könyves kérdőív

7:42:00 PM

Terjed egy könyves kérdőív, amit én most Amadea blogján olvastam el újra és úgy gondoltam én is kitöltöm. Bárkinek szabad válaszolni ezekre a kérdésekre, jöhetnek kommentekben is a válaszok. Kíváncsi vagyok ti kedves blogolvasóim hogy, hol és mikor olvastok :)

Szoktál nassolni olvasás közben? 

Úh, de még hogy! Alap nálam, hogy fagyasztott málnát (igen, erősen függök ettől a gyümölcstől) rágcsálok olvasás közben, minden egyes este. A chipset lecseréltem egy ideje a bio ízesített kölesgolyókra (hagymás tejfölös, barbekjús, magyaros, de a simára is ráfanyalodok). Amikor itthon vagyok vidéken anyunál akkor kicsit bűnözök, és szotyizom olvasás közben, és néha chipset is eszem.

Mit szeretsz iszogatni olvasás közben? 

Vizet szoktam, ha éppen megszomjazom, bűnözős napokon néha kólát. De legtöbbször evés közben olvasok, így inkább eszem, aztán iszom. Egyszerre a kettő nem megy még.

Szoktál írogatni a könyvekbe, vagy kivagy magától a gondolattól is, hogy firkálj beléjük?

Szerencsére a Kindle-ben lehet bepötyögni megjegyzéseket, de inkább idézetek jelölésére használom, mire ott beleírok egy jegyzetet megőszülök. Papírkönyvbe nem firkálok, mert szeretem kölcsönadni őket és így vétek összefirkálni egy olvasmányt. Ha valami nagyon érdekes, akkor teszek szamárfület, de már arról is kezdek leszokni.

Mindig el kell jutnod egy fejezet végéig, vagy le tudod tenni a könyvet bárhol?

Bármikor le tudom tenni a könyvet, csak nem akarom :) 


Olyan ember vagy, aki elhajítja a könyvet a szoba másik sarkába, ha idegesítő regényt olvas? 

Nem hajigálom a könyveket, igyekszem rájuk vigyázni. Bár már van amit lekajáltam, vagy leöntöttem, de azt nem direkt. Nem azért mert utáltam őket. 

Ha szembejön veled egy ismeretlen szó, azonnal rákeresel? 

Okostelefonom van, így naná. Amúgy is érdekelnek a különleges szavak, a mobil mindig nálam van úgyhogy rákeresek, ha valamit nem értek. De ilyen ritkán van. Nem olvasom olyan könyveket, amik számomra kínaik. Azért az ifjúsági irodalomban nem dobálóznak olyan szavakkal, amiket nem értenék (szerencsére!) :) 

Mit olvasol most? 

Belekezdtem Gayle Forman - Ha maradnék című könyvébe a vonaton hazafelé, alig tudom lerakni, de olvastam ma már Holly Smale - Geek girl 1. című könyvét is. Egyszerre párhuzamosan is olvasom a könyveimet, nem szokott zavarni. 

Milyen könyvet vettél legutóbb? 

Az Alexandra akciójában a Cinder című regényt.

Van kedvenc helyed vagy időpontod az olvasásra? 

Éjjel, az ágyban. Huzamosabb ideig csak éjfél után és hajnali 2 között van időm olvasni, így akkor élem bele magam egy-egy könyvbe. Régebben imádtam a vonaton olvasni, de mióta már járok sokat így, ez kimarad. Pedig szerettem nagyon a vonatos utakat is.

A sorozatokat vagy az egyrészes könyveket szereted jobban? 

Szeretem a sorozatokat, ha azok jók. Sok sorozat van, amibe belekezdtem, aztán nem folytattam. Írtam is erről itt egy hosszabb posztot, bár ez inkább YA könyvekre vonatkozott. Az önálló kötetekkel nincs bajom, bár több sorozatot olvasom mostanság, mint nem sorozatot.

Van olyan könyv, amit mindig előrehozol és szeretettel ajánlasz mindenkinek?

A Szél árnyékát szívesen ajánlom, számomra egy hihetetlen felemelő élmény volt Zafón regénye. Krimivel barátkozóknak Nesbo könyveket ajánlom, mert ő nekem nagyon kedvencem, akárcsak Dennis Lehane.

Hogy rendszerezed a könyveidet? 

Szín szerint. Pont így mint a képen :) Igaz nekem nincs ekkora könyvespolcom (még).



Ezeket is olvasd el

3 komment

  1. Fagyasztott málna? Mármint tényleg, ki se olvasztod? :D

    ReplyDelete
  2. Nem bajlódok a kiolvasztással, úgyis pillanatok alatt felfalom az egészet :D :D :D Sőt! A legjobb, amikor fagyott. Nyammi!

    ReplyDelete
  3. Ez a fagyasztott málna tök jó! A fogaid hogy bírják a hideget?:D
    Szép lehet a könyvespolcod a színek szerinti rendszerezéssel:) Mindig kacérkodtam vele, de valahogy nem érzem rá alkalmasnak a könyveimet.:)

    ReplyDelete

Subscribe