Samantha Young - London road

10:44:00 PM


Johanna egész élete a családja, legfőképpen az öccse, Cole körül forog. Apa nélkül, egy magatehetetlen anya mellett, kiskora óta ő egyengeti Cole sorsát. Kémia ide vagy oda, még a pasikat is aszerint választja ki, mekkora anyagi támogatást remélhet tőlük.
Cameron McCabe-hez azonban zsigerileg vonzódik. Elég csak ránéznie a szexi pultosra, máris liftezni kezd a gyomra. Felötlik benne, mi lenne, ha most az egyszer a saját igényeit helyezné előtérbe.
Cam is heves érdeklődést mutat Jo iránt, de a lány olyan áthatolhatatlan falat vont maga köré, hogy ember legyen a talpán, aki keresztülverekszi magát rajta.
Miután azonban Cam beköltözik a szomszédba, egyre nehezebben tudnak megálljt parancsolni az érzelmeiknek. Főleg mert Cam mindenáron meg akarja fejteni Jo titkát… még ha téglánként kell is lebontania a falat.

Samantha Young - London Road

Kiadó: Könyvmolyképző
Elit start: 2014. december 02.
Várható megjelenés: 2014. december 12.
ISBN: 9789633990896
Oldalszám: ???
Fordító: Molnár Edit
Beleolvasó

Samantha Young-gal már nem új keletű a kapcsolatom, előző regényét a Dublin Streetet 2013-ban olvastam, és most. hogy a London Roadba belekezdtem, fel kell eleveníteni a régi emlékeimet. Tudtam, hogy romantikára, fülledt egymásnak esésekre számíthatok majd tőle most is, csak most nem Joss és Braden, hanem Johanna és Cameron (röviden Jo és Cam) lesz ebben a főszereplő.

Egyébként, hogy visszatértem a Dublin Streetre, rájöttem, hogy Johannáról már olvastam a korábbi kötetben, és Samantha Young sorozataiban mindenkiről (nagyjából) olvashatunk majd egy külön részt, de erről majd az extrámban. Maradjon a London Roadnál, amiben Johannát ismerhetjük meg. A lány egy bárban dolgozik Jo-val mellékállásban, míg pár hétköznap egy irodában papírmunkázik. Jo nagyon sokat hajt, hogy eltarts 12 éves kisöccsét, és alkoholista anyját, így amikor kiderül, hogy szinte csak gazdag pasikkal randizik, hogy anyagi biztonságot teremtsen magának nem lepődtem meg.

Johanna nem lehúzós csaj, csak az ajándékokat, és a drága ruhákat, cipőket teszi pénzzé, főleg azért, hogy öccsének segítsen. Persze a gazdag pasikkal lenni nem mindig annyira jó dolog, de akivel éppen van, (Malcolm) meglehetősen szexi, és még szereti is. Vagy legalábbis azt hitte, addig a pontig, amikor egy galéria megnyitón bele nem fut Cameronba, akivel azonnal őrült vibrálás lesz köztük.

A fiú, aki grafikusként helyezkedne el éppen munkát keres, így Jo bármennyire is ellenszenvesnek találja az első találkozó alatt, azért segít neki. A lány felajánlja, hogy mivel éppen új csapost keresnek a bárban, így beajánlja főnökének, aki fel is veszi a srácot. Jo-nak így majdnem minden egyes nap szembe kell nézni Cameronnnal, aki folyamatosan csipkelődik vele és beszólogat neki. Ráadásul kiveszi a Jo és családja alatt található lakást is. És ha ez nem lenne elég Jo folyamatosan be van indulva a fiú közelében, és úgy tűnik Cameronnak is hasonlóak az érzései. Pedig mindkettőjüknek kapcsolata van.

Csak akkor döbbensz rá, milyen fontos, hogy tartozz valakihez, hogy úgy érezd, te is része vagy a családi örökségnek, ha egyik sem adatik meg neked. Hiszen ebből áll az identitásod.

Jo félti a jövőjét, titkolja a környezete előtt, hogy édesanyja lecsúszott alkoholista, és hiába próbál hozzá közelebb kerülni Cameron, őt is elhajtja. Később barátként közelebb kerülnek egymáshoz, de a kapcsolatukat csak egy bizonyos pontig tudják elódázni, így ahogy azt sejteni lehet párosunk összejön. Bónuszként folyamatosan szexelnek minden létező helységben a lakásban annyira egymásra vannak kattanva.

Persze Jo és Cameron kapcsolata sok sok kis csontvázat tartalmaz, mind a lány múltjában (alkoholista anya, agresszív apa, szeretett pótapa, aki külföldre távozott és azóta nem találkoztak) és a fiú múltjában (örökbefogadott gyerek) is és ezek szépen lassan, annak rendje módja szerint kizuhannak a szekrényből. Hullámvölgyek és hegyek tarkítják viszonyukat, Jo bizonytalan, hogy megfelel-e Cameronnak, Cameron pedig próbálja a lányt meggyőzni arról, hogy ő kell neki és nem volt barátnője, aki hirtelen felbukkan.  Közben azért Malcolm is nyomul, és Jonak döntenie kell, hogy a jövőben mit szeretne magával kezdeni. A múltjának szereplői is felkavarják a lány labilis életét, és újra meg kell tanulnia vigyázni magára, hogy ne sérüljön.

Az emberek... nos alapjában véve csodálatosak. De néha, sajnos szörnyekké változnak, akik elől az otthonaikban keresünk menedéket. Rettegünk, hogy a szörnyek betörnek a lakásunkba. És nincs annál szomorúbb, ha már eleve bent vannak. A szüleink azért vannak, hogy óvjanak és védelmezzenek minket. Régen rossz, ha ők maguk válnak szörnyeteggé. 

