Brittainy C. Cherry - A szív ritmusa

9:27:00 PM


Újabb szívszorító történettel rukkolt elő a felejthetetlen érzelmi utazások királynője. Brittainy C. Cherry új regénye A szív ritmusa most New Orleansba kalauzol minket, ahol megismerhetjük Jasmine-t, és Elliottot, akikben sok közös van. Az egyik a zene határtalan szeretete, ami végigkíséri a fiatalok életét. Ha szeretted az eddigi Brittainy C. Cherry történeteket, akkor tarts a Blogturné Klub 5 bloggerével, akik elmesélik, hogy őket mennyire varázsolta el A szív ritmusa.



Brittainy C. Cherry - A szív ritmusa

Kiadó

2019, Libri Kiadó

Oldalszám

440

Fordító

H. Prikler Renáta

Sorozat

A szív ritmusa 1.

Fülszöveg

Amikor először pillantottam meg Jasmine Greene-t, olyan hatással volt rám, mint a hűs, simogató esőcseppek egy forró napon. Én voltam a félénk, visszahúzódó zenész, ő az iskola koronázatlan királynőjeként tündökölt. Nem volt bennünk semmi közös, csak a zenénk és a szívünket gyötrő magány. Volt valami a szemében, ami azt sugallta, hogy a mosolya nem mindig őszinte. Volt valami a hangjában, ami megadta nekem a reményt valamire, amire mindig is vágytam. Aztán egyszer csak eltűnt az életemből. Gyorsan és váratlanul, akár egy villanás.

Egy örökkévalóság után újra találkoztunk. Ott állt előttem a New Orleans-i utcán. Megváltozott. Akárcsak én. Hideggé tett bennünket az élet. Keménnyé. Elszigeteltté. De bármennyire is különböztünk egymástól, a darabokra tört lényem meglátta benne a magányosságot. Visszajött, és én tudtam, hogy többé nem engedem el magam mellől.


A kedvenc írónőm visszatért


A Gravitáció után (az Elements - Az vagy nekem sorozat része) új sorozatba kezdett Brittainy C. Cherry, aki nálam egyet jelent a romantikus érzelmes de mégis szórakoztató irodalommal. Nagyon tetszettek az írónő előző kötetei, de persze ezek között is voltak kevésbé jó, és nagyon jó regények. A sablon viszont nem változik (csak a helyszín, a szereplők és a kettőjük családja és körülményei), és éppen ezért fél évente tudok egy-egy ilyen történetet magamba fogadni. Ennyi időben bőven elég, hogy elkezdjen hiányozni egy jó féle szerelmes-érzelmes regény. Nah akkor jöhet egy Brittainy C. Cherry regény, mert tudom, hogy be fog találni.  Az ő könyveiben mindig sok érzelem van, sok fájdalmas történet bontakozik ki, amiben a főszereplők általában hajlamosak valamit elrontani az életükben (vagy mások rontják el nekik visszafordíthatatlanul), és ennek a következményeit viselik életben. Legyen ez kapcsolat, valami családi ügy, vagy bármilyen más dolog Brittainy C. Cherry könyveinek jellemzői, hogy a történetek szerelmespárjai megismerkednek fiatalon, aztán elsodorja őket az élet, később találkoznak újra és az érzelmek átveszik a józan ész felett a szerepet.

Hasonlóan indul A szív ritmusa sorozat első része is, amiben megismerhetjük Jasmine-t, a suli menő csaját, aki bár csak most került be az iskolába, mégis sokan rajongnak érte. Ott van Elliot, aki Jasmine évfolyamtársa, de a fiúra ügyet sem vet senki sem. A vézna, béna srácot állandóan macerálják a menő gyerekek, akik egyetlen alkalmat sem szalasztanak el hogy bántsák a srácot. Persze ahogy az a nagykönyvben meg van írva Jasmine észreveszi a fiút, megvédi és fontosak lesznek egymásnak. Ám az élet elszakítja őket egymástól, és közben történik egy súlyos tragédia is, ami még messzebbre sodorja a tiniszerelmespárunkat.

Sablonos történet? Lehetséges! De az írónő úgy képes megírni ezeket a történeteket, hogy egyszerre érzel együtt a fiúval, egyszerre a lánnyal, hiszen váltott szemszögből mindkettőjük fejében beleláthatunk és tudhatjuk, hogy hogyan alakulnak az érzelmeik, hogyan kerülnek közel egymáshoz, és hogyan kapcsolódnak a zenéhez. Az iskolai bántalmazás témaköréből kapunk egy súlyos szeletet is (Elliot az elszenvedője), de a családi elnyomásról is sokat olvashatunk (ebben Jasmine anyukája profi). Persze a rossz dolgok mellett sok-sok szerelem és érzelem van a könyvben, és persze a szokásos happy end, amihez elég rögös út vezet.

Te vagy a zene egy süket világban, és a szívem azóta dobog újra, hogy te itt vagy, velem.

"A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk" *


Nagyon erősen átjárja a könyvet a jazz (Elliott) és a soul (Jasmine), és mivel Jasmine énekesnőnek készül a zeneipar ezzel járó oldalait is megismerhetjük. Belelátunk a sok gyakorlásba, a menedzserek után koslató anyuka céljait is megismerjük, és persze ott van Jasmine nevelőapja, aki híres a zenekari körökben. Ezzel szemben Elliot amatőrebb módon űzi a szaxofonozást, de hát New Orleans utcáin minden a zenéről szól és a fiú tényleg tehetséges. Meglátja ezt Jasmine is, és a zene által kerül közel hozzá. A kötet angol címe: Behind the bars azaz a "Bárok mögött" és ennek sok jelentősége van a könyvben. Persze nem szeretnék spoilerezni, nagyon sok mindent megtudunk apró morzsák által a városról és a zenei múltjáról, hiszen erről Elliot mesél sokat Jasmine-nek, aki új a városban. A bárok mögé is ő vezeti be a lányt, így tudnak legális zenét hallgatni a kiszűrődő helyekről. 



