januári kiszemeltek #201901

9:50:00 PM


Nem szándékoztam új rovatba kezdeni a blogon, de mostanság valamiért kiemelt figyelmet fordítok az új megjelenésekre. Szeretek képbe kerülni, hogy mi érkezik melyik kiadótól, és bevallom amikor a könyvesboltok körül sündörgök, akkor nekem is jó hogy van mihez visszanyúlnom, ha esetleg vásárlásra kerülne a sor. Szóval most ezeket a könyveket néztem ki.👇

Ezek között vannak, amik már megjelentek, illetve vannak amik még nem. Igyekeztem odaírtam a megjelenési dátumot (amit vagy betartanak a kiadó, vagy nem). Mindenesetre én most ezek birtokolnám, és forgatnám, mert kíváncsivá tettek.

A Vadvirágos nyarak kívülről eléggé kedves könyvnek néz ki, de szerintem a rózsaszín külcsíny egy szívszorító könyvet rejt. Jah és Cornwallban játszódik szóval #musthave. A Gyógyító szerelem is eléggé könnyednek tűnik, de a témája szerintem nagyon is fontos, úgyhogy ezt is szívesen elolvasnám. Kicsit kakkuktojás a Mesél az erdő a sárkányokról, de Tony Wolf eredetijét (Mesél az erdő) anno gyerekként nagyon szerettem, és bármikor bele tudok merülni a sárkányok világába is. Szerintem kíváncsi gyerekeknek szuper ötlet ez a könyvecske.

Keményebb témát boncolgat A fiú, aki követte apját Auschwitzba című könyv. Tudjátok a holokauszt téma azt, amiből nagyon sok regényt elolvastam már, de még mindig úgy gondolom, hogy nem lehet eleget olvasni erről, és akármennyire is megterhelő a téma, mégis nagyon fontos. Hans Rath történetén csak úgy megakadt a szemem, érdekes a témája. Vajon milyen lehet az Ördöggel beszélgetni? A Felnőttek nélkülről eddig csak jókat olvastam, és egyre jobban érdekelnek a gyerekek, akik szembeszállnak a zombikkal. Idén még úgyse olvastam zombis könyveket, bár van pár a várólistán, de hát a zombikból sosem elég.

Kicsit kakkuktojás ez a magánkiadású (?) könyv, ami az Instagram világát boncolgatja. Ez a téma engem is foglalkoztat, órákig tudnék beszélni az Insta-lányok képmutatásáról. Kíváncsi vagyok, hogy tudna-e újat mondani a könyv, de egy-egy ilyen megközelítés jó lehet, és hátha felnyit néhány szemet.

👉 Szóval ezek lennének az én januári kiszemeltjeim. Ti miket néztetek ki? Kommentáljatok bátran! 



Kathryn Taylor - Vadvirágos ​nyarak (megjelenés: január 31.) Kossuth Kiadó 


Zoe ​Bevan, a harmincas évei elején járó, sikeres, londoni üzletasszony nehéz döntés előtt áll: életét csak egy rendkívül kockázatos műtét mentheti meg. Mielőtt alávetné magát a beavatkozásnak, elhatározza, hogy még egyszer visszatér Cornwallba, ahol tizennégy éve – alig tizenkilenc évesen – élete legboldogabb napjait töltötte. A gondtalan nyarat azonban imádott bátyja, Chris tragikus és rejtélyes halála egyik pillanatról a másikra beárnyékolta. Zoe – immár sok-sok év után – mindenáron ki akarja deríteni, miért és hogyan halt meg a testvére azon a szörnyű nyári napon. Cornwallban találkozik élete első nagy szerelmével, Jackkel, és újra felébred benne a remény, hogy talán a férfival élheti le az életét. Ám a nyomozás során szembesülnie kell azzal, hogy a múlt árnyai a jövőt is romba dönthetik…


Chelle Bliss - Gyógyító ​szerelem (megjelent) Álomgyár Kiadó


A sikeres és független Callie tökéletes élete fenekestül felfordul, amikor rákot diagnosztizálnak nála. Visszavonulva az otthonába úgy dönt, egy fallal veszi körbe magát, hogy elzárkózzon az egész világ elől – mígnem a legjobb barátja be nem mutatja neki Brunót, a jóképű, melegszívű alfahímet.
Bruno húga már túl van a rák elleni küzdelmen, ezért a férfi úgy gondolja, ő talán tud segíteni Callie-nek. Bensőséges kapcsolatba kerülnek, ahogy a férfi Callie támaszává válik, hogy megtalálja magában az erőt a rák leküzdéséhez.
Egy megindító és szívszorító szerelmi történet egy nő pokolbéli utazásáról és a férfiról, aki sosem hagyja őt magára.


Tony Wolf - Mesél ​az erdő a sárkányokról (megjelent) Manó Könyvek 


A Végtelen hegyeken túl, a törpék falujától nem messze található Sárkányföld, melynek lakói kissé heves természetűek. Hát még a kis sárkányok! Valóságos ördögfiókák, akik mindig valami rosszban sántikálnak. Ám még rajtuk is túltesz Franz, a fekete törpe, akit sok-sok évvel ezelőtt száműzött a törpék népe, mert gonosz dolgokat művelt. Most éppen bosszút forral, amihez szüksége van egy tűzokádó sárkányra. Tony Wolf közkedvelt sorozatának hatodik részében az erdő lakói új megpróbáltatások elé néznek. Hogy végül ki lesz a győztes, kiderül a meséből, melyet ezúttal is elragadó illusztrációk tesznek még élvezetesebbé.


