novemberi szerzemények

11:41:00 PM

igaz már december 4-e van, de csak most volt időm arra, hogy kicsit összeszedjem mi volt novemberben. ez a hónap iszonyatosan gyorsan eltelt, új kihívásokkal, új feladatokkal, de nem panaszkodom. időm azért jutott olvasni is éjfél és hajnali 2 között és amíg az egyik munkahelyről a másikig ingázok a tömegközlekedésen is ügyeskedem a Kindle-vel a kezemben (feltéve, amikor nem dobom ki a villamos ajtón a megállóba, mint egyik reggel. de meglett, baja sem lett, le tudtam ugrani utána, csak netto 50 ember bámult, hogy ez az őrült mit csinál itt reggel). ebben a hónapban is szorgalmasan jártam heti 2x edzésre (ez mondjuk könyvesblog és lehet, hogy senkit sem érdekel, de én nagyon büszke tudok magamra lenni ezért), sőt, arra is, hogy tök ügyesen leiratkoztam minden könyves hírlevélről, mert karácsony előtt veszélyes olvasni bármi ilyesmit is.

novemberben nem vásároltam tehát magamnak könyvet, úgyhogy eredményes volt ez a "nem nézem a könyves oldalakat, nem olvasgatom a hírlevelüket, nem kattingatok a bannerekre" hozzáállás. szuper!

ebben a hónapban is a Rukkoláról szereztem be az olvasnivalókat, plusz néhány recenzió is érkezett. még októberben nyertem a Tilos az Á! könyvek Facebook oldalán egy szabadon választott könyvet, de mivel ő kimaradt az októberi posztból, és elmenni érte is csak novemberben tudtam (emlékeim szerint), így átcsúszott.


a Gellért térnél van a Pagony könyesboltja, oda kell zarándékolnom a nyereményért, és én nagy boldogan a Trevor című könyvvel távoztam, ami a mássága elfogadásával küzdő kamaszfiú története. és ha már erre jártam, akkor és újra négyesmetrózhattam. mióta megnyitották nem ültem rajta. mindig élmény, olyan szép!

érkezett egy recenziós csomagom a Könyvmolyképző Kiadótól, ebben 5 könyv lapult: Soha nem elég, Kihasznált alkalom (The Opportunist), Éva és Ádám, Álom két keréken, Méregtan. az összesről van már bejegyzés, akit érdekel megtalálja őket a blogban.

rukkolán egész jól elsakkozgattam a pontjaimmal, megváltam pár könyvtől, így én is tudtam szerezni párat. köztük ezt a fantasztikus retro Spice Girl kulisszatitkok című könyvet. ez egy igazi ereklye! annyira tinikorom, hogy normális borítót sem találtam róla.


nyilván újabb skandináv krimit szereztem be, és egy csajos limonádé is landolt nálam. A Bécsi kávé, pesti lány Palotás Petra műve, a Prédikátor pedig Camilla Läckberg. az egyik könyv borítékja megsérült szállítás közben (konkrétan szarrá szakították), de szerencsére be volt csomagolva, így nem lett baja magának a küldeménynek, de legalább arra jó volt ez az eset, hogy megtudjam milyen bocsánatkérő levelet küld a posta. olyat, amivel kb kitörölhetem a seggem, mert ha mondjuk a könyvnek baja lesz úgysem térítik meg. ehhh!




havi mérleg: 3 rukkolás szerzemény, 5 reci, 1 nyeremény (áthozva előző hónapról)

venni nem vettem semmit sem novemberben, nem úgy mint már decemberben másodikán. rendeltem egy könyvet a Könyvudvartól, aztán mikor bementem átvenni, akkor beleugrott a kosaramba még kettő. de erről majd decemberben (akkor szerintem mindenkinél hosszú lesz a lista. kacckacc)

többiek is mértéktartóan viselték a novembert: Pupilla, Amadea, Tekla, Theodora, Katacita, Bookwormgirl


Ezeket is olvasd el

2 komment

  1. A Prédikátort épp most olvasom, nekem tetszik :) Ésés egészen sok fanyar skandináv humor van benne, amiken spontán felröhögök néha (tömegközlekedésen is, khmm), szóval csak ajánlani tudom :D

    Az pedig szerintem elszomorító, hogy a Posta megrongálja a csomagot (nyilván nem szándékosan, de akkor is), és ennyi a "bocsánatkérés". Elkeserítő...

    ReplyDelete
  2. A Spice Girls könyvért hatalmas gratuláció, most elgondolkoztam, hogy vajon nekem megvolt-e ez régen. Óriási fan voltam, neked ki volt a kedvenced?:D
    A Postának is szívből gratulálok, hogy ilyen korrekt módon oldja meg a saját maga által okozott problémát, de gondolom tuti volt annak idején egy csomó jogász, aki leírta valahol, hogy őket nem terheli felelősség. Legközelebb egy postagalambbal talán jobban jársz.. :)

    Azért az szerencsés dolog, hogy a kindlid nem vált a villamos áldozatává!

    ReplyDelete

Subscribe