Holly Smale - Geek girl 2. - A lány, aki mindig mindent félreért

12:13:00 AM


Harriet visszatért! A nagysikerű Geek Girl sorozat második kötetében tini modellünket izgalmas kihívás éri: Japánban kell töltenie a nyarat! A vicces és bájos Harriet továbbra is nagyon szórakoztató és informatív kalandokat ígér.

Tarts velünk a Geek Girl blogturnén, és tudd meg a részleteket! Sőt, meg is nyerheted a könyv egy példányát a játék során.


Holly Smale: Geek Girl 2. - A lány, aki mindig mindent félreért

Fülszöveg

 Harriet Manners sok mindent tud.

- Az embernek általában 70 000 gondolat fordul meg a fejében naponta.
- A pillangónak négyezer izma van.
- Egy átlagos ember egy tonna ételt fogyaszt el egy év leforgása alatt.
 - Strébernek lenni + modellnek = a cuccaidon újabb és újabb graffitik jelennek meg.

A fiúkról viszont egyértelmű, hogy semmit nem tud. Pedig fergeteges tokiói modellútja alatt minden eddig összegyűjtött tudását becserélné, ha csak halványan sejthetné, mit is kezdjen egy bizonyos sráccal...

Nagyon szerettem a Manó Könyvek Kiadónál megjelent Geek Girl első részét (itt írtam róla), így nem is volt kérdés, hogy amikor érkezik a folytatás rögtön rávetem magam. Igen, én is vérbeli geeknek tartom magam, bár én inkább a technikai (közösségi, és internetes) dolgokban vagyok jártasabb, mint az átlag, de az én stréberségem sem ismert határokat a gimiben. Bár én történelemben és irodalomban jeleskedtem, ez pont elég volt arra, hogy akárcsak Harrietet, úgy engem is néha kiközösítsenek. A könyv első részében megismerhetjük a tizenéves lányt, aki gimibe jár, zrikálják (főleg egy osztálytársnője) állandóan, és bár nagyon okos, mégsem tudja jól kezelni a kapcsolatait. Egy barátnője van, és egy utána járkáló fiú (Toby), aki őrülten szerelmes Harrietbe. Aki amellett, hogy okos, még szép is, így amikor egy osztálykiránduláson felfedezik, mint modellt beindul a karrierje a szépségiparban. Megkapja Yuka a híres divattervező egyik kampányát, és megismerkedik az Oroszlánfiúval (Nick) is, akibe menthetetlenül beleszeret és ez szerencsére nem marad viszonzatlanul.

A második rész egy kis visszaemlékezéssel kezdődik, amiből az első rész utáni happy end a szemünk láttára foszlik szét, és nem értjük, hogy miért. Ráadásul Harriet éppen a záróvizsgájára rohan egy fotózásról a suli felé, hol újabb bonyodalmak várják. Hiába itt a várva várt nyár, Nick sehol, hiszen szakítottak, Harriet legjobb barátnője pedig Franciaországba tart, mert cserediákság vár rá. Egyedül Toby maradt a lány környezetében, de mintha még az "őrült zaklatója és üldözője" is mellőzné a lányt. És persze a szülők, akik Harriet tesóját várják éppen. A lány apukája és annak barátnője Annabell ugyanis éppen várandós, mert a nyár végén érkezik a trónörökös. Mit is kezdhet magával egy magányos stréber lány a nyáron, barátok, pasi, utána nyomozó őrült szerelmes és rá figyelő család nélkül? Hát a nagy büdös semmit kb.

Nyilván nem erről szól a könyv, mert akkor igen rövidre sikeredett volna. Harriet ugyanis megkapja Yuka új divatkampányának lehetőségét, de ehhez előtt Tokióba kell utaznia. Ahová Nat nem kísérheti el, mert várják a franciák, Tobyt a szülei nem engedik, mert hát még kiskorú, a szülők pedig a babavárással vannak elfoglalva. Szerencsére azonban felbukkan Annabell anyja Bunty, aki bár nem a vér szerinti nagymamája, de magára vállalja azt a "nemes" feladatot, hogy elkíséri Tokióba unokáját. Az elkísérés nagyjából abból áll, hogy a modell szállás előtt kilöki a taxiból és útjára ereszti a 17 éves lányt. Egy idegen kultúra, és egy teljesen idegen város tárul a lány elé, és persze 2 modell, akikkel együtt kell élnie, amíg itt tartózkodik a városban.

Hiába a sok tudás, a geekség, és a sok áttanult róla Harrietnek elég sok nehézséggel kell megküzdenie Japánban. A két modell barátságos, segítőkész, ám az első sokk akkor éri a lányt, amikor megérkezik a modellszállásra Nick, hogy üdvözölje barátnőjét. Aki nem Harriet, hanem az egyik másik modell lány, aki szintén Yukának dolgozik.

Harriet már ezerszer végigjátszotta magában, hogy mit kezd majd a helyzettel, ha Nicket újra látja, de ilyen dolgokra nem számított. Teljesen maga alatt lesz, és ez jócskán befolyásolja a fotózásokat is, ahol érdekesebbnél érdekesebb és furábbnál furább balesetek történnek a lánnyal.

