téli könyves hangulatképek

10:12:00 PM

kezdődnek azok a reggelek, amikor az első dolgom az, hogy miután kipattanok az ágyból (hajnali 6 előtt ez "inkább a kimászom, mint egy lajhár" jelzéssel egyenértekű) rohanok az ablakhoz, hogy megnézzem esett-e hó az előző este. álmomban síelni voltam, de persze nem tudok, úgyhogy nyilván ez annak a tünete, hogy sok OMSZ, köpönyeg, időkép előrejelzést olvastam, mindenféle hegycsúcsokról, meg sípályákról és dombokról.

aztán persze csalódtam. sajnos itt a Moszkva téren egy csepp hó sem hullott, de még annyi sem. csak a szokásos csövesek pisije volt majdnem lefagyva a sarki szendvicsező lépcsőjénél (majd figyelnem kell, hogy el ne essek ezeken reggel rohanva a villamos felé), és a kedd reggeli kukásautó elől pre-kukázók szórták a cikkeket ki a hulladékgyűjtőkből. szóval semmi hó. csak a rideg valóság.

sapkát még nem hordok, kitartok. pedig ma már dúdolgattam a "kedves szüleim, fáznak a füleim, küldjetek egy sapkát, csókolom a macskát", de nem. amúgy meg fagyjon oda az ujjam az ájfonra, ha már most novemberben felvegyem a kapacica kesztyűmet (tudom, nem így írják, de én úgy mondom, hogy kapacica, mert ezt legalább ki le tudom írni félregépelés nélkül. és még ki is tudom mondani). majd decemberben. de az még pár nap.

szóval várom a karácsonyt.  már második napja szólnak a karácsonyi dalok munka közben, meg már anyuval voltunk bevásárolni karira (cuki rókás meleg pulcsit kapok tőle, meg egy kertész nadrágot, amire már régóta ácsingóztam. igaz utoljára szerintem 6 évesen hordtam, de olyan kibaszott kényelmes, hogy az nem igaz). meg már én is vettem ajándékot, és rendeltem is, meg hasonlók. hétvégén felcipelem a karácsonyi izzókat és remélem, hogy mindenki azt fogja nézni a Moszkva térről, hogy hogyan villódzik az ablakunk. igaz, nálunk annyira nem lesz menő, mint anyunál, aki ha felkapcsolja a díszkivilágítást még az űrből is látják, de sebaj.

ha már hó, meg karácsonyvárás, meg már amúgy is sokat írtam és unom már én is magamat, akkor jöjjenek a szokásos téli könyves hangulatkeltő képek. mert a havat várni jó, meg 29 nap múlva itt a karácsony. juhúúú!





























jah, idén nem kértem könyvet karácsonyra, a tavalyra kapottat sem volt még időm elolvasni, de ha minden igaz december 2. hetétől nem lesz recim, úgyhogy utána azt veszek a kezembe, amit akarok. vagyis ami a várólistán van, úgyhogy asszem igyekeznem kell majd.  drukkoljatok nagyon, hogy sikerüljön az ideit is megcsinálni!

Ezeket is olvasd el

5 komment

  1. Imádom a telet, a havat, a hideget, szóval köszi a képeket. Nekem a fehér cicás a legszebb, de alulról a 3.olyan, mintha valaki felakasztotta volna magát:-(

    ReplyDelete
  2. ez nagyon hangulatos bejegyzés lett - nem csak téli, hanem a moszkva téri fíling miatt is. épp most olvastam a metropolban, hogy fel fogják újítani a teret. a képek csodásak, nekem is sok van elmentve tumblren draftban -decemberben a népre zúdítom majd :D
    rókás pulcsi?? - majd képet róla! :D

    ReplyDelete
  3. Ha szeretném a telet és várnám a karácsonyt, akkor nagyon beleéltem volna magam ebbe a posztba:) amúgy tök jó lett ám, nem azért mondom :))
    irigyellek is nagyon, hogy így várod a karácsonyt, tavaly még én is, aztán idén valahogy rohadtul nem, rá vagyok stresszelve, voltak az utóbbi években rossz/nem olyan jó élményeim. A téli szünetet viszont várom nagyon. Majd ha itt esik a hó, akkor átküldöm feléd, rendben?:)

    ReplyDelete
  4. Tök jó hangulatos bejegyzés lett. A karácsonyt annyira nem várom idén, inkább én is a pihenés miatt vagyok csak rákattanva, de a rákészülés részét (lakás dekorálás, adventi koszorú, fényfüzér, zenehallgatás) nagyon szeretem.
    Szóval ha a Moszkván járok és látok egy fényekkel teli ablakot, akkor azok ti vagytok? :D

    ReplyDelete

Subscribe