Jeremy Dronfield - A ​fiú, aki követte az apját Auschwitzba (megjelent) Álomgyár Kiadó 


Igaz történet Gustav Kleinmann naplója alapján.
Egy megindító igaz történet egy apa és fia küzdelméről, hogy együtt maradhassanak és túléljék a Holocaustot.
1939-ben Gustav Kleinmannt, a bécsi zsidó kárpitost elhurcolják a nácik. Kamasz fiával, Fritzcel együtt Németországba, Buchenwaldba küldik, ahol egy elképzelhetetlen megpróbáltatás veszi kezdetét, amikor megverik, éheztetik és a koncentrációs tábor építésére kényszerítik őket.
Amikor Gustavot áthelyezik Auschwitzba, ami egyenlő a halálos ítéletével, Fritz nem hajlandó elengedni az apját. Miközben átélik a rengeteg szörnyűséget és szenvedést, csupán egyetlen dolog marad állandó, ami életben tartja őket: a szeretet apa és fia között.
A regény alapjául Gustav titkos naplója és egy mélyre ható kutatás szolgált.
Az olvasók most először találkozhatnak apa és fia igaz történetével – a bátorság és a Holocaust túlélésének páratlan mementójával.

Hans Rath - Az ​ördög is csak ember (megjelent) Animus Kiadó


Jakob Jakobi pszichoterapeutát találkozóra hívja egy Anton Auerbach nevű ismeretlen, és rendkívül érdekes ajánlatot tesz neki: meg szeretné vásárolni a lelkét. Azóta ugyanis, hogy Jakob három évvel ezelőtt találkozott Istennel, a lelke különösen értékes. Hogy kinek? Természetesen az ördögnek, akinek a megbízásából felkereste. Jakob határozottan ideges lesz. Miért folyton őt találják meg a menny és a pokol küldöttei? Vagy legalábbis az olyan emberek, akik ezeknek képzelik magukat.
Természetesen nem veszi komolyan az ajánlatot, az állítólagos ördögnek azonban van néhány trükk a tarsolyában. Módszeresen igyekszik pokollá tenni Jakob életét, aki lassan rászorulna némi isteni segítségre…

Charlie Higson - Felnőttek ​nélkül (megjelent) Athenaeum Kiadó


Charlie ​Higson regénye egy young adult disztópia első része. Az ismeretlen vírus pusztította London romjain gyerekek próbálnak egy új világot felépíteni.
A végzetes járványt követően ugyanis bomlásnak indult testű, vérszomjas lényekké változtak mindazok, akik életben maradtak és elmúltak tizennégy évesek. A kiskamaszok különböző épületekben barikádozták el magukat London-szerte, és csak akkor merészkednek ki az utcára, ha élelmet kell keresniük.

A bátor Arran és az érzékeny Maxie vezette gyerekcsapat a Waitrose szupermarketben él. Tartalékaik megfogyatkoztak. Ám felbukkan egy titokzatos fiú, Jester, aki azzal kecsegteti őket, hogy a Buckingham-palotában biztonságos menedékre lelhetnek, ételben, italban sem lesz hiány. Nekivágnak az útnak, miközben városszerte mindenütt (a sikátorokban, az elhagyatott házakban, a föld alatt) lesben állnak a felnőttek.
Vajon eljutnak a gyerekek a biztonságos helyre? A palotában tényleg boldog jövő vár rájuk, vagy a látszat csal?


Perepelica Claudia - Piszkos ​kis Instagram-hazugságok (magánkiadás) (megjelent) 


Őszintén, ​a filterek mögötti életről. Vajon tényleg olyan csillogó ez a világ?

Mindig is vágytam egy könyvre, amely más oldalról közelíti meg a közösségi médiát. A polcokon csak arról kaptam infromációt, hogy hogyan építsd fel a saját márkádat, mit kell tenned annak érdekében, hogy a közösségi média által sikereket érj el, mit és hogyan posztolj. Nekem ez az egész túl “száraz” volt, és valami másra vágytam. Valami hitelesebbre, őszintébbre, tisztábbra…

Ki mesél arról, hogy mik a hátrányai a közösségi médiának? Ki beszél teljesen őszintén arról, hogy több ezer követő és mesterkélten megszerkesztett Instagram-profil mögött egy érző ember áll? Ki mesél a rossz napokról? Ki mondja el, a fiatalabb generációnak, hogy az élet ennél jóval több? Hogy élvezni, szeretni kell, nem pedig a telefonhoz ragadva élni és egy színdarabot eljátszani?

Úgy döntöttem: üsse kő, a legőszintébben fogok írni a témáról! Elmesélem a saját történetemet. A nehézségeket, a pozítivumokat, a pánikbetegségemet és az Instagramon kreált életemet. A szívem legmélyén pedig csak bízni tudok abban, hogy a soraim a megfelelő emberekhez jutnak el.

Ezeket is olvasd el

3 komment

  1. Jó ez az új rovat! :)) Én erre a két könyvre vagyok nagyon kíváncsi: Madeline Miller - Kirké, Chloe Benjamin - A ​halhatatlanok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Óh, igen a Kirké hamarosan megjelenik, azt tudom hogy sokan várják, de én Miller előző könyvét sem olvastam (de most amúgy akciósan kapható a Könyvudvarban, szóval azzal már szemezgetek :P). A halhatatlanok után kellett nézzem, mert nem vágtam, de nagyon izgalmasnak ígérkezik. Remélem elolvasod majd, és írsz róla!

      Delete
  2. Jó kis összeállítás lett, én is pont most írtam egy ilyesmit, bár más könyvek vannak benne. :) Az Auschwitzos érdekel engem is. A Vadvirágos nyarak is nagyon csábító, szép a külseje, de szerintem nem nekem való történetet rejt amúgy.
    Erről az instásról szívesen olvasnám a posztod! :)

    ReplyDelete

Subscribe