A legjobb könyves Instagram profilok

10:25:00 PM


Lógok pár könyves bejegyzéssel, de már egy ideje érlelődik bennem, hogy néha csinálok egy-két válogatós posztot, amiben a különböző social média felületeken szereplő más könyves kedvenceimet mutatom be. Mert miért ne? Én előszeretettel nézegetek ilyen jellegű tartalmakat, mert mindig látok egy-egy új felhasználót, akit nem ismerek, és követni kezdhetek, mert szuper tartalmakat gyártanak. És bevallom szakmázásnak sem utolsó dolog, sok újat lehet megtanulni másoktól, és persze mindig jön egy-két könyv, amit be kell szerezzek miattuk.

Sokszor csak úgy végigpörgetem a különböző csatornákat, és megnézem, hogy mik a trendek, miket lájkolnak mások, mi a népszerű, vagy éppen mi a kiemelkedő. Most az Instagramot vettem célba és összegyűjtöttem a főként külföldi könyves fotókat posztoló kedvenceimet, de van egy magyar "kakukktojás is". Mindenki profilja kattintható, nyugodtan kövessétek be őket, ha vágytok némi könyves-képes inspirációra.

Az Instagram, azaz a legnagyobb online képfeltöltőt én szinte az indulása óta használom. Valamikor 2010 október elején tették fel az AppStore-ba, és én az indulás után regisztráltam az első hullámban az akkori iPhone 4-emmel. Ekkoriban még nagyon kevés magyar volt fent, de a baráti társaságommal azonnal rápörögtünk a képmegosztásra. Az elmúlt 7 év alatt rengeteget fejlődött maga az alkalmazás, ahová még mindig csak a mobilról lehet képet feltölteni, de a weben már lehet követni a felhasználókat, profilokat is lehet nézegetni, kommentálni, lájkolni.

Most következzen 10+1 könyves Insta oldal, amiket szerintem megéri követni!


Folded Pages Distillery  - 113 ezer követő 

Ő volt az első, akit bekövettem könyves témában az Instagramon, de már nem tudom, hogy hol jutottam el  Imádom a precízen elrendezett flat lay képeit könyves témában. Általában mindig egy-egy könyv áll a képei központjában, köré rendezget mindenféle olyan dolgot, aminek köze van a könyvhöz, vagy csak jól néz ki. A leírásban értékelés is ad a könyvekről néhány sorban, és ez nagyon szimpatikus nekem. Jó elveszni a képei között, mert gyakran van új, és nagyon minőségi, amit csinál.

THE CHAMBER OF SECRETS HAS BEEN OPENED! 🎉The @Litjoycrate YEAR TWO magical edition limited edition crate launched this afternoon and they are already halfway sold out. . 🕷 This one-time only crate will feature Harry Potter’s second year at Hogwarts and includes items exclusively created for LitJoy from nine shops, three artists, and two items created by the LitJoy team. (Think disgusting potions and well-meaning servants, handsome professors and sensitive ghosts!) . 🕷 (If you want to check out some of the sneak peeks, they are posted on @LitJoyCrate’s account!) . 🕷 You can check out the incredible year one crate under the #litjoymagicaledition hashtag, but from the sounds of it, I think they outdid their first crate with this one. They had such fun items to represent major moments in the year one crate, and I can't wait to see which moments they chose to represent this time! In their IG stories Kelly said they did something unique to represent Dobby that has nothing to do with socks! So I can't wait to see what they did. . 🕷 What’s your favorite Chamber of Secrets moment? This is my daughter’s favorite movie to watch because she’s obsessed with Dobby. With the flying car, introduction of Dobby, Gilderoy Lockheart, and Hermoine going feline, it’s one of my favorites.
Folded Pages Distillery (@foldedpagesdistillery) által megosztott bejegyzés,