Holly Smale megint brillírozik a humorban, egyszerűen lehetetlenség volt sokszor kuncogás nélkül kibírni Harriet szerencsétlenkedését, de most az első részhez képest jóval több az érzelmi faktor. A megtört szívű magányos lány, már sokkal közelebbi, mint az első részben megvillantott tudálékos stréber. Igaz, Harriet itt is nagyon sok információt zúdít a környezetére, és ezzel együtt ránk olvasónkra, de egyáltalán nem volt zavaró. Sőt! A geekes információk Japánnal keveredve elég sok újdonságot hoztak a könyvbe. Ráadásul az új helyszín is jót tett a sztorinak, nagyon jól be volt mutatva Tokió, a teljesen más kultúra, bár ebben Harriet modell lakótársának is volt bőven része, ugyanis ő is japán.Volt itt sok kawaii, anime, szumó, játékgépek, tokiói tömegközlekedés, vonatozás, plázák, taxizás, sushi és persze Yuka, aki Harriet munkaadójaként még mindig szigorú. És még mindig dühöng, ha valamit elszúr a lány. És amit lehet ő tényleg el is szúr.

Visszatért Wilbur (nem Wiliam!) is azaz Harriet ügynöke, aki újra a régi, és vígan használja az Angyabögyörőm, Mézes fánkocskám, Kis makimajmocskám, Rózsaszín habcsókocskám és hasonló becézéseket a lányra. Igaz Wilbur kisebb szerepet kap ebben a kötetben, így főszereplőnk helytállásán volt  a fókusz, ami jót tett ennek a résznek. A fotózásos részek, a modellünkre adott ruhák megint káprázatosak (mármint ami Holly Smale leírásából áradt, azt megint tökéletes el tudtam képzelni és ez nagyon jó) voltak.

Értékelés: 5/4.5 

Kellett az új helyszín, és a szerelmi csalódás Harrietnek, aki ettől csak még emberibb és még esendőbb lett számomra. Voltak szenzációs részek újra és újra a történetben, a humor nálam még erősebb volt, mint az első részben, így örömmel olvastam végig a regényt. Gyönyörű az utolsó fotózás leírása (nem spoilerezek, szépen olvassátok el!), nagyon örültem, hogy megismerhettem Tokiót és látványosságait.


A mellékszereplők (Harriet modelltársai és Bunty az őrült, de szabados nagymama) nagyon szórakoztatóak voltak, és míg a Bunty csak a töredékét adta csak a sztorinak, mégis emlékezetes maradt. Akárcsak a helyszínek, bár ezek inkább Harriet iszonyatos bénázásai miatt. Persze ezekre is lesz válasz, ahogy arra is, hogy mi történt Nickkel, és mi vár a lányra hazaérkezvén...Toby, a fura zaklató (vagyis inkább persze haver) jelenete a végén zseniálisan meglepő volt, és ahhoz képest, hogy a történetben alig van róla szó, a végére még ő is előkerül. Naná, miért is ne? A finálé volt a legviccesebb, és ebben Tobynak nagy szerepe volt :)

Holly Smale nálam ezzel a résszel csak megerősített abban, hogy még jobban várjam a befejező részt. Kíváncsi leszek, hogy mit hoz ki majd abban és hogyan zárul a történet, mert tudom, hogy itt még nincs vége. Még bőven tartogat az élet meglepiket Harrietnek, főleg Nickkel, és persze az otthon maradt családtagokkal és az új jövevénnyel kapcsolatban.

Akinek tetszett az első rész, az gyorsan szerezze be a folytatást, mert nincs megállás. Az első geek modell még több kínosan vicces helyzetbe kényszerül, mindent félreért, de még így is nagyon szerethető és végig  vicces tud maradni. Éljen Harriet!

Holly Smale sorozatának 2. része megrendelhető itt 20%-os kedvezménnyel!



Blogturné extra: a folytatásról



Mivel eléggé várom a 3. részt, így kicsit utánanéztem, hogy mi újság vele. Holly Smale sorozatának befejező része Geek Girl 3 - Picture Perfect címen jelent meg, és Harriet amerikai modell kalandjairól olvashatunk.

Íme a fülszöveg: Harriet Manners többet tud, mint a legtöbb ember. Tudja, hogy New York a legnépesebb város az Egyesült Államokban. Tudja, hogy mi a hivatalos mottója az országnak. Tudja, hogy 28%-a az amerikaiak úgy véli, hogy soha nem landolt senki a Holdon.

A lány azonban nem tud semmit a modellekről, a Nagy Almáról és arról, hogy hogyan birkózzon meg a családi bonyodalmakkal. Vagy arról, hogy hogyan váljon márkává New Yorkban mint a legtöbb modell. És ami a legfontosabb, mi a teendő akkor, amikor nem jönnek a romantikus gesztusok...

Nyereményjáték:

Harriet a nyarat Japánban töltheti, és megismeri a helyi kultúrát, és a szokásokat is. A játékunk során mi is Japánba kalauzolunk titeket! Minden állomáson Japán három japán nevezetességéről találsz egy fotót, és egy rövidke leírást. Találd ki, hogy miről van szó :)



Ez a város, az egykori a birodalom fővárosa volt, ahol a császárok laktak. Ma gyönyörű kertek helye, ahol virágzanak a cseresznyefák, és híres szentélyek és templomok színesítik, ráadásul egy szigeten található. A város nevének jelentése: a fővárosok fővárosa

Melyik városról van szó? Írd be a Rafflecopter dobozba!


A szerencsés nyertes egy példánnyal gazdagodik a Geek Girl második kötetéből! E-mailen értesítjük a nyertest, kérjük, 72 órán belül reagáljon, különben újra sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway



A turnéban részt vevő bloggerek:
Deszy Könyvajánlója 
Zakkant olvas
Media Addict 

Ezeket is olvasd el

1 komment

  1. Jövök majd játszani, csak még megvárom a harmadik posztot is, mert az még nincs.
    Japán miatt kedvet kaptam, meg az is tetszik, hogy nem minden meseszerű, külön örülök, hogy Nickkel nem alakulnak jól a dolgok, úgy túl egyszerű lenne :)
    És akkor most már azt is tudom, hogy 3 részes.

    ReplyDelete

Subscribe