Tetszett, hogy sok dalt említett meg az írónő a regényben, és olvasás közben sokra kerestem rá, és kerültem egy kicsit én is közelebb a két stílushoz. Régi vágyom, hogy megnézzem én is New Orleanst, mert elképesztő város lehet, már a képek alapján ott benne valami vibrálás, amit a könyv is jól visszahozott. Szeretem, hogy B.C.C. nagyon érzékletesen képes leírni egy várost is, nem csak egy-egy karaktert, vagy éppen érzelmi helyzetet. Viszont az érzelmesség a könyvben néha átfordult egy kicsit a giccs kategóriájába (kulcsos zenés jelenet például), így voltak hullámzó részek, amikor mondhatni leült egy kicsit a könyv. 



Értékelés: 5/4 


Lehetett volna szinte tökéletes is A szív ritmusa, de valahogy egy kicsit szappanoperásra sikeredett, és ez az érzés, nekem már a a címmel kezdődött. Mikor megláttam, hogy a Behind the bars az eredeti címe, és amikor rájöttem olvasás közben, hogy miért kapta ezt a címet, kicsit sajnáltam, hogy ezt nem ültették át magyarra. A szív ritmusa kicsit túlzó, és fura, mert maga a sorozat is ezt a címet kapta. Persze biztos minden történetnek lesz majd köze a zenéhez, és ez végülis illik Jasmine és Elliot sztorijához is, de nah....

A szokásos Brittainy C. Cherry színvonal viszont szerencsére jelentkezik a könyvben, úgyhogy az érzelmekből és a súlyos helyzetekből nincs hiány a regényben. Nehéz volt mindkét tini élete, de én Elliotot sajnáltam meg jobban, és amikor az ő részeiről olvastam sokszor összeszorult a szívem. Csodás mellékszereplők álltak a fiú mellett. Muszáj kiemelnem TJ-t, aki nagypapa/apafigura a fiú életében, és aki nem mellesleg szuper tanár is. Ott van még Elliot anyukája és testvére, akik mindent megtesznek, hogy segítsék és óvják a fiút, akit kipécéznek osztálytársai. Jasmine nevelőapja Ray is TJ-hez hasonló karakter, csomó jó tanácsot osztogatott és nagyon jó volt olvasni a kettejük kapcsolatáról. 

A támogató család mellett is sok szarságon nehézségen ment át a két főszereplő, néha már kicsit sok is volt a szenvedésből. Én úgy éreztem, hogy mintha a szokásosnál is több vekengés és negatív gondolat lett volna a könyvben, vagy csak nekem tűnt kicsit túl soknak. 

Ettől függetlenül rendkívüli élmény volt az egész regény, mert természetesen úgy beszippantott, hogy hiába 440 oldal nagyjából 2 nap alatt kiolvastam. Igen-igen, még gyaloglás közben is tudtam olvasni a könyvet, és egyáltalán nem éreztem cikinek, hogy egy parkban kávézva szipogok rajta, mert éppen egy nagyon érzelmes jelenet jött. Igen, igen...Voltak megható pillanatai is bőven a regénynek, szóval ajánlom mindenkinek, akit szereti az érzelmes love sztorikat. Nézzétek el Brittainy C. Cherry-nek hogy kicsit túltolja néha (mint itt), és szeressétek Jasmine-t, és Elliotot, mert újabb nagyon érdekes párost ismerhetünk A szív ritmusa című regényből. 

Persze kíváncsian várom majd a többi részét a sorozatnak, mert fél évente szükségem van egy ilyen kicsit hihetetlen, kicsit túlzottan csöpögős romantikus sztorira. Ez kell a lelkemnek, és ezt bátran vállalom!

* Az idézetet az egyik kedvenc musicalemből a Valahol Európában-ból kölcsönöztem. Hallgasd meg itt

Vedd meg most!
Szerezd be a könyvet 20%-os kedvezménnyel.

Nyereményjáték


Brittainy C. Cherry könyvét átjárja a zene, és a zene határtalan szeretete. Minden szereplő valamilyen módon kapcsolódik vagy a jazzhez, vagy a soulhoz. Ahhoz, hogy megnyerd a turné végén A szív ritmusa című könyv egyik példányát, ahhoz meg kell keresned a blogokon a színnel kiemelt betűket, majd össze kell olvasnod őket, és máris megtalálod a híres zenész nevét. A zenész nevét ne felejtsd el beírni a Rafflecopter dobozba, és máris a tiéd az esély a könyvre, amit a Libri Kiadó ajánlott fel. 

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway

A turnéban résztvevő bloggerek:

06.16. Zakkant olvas
06.18. Könyvvilág
06.20. Kelly és Lupi olvas
06.21. Hagyjatok! Olvasok!
06.23. Deszy Könyvajánlója

Kövess a Facebookon, és az Instagramon a több tartalomért 👈💗 Csatlakozz a #mutimitolvasol csoportomhoz, és mutasd meg te is, hogy mit olvasol éppen! 

Ezeket is olvasd el

2 komment

  1. Alig lehet kibetűzni, hogy ki a zenész, sőt én egy betűt meg se találtam, csak rájöttem a többiből, hogy mi hiányzik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Egy kicsit jobban kiemeltem, így már jobban látható. Az összes betű ott van, csak keresni kell, hogy ne legyen annyira egyszerű :)

      Delete

Subscribe