Ernest Hedgingway - 51,6 ezer követő

Több sünt követek az Instagramon, de olyan nincs még mint Ernest Hedgingway (kis játék az Ernest Hemingway névvel, és a sün angol leírásával.). Ernest gazdája ugyanis nagyon szeret olvasni, és persze szereti sünét, így a kettőt kombinálva sünös-könyves képeket tesz fel. Néhány képeét többször is lájkolnám, ha lehetne :)



Penguin Random House - 185 ezer követő

Nyilván a külföldi nagy kiadók nem hagyhatják ki az Instagramot, mint platformot, hogy a legújabb megjelenéseiket reklámozzák. A Penguin Random House nem csak hogy jó könyveket ad ki, de jól is tálalja őket az Instagramon. Főként saját képekkel dolgoznak, néha másokét osztják meg, de mindig jó nézegetni ezeket is.


Penguin Random House (@penguinrandomhouse) által megosztott bejegyzés,


Liza - Bookotter - 27.9 ezer követő

Akinek egy vidra van a logójában, az csak jó fej lehet. Liza érdekes, kicsit goth stílusban prezentálja a könyveket, amiket éppen olvas. A legtöbb fotón megjelenik egy koponya, de ez engem nem zavar. Sőt! Ettől lesz egyedibb. A végtelen hosszúlábú lány sokszor önmagát is belekomponálja a fotókba, sőt, sminkel is a könyvekhez és ez annyira különlegessé teszi a képeit.



Hot Dudes Reading - 948 ezer követő

Jó, hát a majdnem 1 millió követő nem tévedhet. A legnagyobb könyves Insta oldalon szexi pasik olvasnak könyveket, és ez nekünk nőknek/lányoknak csak jó. Több olvasó férfit a világba! Félmeztelenül persze :D Remélem, hogy kis hazánkba is ellátogat majd az oldal kezelője, mert itt is láthat helyes pasikat olvasni a metrón, buszon vagy bárhol. Azt tudtad, hogy az Instagram képekből készítettek egy kalendáriumot és meg lehet vásárolni?


Bookbaristas - 130 ezer követő

A kávé és a könyvek valahogy összekapcsolódnak sokaknál. Rengeteg kávés könyves képet látok az Instagramon is, de a legjobban kétségtelenül Nathasha űzi ezt az ipart. Sokat utazik, így a világ minden táján keres egy kávézót és fotózza a könyveit. Ha nincs kávé, akkor van helyette bor, esetleg más folyékony ital.

Natasha | MIA ✈️ NYC 🗽 (@bookbaristas) által megosztott bejegyzés,

Lifeandliterature - 128 ezer követő

Tracey Ausztráliában él és elég sok YA könyvet olvas, és ízlésesen lefotózza őket. Én nagyon szeretem a képeit nézegetni, mert megnyugtatóak, és nagyon egységes az egész Instagram feedje.

Ahh, I'm so looking forward to reading The Bedlam Stacks by Natasha Pulley. It sounds amazing! And look at that cover! 😍 Do any of you guys have this one on your TBR? • ---- SYNOPSIS ---- An astonishing historical novel set in the shadowy, magical forests of South America, which draws on the captivating world of the international bestseller The Watchmaker of Filigree Street. Deep in uncharted Peru, the holy town of Bedlam stands at the edge of a forest. The shrine statues move, and anyone who crosses the border dies. But somewhere inside are cinchona trees, whose bark yields quinine: the only known treatment for malaria. On the other side of the Pacific, it is 1859 and India is ravaged by the disease. The hunt for a reliable source of quinine is critical and in its desperation, the India Office searches out its last qualified expeditionary. Struggling with a terrible injury from his last mission and the strange occurrences at his family's ruined estate, Merrick Tremayne finds himself under orders to bring back cinchona cuttings at any cost and dispatched, against his own better judgement, to Bedlam. There he meets Raphael, a priest around whom the villagers spin unsettlingly familiar stories of impossible disappearances and living stone. Gradually, he realises that Raphael is the key to a legacy left by two generations of Tremayne explorers before him, one which will prove more dangerous and valuable than the India Office could ever have imagined. • Thanks so much to @bloomsburypublishing for sending this my way! • Book protector by my faves over at @booksac • #thebedlamstacks #natashapulley #bloomsburypublishing #booksac
Tracey 🇦🇺 (@lifeandliterature) által megosztott bejegyzés,

EpicReads - 461 ezer követő

Az egyik legjobb könyves oldalnak is van saját Instagram csatornája, naná! Imádom a színes képeit, főleg a fagyis témájúakat most nyáron.


