Újra megettük a Harry Potter menüt a Könyvbárban

10:48:00 PM


November 3-án napra pontosan egy éve, hogy elzarándokoltunk Pupillával a Könyvbárba, és ő elsőre, én pedig a másodszorra is elfogyasztottam a Harry Potter menüt. Azóta eltelt egy újabb év, és immáron elérkezett Harry Potter és az azkabani fogoly könyvhöz tartozó menü, amit nem hagyhattunk ki. Alább elolvashatod, hogy miket ettünk és hogyan ízlett!


Amikor megjelent a FB-on, hogy érkezik a harmadik Rowling könyvhöz tartozó menü, egyből megbeszéltük, hogy akkor most is együtt érkezünk és kóstolunk meg mindent. Vagy nagyjából mindent :) És ez össze is jött, és ismét nem csalódtunk. Következzen a sok kép és a benyomás a Harry Potter és az azkabani fogoly menüről.

A menü és az árak:

Dementor (Szarvasgombás marhahús-krém, fekete bogyó tapenád, fekete kenyér) 2.000,-
Zordó (Kókuszos, gyömbéres sütőtökkrém leves) 1.600,-
Kristálygömb (Kacsacomb, fenyőmagos zöldségek, birsalma) 4.500,-
Patrónus (Borsos kéregben sült szarvas, fehér babmártás, diós polenta, ecetes
vargánya) 5.500,-
Bogoly Berti féle mindenízű trüffel (csokoládé és egyéb váratlan ízekben) 1.800,-
Vajsör 1.200,-
5 fogásos könyv-menü: 12.500,-

Ez a menüt még ti is elcsíphetitek, mert még fut jövő héten is (és talán még tovább is, mert nagy az érdeklődés úgy mesélte a pincér). Érdemes asztalt foglalni, mert nem túlzottan nagy a hely, és így biztos, hogy lesz helyetek, és nem kell várakozni stb.. Mi minden évben foglaltunk, így idén is. Pont a diétám első hetében jött ez a kihagyhatatlan menü, így 3 nap viszonylagos helszi étkezés után rámenni egy csomó húsra elég érdekes élmény volt, de egyáltalán nem rossz. Aki húzza a száját a fent látható árak miatt, annak elárulom, a fogások nagyok, előételből + főételből bőven jól lehet lakni, és nem drágább, mint bármelyik másik étterem Budapest belvárosában. A fogások egyediek, frissen készülnek, különleges és drága hozzávalókból, szóval aki sajnálja kiadni értük a pénzt az jobb, ha elmegy a Burger Kingbe, vagy csinál magának vacsorát :D


Az első és utolsó képet Pupi készítette.

Én nagyon szeretem a finom husikat, így természetes, hogy a Dementort választottam előételnek, és nagyon finom volt. Mondjuk a fekete kenyér (amit a tintahal tintájával festettek feketére) kicsit kevésnek bizonyosult, de a pincérünk rögtön ott termett és hozott még kenyeret. A szarvasgomba nagyon finom volt mellétalálva, mindig különleges élmény szarvasgombát enni. Nyammm!

Nagyjából az előétellel is jól laktam. Pupi levesébe is belekóstoltam, és az is nagyon finom volt. A levesben tényleg ott figyelt a Zordó, és szuperül volt tálalta. Szeretem a Könyvbárban, hogy figyelnek az apró részletekre, és mindig ki tudok próbálni valami újdonságot. Például fekete kenyeret sosem ettem még, de jó élmény volt. A főételem Patrónus volt, ami tényleg szarvasra hasonlított, voltak agancsai, és isteni finom volt. Előtte a pincérrel megtárgyaltuk, hogy milyenre süssék a húst - a vegák / állatbarátok most forduljanak el - én végül egy kicsit véresen kértem és nem bántam meg. A szarvas csodásan át volt sütve, és a menü leírással ellentétben mákkal volt kérgezve, és bár a polenta annyira nem volt a kedvencem, de a babmártás finom volt, és az agancsok ropogósak. Fenséges fogás volt! Pupilla kacsája is fincsi volt, érdekes kombó volt a birsalmás öntet az egész husis zöldséges fogással. Mondjuk én nem szimpatizálok a sok zöldséggel, így azt hiszem jól jártam a szarvasommal.


