Ilyen volt a 2017-es év a blog életében + tervek, kihívások #évösszegző

10:29:00 PM


Elérkezett 2017 utolsó napja, így a blog életével kapcsolatos dolgokról is szeretném megemlékezni. Nyugi, nem lesz hosszú, hiszen már néhány másik posztban elárultam erről az évről néhány dolgot úgy mint:


Szóval jöjjön a többi érdekesség, hogy hány könyvet olvastam el idén, hány oldal volt ez összesen, honnan érkeztek a látogatóim a blogra, melyik könyv volt a leghosszabb, melyik volt a legaktívabb hónap a blog történetében, és milyen jó dolgok történetek velem idén, és mik a terveim jövőre.


2017-ben is részt vettem a Blogturné Klub munkáiban, de azt hiszem a 2016-os évhez képest visszafogtam magam. Igyekeztem csak olyan könyves turnékra jelentkezni, amik nagyon érdekelnek, és amik előreláthatólag tetszeni is fognak. Ez azért nagyjából sikerült, büszke vagyok, hogy egy turnét sem kellett visszautasítanom, mert mindegyik könyv legalább 5/3-as szintet megugrotta. Nem mindegyik idei olvasmányom volt kiemelkedő, olvastam átlagos könyveket, és volt félbehagyott olvasmányom is sajnos. Viszont idén először hallgattam hangoskönyveket, és vettem részt egy könyves beszélgetés.

Lássuk azokat a mérföldköveket.

  • idén 50 könyvet olvastam el (ebből kettőt hagytam félbe) /érdekesség, hogy 2016-ban ez a szám 55 volt, 2015-ben pedig 69/
  • a moly adatbázisa szerint ez 16.298 oldalnak felelt meg
  • kihallgattam az összes Harry Pottert hangoskönyvben, de csak úgy, mint az állatok a Youtube-on, így ezt nem vittem fel se a moly-ra, se sehová.
  • további 2 hangoskönyvet hallgattam meg idén (Stephen King - Az, és Csáth Géza Egy elmebeteg nő naplója)
  • 36 blogturnéban vettem részt
  • 5 egyéni recim volt (turnén kívül kaptam kiadóktól és olvastam, majd írtam róluk)
  • 2 könyvet hagytam félbe (Aranypinty, és A hó fogságában) - egyébként egyiket sem azért mert nem tetszett volna, csak túl régóta ott voltak a polcon, és nem volt hozzájuk érkezésem se
  • 2 könyvet olvastam csak el úgy a saját szórakozásomból. Az egyik Dave Eggers - A kör című könyve, mert meg akartam nézni a moziban a belőle készült filmet. Végül otthon néztem meg, de nem tetszett, a könyvről pedig nem is írtam posztot, pedig nem volt vele bajom, érdekes volt. A másik Nicola Yoon - Minden, minden című könyve, utóbbit imádtam könyvben, de filmben ez sem jött át sajnos. 
  • 2 könyvet olvastam el a Várólistacsökkentéses listámról, így ezt buktam idén (is).
  • az idei leghosszabb könyv Stephen King Az-ja volt (bár ezt hallgattam, de mégis csak 1184 oldal.)
  • ha ezt nem számítjuk, akkor a Sötét ötven árnyalata a 728 oldalával.
  • az idei legrövidebb könyv a Fantasztikus róka úr volt a 96 oldalával.
  • idén 78 (ezzel együtt 79) bejegyzés született a blogon
  • ebből kettőt a férjem írt, mint vendégposztoló (Ready Player One, Az időutazás napja )
  • a legaktívabb hónap a december volt (11 bejegyzés született ebben a hónapban) 
  • a második legaktívabb pedig az október 9 bejegyzéssel
  • márciusban, és júliusban csak 3-3 bejegyzést írtam ezzel ezek voltak a leggyengébb hónapok
  • 2 témázós posztot írtam: Kiborító könyvmarketing, Az erőszakos könyvek témában
  • 1 körbeposztom is volt a Mostani és az egykori kedvenc íróim témában
  • 15 magyar és 33 külföldi író könyvét olvastam el idén
  • 185 feliratkozott olvasóm van (köszi nektek!) 
  • átlagos 21.000 emberke kattingat havonta a blogomra
  • a legtöbben a Google-ből valamilyen találatra érkeznek, de szép számmal a Facebook-ról, és sokan kattingatják mobilról a blogot. 
  • idén a blog elérte, sőt túl is lépte a 832.000 megtekintést 
  • volt pár könyves ajánlóm (karácsonyra, könyvhétre, könyvfesztiválra, és tavaszra is ajánlottam könyveket!) 
  • szerettem megírni a könyves/sorozatos posztjaimat- True Blood, Trónok harca, Outlander (Jamie Fraser pillanatok)  
  • sőt, idén még könyves/színház ajánlót is írtam - Szepes Mária - Vörös oroszlán
  • idén a Könyvbár meghívott A fiú, akit Karácsonynak hívnak menüre, amit ezúton is köszönök nekik mégegyszer
  • és ami miatt eléggé izgultam az az, hogy beszélhettem az Alexandra Pódiumom a Mellrákinfó Egyesület mellett a Remény kalózai című könyvről. Itt írtam erről: 