The Bandar Blog - 10,1 ezer követő

Imádom a színes képeit a bloggerlánynak, aki lehetne akár a #shelfie (azaz a könyvespolcról készített képek) fotók koronázatlan királynője. Imádom a könyvespolcát, mert annyira színes és hívogató. Amúgy minden képe nagyon élénk színeket tartalmaz, de ez csak előny.

I'm talking about SHELFIES on the blog today (link in bio), so I am posting another one in honor 🙌 It's part of my new bookstagram series on the blog where I look into some of the fun trends and tell you a bit about them. I also always find bookstagrammers to feature for the post, so keep your eyes out! This week I had the start with the shelfie, since it's the best thing ever, right? I featured @_livelaughread, @sweetbookobsession, @bluestockingbookshelf, and @pagewithaview in this post, because they all have awesome shelves 😍 • • • #books #bookstagram #bookish #instabooks #igreads #bookcommunity #booklove #booknerd #booklover #bookaholic #bookblogger #bookstagrammer #bookishallure #libraryofbookstagram #beautifulbook #bibliophile #bookish #instagrambooks #bookworm #bookstagramfeature #epicreads #amreading #reading #bookishfeatures #bookaddict #goodreads #ilovebooks #shelfie #shelfies #bookishrainbow #rainbowbooks
Ali (@the_bandar_blog) által megosztott bejegyzés,

tízkicsikönyv - 1861 követő

Az egyik legszuperebb magyar könyves Instagram. A Tízkicsikönyv néven futó idealista könyvfetisiszta blogger csodás képeket csinál akutális olvasmányairól. Néha megszakítja a könyves posztokat pár könyves utazási életképpel, és ezek is annyira jók. Tessék követni!


zakkantanett (vagyis én)  - 1068 követő :D

Igaz én nem csak könyvekről posztolok, de bizony azok is megjelennek az Instámon, így ajánlom magamat is, ha nem untok még, és szeretnétek egy kicsit belelátni a magánéletembe. Több mint 3300 fotót töltöttem már fel az Instagramra, szívesen használom az Instagram sztorit, ahol 24 óráig vannak fenn a képek, aztán törlődnek. Én egyébként szívesen posztolok kajafotókat, utazós és naplementés képeket, és az immáron férjemet Ákost is megosztom. Köszi, ha követtek 💗


Ha van nektek is kedvenc könyves instagrammeretek, akkor nyugodtan kommentáljátok be, mert szívesen bekövetnék még néhány új arcot :)

Ezeket is olvasd el

2 komment

  1. Nagyon szép, igényes képek ezek, főleg az övéi: https://www.instagram.com/foldedpagesdistillery/
    Ilyenkor egyedül az gondolkodtat el, hogy akik ilyen profi módon művelik ezt, vajon mennyit költenek egy-egy könyves kép elkészítéséhez szükséges kiegészítőre... Pl. ha ránézel a Harry Potteres képre, rengeteg extra cucc van rajta. Persze, tudom, hogy némely dolgok pár dollárért beszerezhetőek az ebayen, stb., de azért minőségi, igényes környezetet teremteni több száz képhez nem lehet olcsó mulatság. De amúgy tényleg szépek, én is szívesen nézegetem őket, csak felmerült bennem ez a gondolat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ezen már én is elgondolkoztam, biztos, hogy nem olcsó mulatság ez. Meg mennyi cucc kell hozzá, hiszen néhány kép zsúfolásig meg van tömve. Inkább nem is gondolok bele, csak legeltetem a szememet mások szépségein :)

      Delete

Subscribe