM


Abbi Glines újabb szerelmi történetét hozza el a Maxim Kiadó nektek. Ezúttal Marcus és Willow életét ismerhetjük meg, ami nem mentes a családi problémáktól és a múltbeli csalódásoktól. A két megsebzett szívű fiatal tényleg egymásnak van teremtve? A kettőjük közötti szenvedélyt kiolthatja egy szörnyű családi titok? A szerelmesek történetét most te is megnyerheted magadnak, ha követed a Blogturné 7 bloggerének bejegyzéseit október 5 és 11. között.


Abbi Glines - Te vagy nekem a tűz (Sea Breeze 2.)

Fülszöveg:

Marcus Hardy abban bízott, hogy egy kellemes év vár rá a főiskolán, és végre elfelejtheti az előző nyarat. De családi bonyodalmak miatt vissza kellett költöznie az óceánparti Sea Breeze-be. A szoknyavadász Cage-nél húzza meg magát, ám a lakásban folyamatosan ki-be járnak az emberek. Többségükben hosszú lábú lányok, akik legfeljebb egy-két éjszakát töltenek ott.
Marcus próbálja összeszedni magát, de úgy tűnik, ezt a nehéz időszakot csak egyetlen dolog tudja feledtetni: egy gyönyörű, vörös hajú lány. Willow – avagy Low – gyakori vendég Cage lakásában. Kettejük viszonya nem egyszerű: Cage kihasználva a főiskolai baseballsztárság előnyeit, minden csinos lányt meghódított, aki csak az útjába került, de úgy képzelte, hogy feleségül fogja venni Low-t, ha már kitombolta magát.
Marcus képtelen felfogni, hogyan működhet ez a kapcsolat, mindent megtett annak érdekében, hogy lebeszélje erről Cage-et és Willow-t. De aztán a szépen felépített tervet keresztülhúzza egy elképzelhetetlennek tűnő felismerés. Marcusnak választania kell Low és a családja között. Mert amikor kiderült az igazság, nem maradt más választása.


Oldalszám: 288 oldal ·
Fordította: Margitta Nóra
Megjelenés időpontja: 2015. október 8.
Itt beleolvashatsz! 

Abbi Glines előző könyvét, a Sea Breeze sorozat első részét, azaz a popsztár Jax és barátnője Sadie sztoriját egész kellemesnek találtam így bátran vártam, hogy olvashassak egy újabb szerelmes regényt az írónőtől. A Te vagy nekem a tűz elődjéhez mérten nem okozott csalódást. Gyorsan olvasható, és egy olyan szereplőről van szó benne, aki az első regényben is feltűnt már. Marcus anno Sadiért rajongott, ám most már szerencsére túllépett a lányon. A srác a főiskolára jár, és összeköltözött egy csajozógép ismerősével. A beköltözés zökkenőmentes, Cage nem sok vizet zavar Marcusnál, úgyis mindig csajozik valahol. Marcus már hallott Willow-ról, akihez Cage-t különleges viszony fűzi. Barátok a lánnyal, és Cage megígérte Willow-nak, hogy mindig vigyáz rá, és ha kiélte magát (értsd: megdugott, minden környékbeli csajt) akkor majd feleségül veszi.


Ez a kis közjáték kicsit hülyén jön le, de tényleg nincs köztük semmi. Persze Willow, vagy Low, ahogy a barátok hívják feltűnik Cage-nél és találkozik Marcussal és bár nem mondom, hogy szerelem első látásra, de a fiúnak feltűnik a lány és Low szeme is megakad a fiún. Marcus, amikor jobban megismeri a lányt és amikor megtudja, hogy milyen életet él, akkor kicsit még jobban belezúg. Low élete nem fenékig tejfel. A lány napközben dolgozik, délután és este sokszor vigyáz nővére kislányára, az alig egy éves kis cukiságra, így aznap a nővére megengedi, hogy nála aludjon. Amúgy nincs hol laknia. Ha nem adna neki Cage szállást és nem lenne a kislány és a dada állás és az átmeneti szállás, akkor mehetne a híd alá.

Low és nővére viszonya elég rossz, de a lányban becsülendő, hogy mindenért maga dolgozik meg. Ez Marcusra is igaz, hiába gazdag az édesapja (egy autókereskedést vezet), még sem fogad el segítséget. Mondjuk büszke is hozzá, hiszen édesapja elhagyta édesanyját, mert beleszeretett a titkárnőjébe, és Marcusra hárul, hogy pátyolgassa anyját, és húgát Amandát. Néha a két nő teljesen kiveszi a fiú erejét, kicsit néha túlzottan sokat rinyáltak, de ez érthető, hiszen a családjuk éppen most hullott darabokra. Marcus ettől függetlenül nagyon jól rendezi a helyzetet, érthetőek voltak a döntései, és az aggályai apjával kapcsolatban. Low életében nővére okoz gondot, és az, hogy a lányt eddig életében mindenki elhagyta. Férfiak, a családja, és egyetlen élő rokona sem foglalkozik vele. Low-nak egyedül Cage van, akihez menekülhet, és egy idő után természetes Marcus, ahogy egyre közelebb kerülnek egymáshoz.