Nehéz kiválasztani az idei év 5 kedvencét, de azért sikerült. Még több kedvenc itt >>> 




Tervek 2018-ra



  • Szeretném utolérni magamat a recenziók terén, mert van néhány könyv, ami már jó néhány hónapja várja, hogy elolvassam őket, de eddig időhiány miatt egyszerűen nem tudtam belekezdeni. 
  • Nem szeretném elárasztani a blogot a Blogturnés posztokkal, igyekszem 2018-ban még kevesebbet vállalni és csak a saját időm és kedvem szerint olvasni. 
  • Szeretnék még több könyves ajánlót írni, mert rájöttem, hogy tökre élvezem ezeket. Btw a Goodstuffra írtam egy csomó könyves ajánlót idén, itt visszanézhetőek a bejegyzéseim 
  • Szeretnék még szebb képeket készíteni a könyveimről az Instagramra, és persze ide a blogra.
  • Szeretném 2018-ban megcsinálni a várólistacsökkentést. Holnap jön a poszt, hogy miket terveztem be idénre :)
  • Szeretnék megválni azoktól a könyveimtől, amiket nem fogok többször elolvasni, mert csak foglalják a helyet. 
  • Szeretném idén is tartani azt a szokást, hogy csak nagyon indokolt esetben vásárolok könyvet. Idén 10 könyvet vásároltam összesen, ellenben a polcomra 104 könyv vándorolt. (ezeket javarészt kaptam ajándékba kaptam, vagy a kiadók küldték).
  • Jó lenne idén is több hangoskönyvet hallgatni, csak nem találok sehol semmi jót. Van ötletetek erre? A Youtube eléggé nem adja, telón hallgatnám utazás közben, de nincs magyarul sehol semmi legális cucc, a cd pedig nem játszik.  
  • Szeretnék több engem (és remélem titeket is) érdeklő könyves dolgokról írni, úgy mint hírek, filmes/sorozatos dolgok, versek, könyvbemutató beszámolók, könyves helyek,  könyves események, könyves cuccok, meglepi dobobzok, stb..stb... 
  • Szeretnék csak úgy felszabadultan olvasni, és megtartani az éves 50 elolvasott könyves számot. 

Boldog új évet kívánok minden kedves olvasómnak, jövőre ugyanitt találkozunk!  🐖🍀🎇🎉


Ugyanitt köszönöm a kiadók egész éves támogatását, a sok megosztást a Facebook-on/Instagram-on stb, remélem, hogy jövőre is ugyanígy tudunk együtt dolgozni :) 

Ezeket is olvasd el

11 komment

  1. Nos, én már rég nem kérek recit, az a néhány ekultos darab is hónapokat vár. Viszont gratulálok az olvasószámhoz. :) A kemény, és kitartó munka elérte a gyümölcsét! Szuperül csinálod. :)

    Nagyon támogatlak a könyvek megszabadulásában. Én lassan eljutottam addig, hogy el kell költöznöm, mert már nincs hely sehol, pedig ugye mennyi felesleges darab áll a polcomon. Hajrá! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muszáj szelektálnom, sok olyan olvasmány áll a polcon, ami átlagos volt, de csak rakosgatom a könyveket, és csak a helyet foglalják. Igyekszem a beszerezéseket is lecsökkenteni, és amit elolvastma azt továbbadom, vagy eladom vagy elviszem valahová. Köszi a gratulációt :) Legyen csodaszép és sikeres éved neked is!

      Delete
  2. Én hangoskönyv terén abszolut audible rajongó lettem, nekem nagyon bejött a havi 1 kredites csomag. De van néhány magyar lehetőség is: a hangoskönyvek.hu-n vannak letölthető hangoskönyvek is, na meg könyvtárból is lehet kölcsönözni őket. Illetve a MEK-en van jó pár hangoskönyv, bár azok minősége változó mert legtöbbet tényleg vakok miatt olvassák fel és nem feltétlenül kiváló színészek. De lehet velük próbálkozni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A vakok és gyengénlátók miatt készült könyvek fent vannak YT-on is, de néha elég furák, ráadásul csak otthon tudom hallgatni, de tök jó lenne utazás közben a telóra felrakni ezeket ezért kell valami olyan, amit megvehetek. Ránézek a MEK-re, meg meglesem az audible-t is, bár ott azt hittem csak angol nyelvűek vannak, nekem az egy kicsit még nehéz lenne. Könyvtárba nem járok, így marad az online verzió. Amúgy meg több hangoskönyvet a piacra!

      Delete
    2. MEK-ről legalább mp3-ban le tudod tölteni :) Audible tényleg csak angol :( esetleg német, mindenesetre magyar hivatalos csak a hangoskönyvek.hu úgy tudom

      Delete
    3. Igen, Lobo jól mondja, a MEKről le tudod szedni mp3ban, csak hát kérdés, hogy A Noszty fiú esete Tóth Marival-e a megcélzott hallgatnivaló. :D Mert ugye főleg ilyesmik vannak azért. :)

      Delete
  3. Koncentrálj arra, hogy tényleg a saját kedved és időd szernt olvass, simán lehet nemet mondani! :) Azért hiába kevesebb mint 2016-ban, így is elképesztő sok blogturnén vettél részt, és oké, hogy érdekelnek ezek is, de 2 könyvet választani csak a saját szórakozásodból, hát ez nem hangzik olyan jól! A vcs is tuti sikerül, ha kicsit spontánabbul próbálsz olvasni. :) Persze félre ne érts, nem a "tutit" akarom itt megmondani, csak, pont azt, hogy csináld úgy, ahogy akarod! ;) És hogy gyere témázni, meg írjál sok könyvajánlót, azokat én is nagyon szeretem, meg a sok szuper insta képedet. ;) Sok jó saját választásos könyvélményt 2018-ra, és menjünk enni meg dedikáltatni, meg shopping-szédelegni továbbra is. ;) BÚÉK!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hát igen, a 2 db elég karcsú szerintem is, látom én is. Idén igyekszem spontán lenni, mert az mindig jobb, és izgalmasabb, mint időre olvasni. Mindenképpen megyünk majd ide-oda, ez alap :)))) A könyv ajánlókat majd bevezetem, mert szeretem gyűjtögetni őket, és így legalább nem kerülik el a figyelmemet az új megjelenések.

      Delete
  4. Spontánabb olvasós évet kívánok én is neked!! :) Na meg sok könyveladást - ezt magamnak is :D A szebb könyves képek készítése nekem is a terveim között szerepel. (sok cél meg terv ilyenkor tisztul le bennem, ahogy olvasom a bejegyzéseiteket :D)
    A vcs-hez meg kitartást! :)

    ReplyDelete
  5. Jó kis terveid vannak, sok sikert hozzájuk! :)

    ReplyDelete
  6. Huh, hát kívánom, hogy minden úgy alakuljon idén, ahogy szeretnéd. :) És jöjjön össze az 50 könyv is! (Bízom abban, hogy én is legalább tartani tudom a 2017-es 59 db-ot, de 60-at lőttem be már csak azért is.) A hangoskönyvön most elagyaltam. Bevallom, hogy tán ha 1-et hallgattam eddig életem során. Lehet, hogy pótolnom kellene az elmaradásomat. ;)

    ReplyDelete

Subscribe