A desszertet szokásunkhoz híven idén is elfeleztük, de nem voltak durva ízek a Bogoly Berti féle (az étlapon ráadásul el is volt írva a menü - Bagoly Bertinek keresztelték át szegényt :D) trüffelben. Mondjuk a spenótost nem ettem meg, mert ki nem állhatom, de Pupi szereti így ő befalta. Volt fehércsokis, étcsokis és tejcsokis golyó, de a sós karamellás töltelék, a málnás zselés, meg kávés, és csokis, amiben volt még kandírozott savanyú gyümölcs is elrejtve. Egy kicsit több meglepetés lehetett volna, mert az első évben a minden ízű palacsinta a körözöttes, és pacalos változataival okozott bőven meglepetést. Amúgy pont azt beszéltük Pupillával hogy lehetett volna valami Roxmortsi édesség, mégis csak a Mézesfalásba a 3. részben jutnak le először Harryék és itt rengeteg kiaknázatlan édességre lehett volna lehetőség.

A vajsört kihagytuk, mert én nem iszom alkoholt, Pupi meg autóval ment hazafelé egy darabon, így kihagytuk az alkoholizálást. Mondjuk az első évben ittam Piton bájitalát és ízlett, szóval lehet hogy a következő résznél az alkoholt is kipróbálom a whiskey sajnos nem a kedvencem. Egyébként a mellettünk ülők kérték a degusztációs menüt, azaz nem teljes adagokat, inkább kóstolókat mindegyik fogásból, és az is elég jól nézett ki. Igaz én ezzel a két fogással plusz desszert felével és az előételként kapot levendulás vajas piritóssal, és a távozáskor kapott trüffellel is úgy jól laktam, hogy nem igaz...

Remélem jövőre a minden ízű dolgok helyett lesz valami újdonság, mondjuk valami Beuxbatons-os francia desszert, esetleg valami Durmstrangos északi jeges finomság, aminek köze van a fekete mágiához. Bőven van potenciál a Tűz serlege részben, így azt hiszem, akkor is számíhattok egy beszámolóra. Pupilla így mesélte el az ő szemszögéből az ételeket  + nála is találtok még sok-sok képet a fogásokról :) 

Egy szó mint száz, nekem idén is jó élmény volt a Harry Potter menü a Könyvbárban, ha szeretitek a minőségi ételeket, az ügyes tálalást és igazi Harry Potter fanok vagytok, akkor irány a hely!*

* Ez nem egy támogatott bejegyzést, az őszinte véleményemet írtam le. Khmmmm mondjuk azt eléggé bírnám, ha szponzorálnának néha, egy-egy menüt bármikor végigennék és írnék róla, de azt hiszem, hogy bilibe lóg a kezem... :)

Könyvbár & Restaurant (FB oldal)
Budapest, Dob utca 45.
http://konyvbar.hu/


Ezeket is olvasd el

5 komment

  1. Egész életemben Bagoly Bertinek olvastam, teljesen meglepett, hogy Bogolynak hívják! 😮

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gyakori hiba, de tényleg Bogoly. :) Ez olyan, mint a hopponálás vs. hoppanálás, utóbbi a helyes, de még nagy rajongók is gyakran keverik sajnos. :)

      Delete
    2. Én már annyiszor láttam a könyvekben a nevét, hogy már megtanultam, de amúgy biztos azért írják bagolynak, mert azt a szót ismerik :D

      Delete
  2. Nagyon hangulatos poszt lett, én többet kritizáltam kicsit, pedig nekem is azért nagy élmény volt, és minden nagyon ízlett. És hát igen, ilyenkor felesleges az árán nyígni, ezt a kreativitást és a gourmand kaját meg kell fizetni... :) Szarvasgomba egyébként is méregdrága dolog.

    Én is örülnék, ha támogatnák az étkezésünket ott, mivel írunk is róla... :D Lehet csak kérdezni kéne.. :D :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Én elég ritkán eszem szarvasgombát, mert félek, hogyha rákapnék akkor súlyos vagyonokba kerülne havonta a gombaellátásom. Mondjuk egy kicsi is elég belőle mert elég intenzív. Kíváncsi vagyok, hogy hány menü megy le ilyenkor ezeken a tematikus heteken. Lehet meg kéne interjúvolnom őket :)

      Delete

Subscribe