A fiatalok a kezdeti ismerkedési szakaszokat gyorsan megugorják, egész gyors a Te vagy nekem a tűz cselekménye, de ez nem volt annyira gond. Sadie és Jax szemérmesebben ismerkedett, addig Marcus és Low között eléggé elemi szenvedély lobban. Persze nem lépik át a határ kb a könyv végéig. Abbi Glines húzza az olvasó agyát, de ez végül is tipikus író fogás.

Egy-két féltékenykedős diszkós jelenetnél felhúztam a szemöldökömet, de összességével a fiatalok kapcsolata normális keretek között marad. A könyv végi csattanó sejthető volt számomra már az elejétől kezdve (ezért jár levonás), és sajnáltam, hogy sok Low családjáról csak apró morzsákat kapunk. A lány élete is éppen olyan, ha nem jobban hangsúlyosabb, mint Marcusé és mégis oly kevés részt kapott a lány meg a gondolatai. A fiúról és érzelmeiről sok minden kiderül, de Low nézőpontjaiból és a nővérével való kapcsolata, és annak elromlásáról valahogy megfeledkezett Abbi Glines. A könyv elején tényként olvashatjuk, hogy mi a helyzet a lánnyal, sok visszautalást a múltbéli dolgokra én nem nagyon vettem észre.

Értékelés: 5/3.5 

Rengeteg érzelmi skálát vonultat fel a két szerelmes kapcsolata, akiben mindenki talál magának való dolgot, és azonosulni valót. Sőt, a new adult könyvekre jellemző múltbéli súlyos helyzet (válás, csonka család, lelki trauma, szorongás) itt is eléggé hangsúlyos. Low pánikrohamai, magánytól való félelme, Marcus családi vitái, apja iránti érzelmei valóságosak voltak, és nem is túlzóak.

A szerelmesek megismerkedése cuki, néhány jelenet kifejezetten szexisre sikeredett, úgyhogy piros pont Abbi Glines-nek, hogy jól elosztotta az érzelmes és erotikus részeket. Egy-két mellékszereplő (Marcus haverjai) nekem semmit sem mondtak, nem ismertem meg őket túlzottan jól és bevallom nem is hagytak mély nyomot, pedig később ők is szerepet kapnak majd egy-két külön kötetben. Cage karakterét néha kicsit túlzónak találtam. Csajozógép, de közben pedig Lowt félti, mintha igényt tartana rá, pedig sok oka nincs. Fura kapcsolat az övék, de végre bebizonyosodott ebből a regényből, hogy van fiú és lány között barátság, még akkor is ha fiú néha nem csak barátságot szeretne :D

A könyv végi csattanó sejthető végig, ott lebeg a levegőben, de életszerűen van levezetve és szerencsére a happy end is megérkezik, aminek nagyon örültem :)

Könnyű olvasmány a Te vagy nekem a tűz, nem okoz álmatlan éjszakákat, nem kell rajta sokat agyalni. Low és Marcus szimpatikus, a kettejük részei kifejezetten élvezhetőek. A kapcsolatuk bár kiszámítható, azért lehet nekik drukkolni. Ha egy erotikus részekkel megspékelt ifjúsági irodalmat keres az ember lánya/fia akkor a See Breeze sorozat második része jó választás lesz.




https://www.facebook.com/DreamValogatas/app_137541772984354?hc_location=ufi
Rendeld meg a kiadótól akciósan a könyvet!








Nyereményjáték:

A női főszereplő, Low életében fontos szerepet játszanak a zenekaros pólók. A te feladatod az lesz, hogy a bejegyzések végén elrejtett zenekaros pólókat felismerd. A dolgod egy kicsit megnehezítettük, mert az együttesek nevét letakartuk.


Ha ügyesen eltaláljátok, hogy melyik póló melyik zenekarhoz tartozik és beírjátok a Rafflecopter dobozba, akkor a turné végén esélyetek van megnyerni Abbli Glines Te vagy nekem a tűz című regényét. Játékra fel!

(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)


a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő blogok:
10.05. - Dreamworld
10.06. - Angelika blogja
10.07. - Zakkant olvas
10.08. - Deszy könyvajánlója
10.09. - CBooks
10.10. - Kelly és Lupi olvas
10.11. - Kristina blogja

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe