fail

5:37:00 PM

weheartit.com
ez egy kicsit néhol idegesebb post lesz, mint a többi, de nem bírom magamban tartani.

ma egy ismerősöm a Twitteren kiírta, hogy rendelt volna a Bookline-tól, de már a személyes átvétel is pénzbe kerül, így inkább törölte a rendelését. az hittem ez lokális jellegű dolog, nah mondom, hátha a nagy Budapesten másként mennek a dolgok. de nem!

lehet, hogy csak nekem új, de a Bookline azért is pénzt kér, ha valaki bemegy SZEMÉLYESEN az Átvételi pontokra egy könyvért?a Bookline saját és partnerboltjaiban (mint Libri) 199 (!)  forintba kerül egy könyv átvétel az áron felül. fogom magam és bemegyek a kis lábammal az időmet nem sajnálva, odamegyek a kijelölt átvételi pulthoz, bemondom a nevemet és ők odaadják a könyvet, aztán én egy kasszánál kifizetem. ezen mi kerül 199 forintba? még egy zacskóba se rakják azt a nyamvadt könyvet. a munka kerül annyiba, hogy az eladó odamegy egy polchoz és leveszi? vagy az hogy le kell neki olvasni egy fehér lapról (ami kikandikál a könyvből) a nevemet, hogy tényleg enyém az a könyv?

ha valaki a bookline-tól rendel és nincs a közelében Bookline bolt, se partnerbolt (a Libri is annak számít) akkor  postán 699 forintért (!!!) átveheti a könyvét. a Magyar postát amúgy is nagyon szereti mindenki, szívesen várakozik ott a sorára, sorszámot tép, aztán a hiperszupergyors ügyintézőknél leadja azt, és ők kikeresgélik a csomagját (amiben a könyve van) majd miközben átadják azt ajánlanak 5 percen keresztül akciós kaparós sorsjegyet és biztosítást ajánlanak. (tudom ez nekik előírás, de én már egy kicsit unom). a postára persze tuti sérülésmentesen szállít mindenki mindent, de azért biztonságból bonthatom ki a csomagot ott tovább húzva az emberek idegeit ezzel, akik mögöttem várakoznak, mert meg kell bebizonyosodnom arról, hogy a könyv nem sérült sehol sem.

ha valaki marad a házhoz szállításnál az 799 forint (amit szintén a Magyar Posta végez, amivel nekem annyira nincsenek jó tapasztalataim). tudjátok várni a postásbácsit (egy dolgozó nő nincs otthon akkor amikor a postás jön), aztán ő persze sosem jön akkor, amikor kellene neki vagy ha jön is nem csönget csak bedobja a cetlit, hogy a csomag a postán átvehető. akkor ott megint kiállni a sort és átvenni 799 forintért. már ha jól értelmeztem. nekem a Posta az posta, nem GLS, nem bármilyen futárszolgálat, akik reggel hozzák a cuccokat, vagy megbeszélheted velük (már ha jó fej a futár, én eddig csak ilyenekkel találkoztam), hogy mikor tartózkodsz otthon.

szóval kedves Bookline – 1 vásárló az én személyemben.

igaz mostanság szökőévente vásároltam tőletek, de azt hittem az, hogy én befáradok az átvételi ponthoz ez nekem idő (= pénz) és BKV jegy / bérlet ami szintén költség, ha úgy vesszük és ez nem éri meg nekem, hogy fizessek még ezért is. a postában nem bízok, szinte sosem vagyok otthon, hogy átvegyem a könyvet, úgyis csak értesítőt tennének be, hogy menjek a személyesen a legközelebbi postára átvenni a könyvet. ehhhh.

ha a postán veszem át a könyvet szintén bukó helyzet, mert egyszerűen nem érek oda, hogy átvegyem, mert a közeli posták 4-kor bezárnak és sakkozhatom ki a nagy postáknál (ahol csilliónyi ember van, fél órás várakozás stb..stb..), hogy hová kérjem a leendő könyvemet és várjak ott egy könyvre 699 forintért az árán felül mondjuk este 7-kor fáradtan a meló után/előtt stb.

nem, nem vagyok azt hiszem kicsinyes, de jócskán megdobja az egyébként sem olcsó könyvek árát ez a 699 forint, 799 forint. a 199-es árnál pedig egyszerűen nem értem, ami eddig éveken keresztül működött ingyen, az most miért nem? szimpla lehúzás a vásárlóknál? pár átvétel tuti történik a Bookline boltjában pl az Astoriánál, a sok kicsi meg sokra megy nem?

persze a hűségpontjaimat fordíthatom arra, hogy ne kerüljön pénzbe az átvétel, meg kérhetem egy benzinkútra is, ha az esik útba. szuper! 20 pontért pl bemehetek a Mammut bevásárlóközpontba és átvehetem ott. egy 2400 forintos könyv (+199 ftos átvétel) megvásárlása után 6 pontot kapok! szóval még vásárolgathatok legalább 4x legalább, hogy egy ingyen átvételre jogosulhassak. ŐRÜLET! 

ti mit gondoltok erről? ti hol vásároltok online?

(egyébként egy kicsit ide is tartozik: az Egmont kiadónál tök jó akció van. 999 forintét vehettem volna könyveket, de ott sincs semmilyen személyes átvétel és 799 ft a kiszállítás díja, és így már nem éri meg igazán a könyv. persze össze lehetne állni a moly-on több emberrel és akkor több rendelés esetén ingyen van a kiszállítás, de nekem ehhez se időm, se kedvem.) 

Ezeket is olvasd el

4 komment

 1. Szia!

  Nálunk az átvételi pont nem opció és a Posta sem a legjobb megoldás, szóval mindenképp fizetünk. Persze ettől még én sem érzem korrekt dolognak ezt a 199 forintot, főleg úgy, hogy én piacvezetőnek tartom őket.

  ReplyDelete
 2. Szia!
  Teljesen megértem a kifakadásodat, régebben én is sokat vásároltam náluk, de néhány éve már nem nagyon. Libriben szoktam vásárolni, és a KÖKIben veszem át, mivel úgyis vonattal járok haza a Kökitől és többször bemegyek vásárolni hazafelé a Tescoba, az meg pont azzal szemben van. Amit még lesni szoktam, az az Ulpius keddi akciója, tegnap is egy csomó könyvet rendeltem meg magamnak is, nővéremnek is 500-1000 ft-okért. Ezt pedig a Határ útnál az Euró Parkban veszem át, tehát egy megállóval előbb szállok le a metróról. Nem egyszer volt ilyen keddveddre akció után, hogy 6 db könyvet vittem haza, és fizettem 2000 Ft-ot, plusz egy ingyen ajándékkönyv, és sokszor 1500 Ft-os kupon. Úgyhogy Libri vagy Ulpius. Nagyon ritkán Alexandra és még ritkábban Bookline, ha a kívánt könyv nem kapható a Libri hálózatában. Még ingyenes házhozszállítási akció keretében sem szoktam házhoz szállíttatni, megszoktam, hogy én hozom el, így nem kell lesni/várni a postást/futárt. Kapom a mailt amikor mehetek, és úgy intézem a következő napjaimat, hogy tudjak menni értük (sok könyvet vásárolok, egyre gyűlik a polcon a még nem olvasott könyvek száma, de csak mert van itthon 30 olyan, amit még nme olvastam, és 50 olyan, amit szeretnék újraolvasni valamiért, nem fogom otthagyni az 500 Ft-os érdekesnek ígérkező könyvet :)). Az Ulpiusos ingyenkönyvek legtöbbször nem érdekelnek, de erre jó a rukkola, a legtöbbjük kiemelt könyv :) Ja és napi szinten nézem az akciókat, szeretem az 1+1, 2+1, vagy 50-90%-os akciókat. És megéri várni egy új könyvre, mert a mai magyar könyvterjesztők megegyezése alapján minden új kiadott könyvnek egy éven belül szerepelnie kell valamilyen akcióban, amelynek keretében minimum 30%-os árcsökkenés kötelező rá. Így vettem meg pl. a Kör és Tűz könyveket egy áráért (még nem olvastam, majd valamikor...)

  Egyébként gratulálok a blogodhoz, a kedvenc könyvesblogomat írod :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Először is köszönöm a gratulációt, nagyon aranyos vagy :) A Körre és a Tűzre az én fogam is fáj, de amikor múltkor voltak akcióban lemaradtam róluk. Az Ulpiusnál én is szoktam figyelni a heti akciókat kedden, meg a hét könyvét és nem egy könyvet szereztem már így én is :) Tényleg egyszerűbb ha te mész érte, mert megtudod nézni a könyvet, milyen állapotban van, szerintem ha futár hozza, vagy a postás mire kinyitod kb már ott sincs és nincs esélyed cseréltetni ha nem jó, és ez problémás.

   Delete
 3. http://hvg.hu/hvgfriss/2013.43/201343_a_netes_vasarlo_hazhoz_megy_futar_lep_egyro

  Ez a cikk kicsit árnyalja a képet.

  ReplyDelete

Subscribe