Gyorsan végigolvasható regény a London Road, és bevallom őszintén azért szórakoztatott Jo és Cameron viszonya, bár nem voltam maradéktalanul megelégedve. Nem nagyon értettem, hogy Cameron hogyan lett ilyen gyorsan rossz fiúból (ahogy Jo nevezte faszkalapból) odaadó barát a lány életében. Amikor a fiú megismerte a lány családi helyzetét, és azt, hogy miért is vonzódik a gazdag pasikhoz ez okozhatott változást benne, de nekem akkor is érdekesen jött le. Egyik pillanatban még ellenséges a lánnyal, lenézi, mert Malcolmmal jár, másnap pedig már segíteni akar neki, és megmenteni őt.

Volt néhány olyan kifejezés a könyvben, amin nem tudtam átlépni, mert annyira valószerűtlennek és oda nem illőnek tartottam őket, hogy  illetve olyan ritkán látom leírva ezeket, hogy feltűntek. A következő 4 ilyen mondat lesz.

Cam azonban nem törődött a néma könyörgésemmel, keze szelíden siklott le a hasamon, egészen a szoknyám korcáig

- Akkor most leszállhatsz rólam - seppegtem, mivel alig bírtam szóhoz jutni a meghatottságtól.

A hangom kicsit megbicsaklott a posztkoitális kimerültségtől meg a szégyentől. A pasim úgy elvette az eszemet, hogy csak most esett le: egy próbafülke padlóján dugunk. 

Nyoma sem maradt az előző esti kummogásnak, visszafogottságnak, morózusságnak. Előlépett a csábító. Hatalmasat szexeltünk az íróasztalon... 

A seppegés, kummogás, morózusság, korc, posztkoitális kimerültség nekem sem új szavak, csak  ilyen mondatokban visszaolvasni őket nagyon érdekesek voltak. Ez végül is nem rossz dolog, legalább bővül az olvasók szókincse, csak nah... :) Eléggé megöli a hangulatot egy-egy ilyen beékelése az egyébként szexjelenetek között.

Pedig összességében sok jó mondat volt a regényben, de volt néhány kevésbé értelmes is, többek között ez:

Cam és Malcolm biztató szavai ellenére a kis manók kórusban hisztiztek és toporzékoltak a gyomromban.

Szerencsére ezt ellensúlyozták a következő mondatok:

Vannak, akik jó családba születnek, és vannak, akiknek maguknak kell kitaposniuk az utat. 

Egyvalamit örökre megtanultam: ha egy férfi feleségül kér, csak egyetlen kérdést kell feltenned magadnak. Meg tudnék lenni nélkül? Ha a válasz nem, akkor a válasz igen.

Egy szó mint száz, felemás érzéseim vannak a könyvtől. Gyorsan olvasható new adult regényről van szó, de néhány olyan dolog azért akadt benne, amin nem sikerült továbblépnem csak úgy. Lehet, hogy ezek csak engem zavartak meg olvasás közben, de amikor kicsit megakadok, és percekig gondolkozom azon, hogy az a mondat, miért és minek került oda az lelomboz.

Értékelés: 5/3.5 

Mindentől függetlenül egész jó cselekménnyel megáldott olvasmány a London road, és ha az olvasókat nem zavarja a szexjelenetek közé elhintett idegen szavak, vagy a túlzott vulgaritás, akkor élvezetes olvasmány lesz a regény, ami kellően erotikus, és meglepetősen elgondolkoztató a családi dolgokkal kapcsolatban. Az alkoholista anya téma, és a családon belüli erőszak komoly témák, amik sötétté tették a könyvet, de ez az előnyére vált. Olyan dolgokról olvashatunk, amik sok családdal megtörténik, így a szereplők gondjai közel kerülhetnek hozzánk. Átérezhetjük fájdalmukat és félelmeiket, mert bőven van nekik így nem is sokkal másabbak, mint mi halandó emberek.

Johanna a London road végére egy erős, szimpatikus és kellően elhatározott lányként lépett elő, míg Cameronnak is megbocsájtottam a hülyeségeit, és az utolsó oldalon leírt végtelen happy end mindenféle rossz érzést elsöpört a fiúval kapcsolatban.

A fülledt erotikát nem hanyagolja a könyv, minden new adult jelző illik rá, így a műfaj szeretői biztos, hogy imádni fogják Samantha Young regényét a London Road-ot, ami december 12-én jelenik meg, de már másodikától az Elit start-ban megvásárolhatjátok a Könyvmolyképző Kiadótól. 



Rendeld elő a könyvet 21% kedvezménnyel itt!




Nyereményjáték
Feladat:
1) Minden bloggernél találtok egy képet, ami a könyv egyik helyszínét, illetve Edinburgh nevezetességét mutatjal.  A feladatotok az, hogy megírjátok nekünk, hogy mi is ez pontosan, még egy jellemző mondatot is írtunk segítségként.
2) Ahhoz, hogy esélyetek legyen a könyvnyereményre, mind a hét feladványt teljesítenetek kell!
3) Figyelem! A kiadó csak Magyarország területén belül postáz, valamint ha a nyertes 72 órán belül nem válaszol az e-mailben küldött értesítőre, akkor automatikusan új nyertest sorsolunk.


Az én híres helyem:  A leghosszabb utca neve Edinburgh-ban.

a Rafflecopter giveaway



Blogturné állomások
11/28 Angelika blogja
11/30 Zakkant olvas
12/02 Insane Life
12/04 Kristina blogja
12/06 Deszy könyvajánlója
12/08 MFKata gondolatai
12/10 Kelly és Lupi olvas

Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe