Karácsonyozz mesésen te is!

12:55:00 PM


Mesekönyvet venni karácsonyra a kisebb rokonoknak a legjobb választás. Ráadásul magyar tudóstól venni még felemelőbb!

Dr. Schubert András regénye nem éppen tudományos, de mivel egy tudós agya teljesen máshogy forog, mint másoké így olyan történetbe merülhetnek bele a legkisebbek, amik garantált szórakozást nyújtanak majd nekik. Ráadásul hétfőn, azaz december 20-án még az utolsó nagy karácsonyi roham előtt egy könyvbemutatóra is meginvitálnak a Partvonal munkatársai ahol találkozhatsz te is Szöszmösz kardigán szerzőjével.

Mire vársz még? Tuti karácsony előtti kikapcsolódás!

A könyvről: Szöszmösz kardigán az ezermester Tódor bácsi testét és lelkét melegíti, így segíti őt a legnehezebb feladatok megoldásában is. Tódor bácsi hosszabb vidéki útja és egy váratlan vihar nyomán azonban Szöszmösz kardigán önálló kalandokba bocsátkozik, barátokra és szerelmekre akad, és megismeri az élet sok apróbb-nagyobb bonyodalmát. Mire ismét hazatalál, már nemcsak Tódor bácsi ízületeit, hanem remélhetően az olvasók lelkét is melengetni fogja szeretnivaló és szeretetet sugárzó személyisége.

A szerzőről: A világ legjobb tudósai közé a legtöbbet idézett hatezer kutató kerülhet be. A magyarokat a hatezres listán hat kutató képviseli. Két matematikus, Lovász László és Csörgő Sándor; Palkovits Miklós orvos, Freund Tamás agykutató, Csabai István űrkutató. Az egyetlen társadalomtudós köztük a tudományos kutatás információs folyamatainak mennyiségi vizsgálatával foglalkozó Schubert András. A hat magyar kutató jelenléte nagy dolog, mivel a világ 186 országa közül mindössze 42 büszkélkedhet azzal, hogy legalább egy tudósa bekerült ebbe a körbe. (Heti Válasz, A száz legidézettebb természetkutató, 2008.01.23.)


Schubert András sok évtizedes tudományos kutatói, szerzői és szerkesztői pályafutás, valamint lelkes kocsmazenészi tevékenység után most egy egészen más – és minden eddiginél őszintébb – közönség, a gyerekek felé fordult, és kíváncsian várja a megmérettetést

Az eseményről:

Kezdés: dec. 20, 17 h
Helyszín: Ráday Könyvesház bemutatóterme, Ráday u. 27.
Események: rövid beszélgetés a szerzővel, részlet a könyvből, diavetítés és élőzene a Medvecukor Jazz Banddel



Ezeket is olvasd el

0 komment

Subscribe