egy esős nap margójára

5:09:00 PM

ez a poszt csak azért keletkezett, mert éppen most kinéztem az ablakon és ömlött az eső. ma többször áztam el, hiába volt nálam ernyő, és viszonylag esőbiztos kabát, meg cipő - nagyjából minden hiábavaló volt. amikor így esik az eső, mindig eszembe jut a legkedvencebb filmem (és persze könyvem) legjobb és legesősebb jelenete. sőt! Ki merem jelenteni, hogy ez a filmtörténet egyik legjobb és egyben legelcseszettebb szerelmi vallomása is egyben. szóval tessék!

nem több 3 percnél, de aki olvasták a könyvet, látták a filmet tuti, hogy szeretik ezt a részt. Úgyhogy íme néhány gif, kép, meg persze maga a jelenet. hátha ettől eláll az eső. Bár már mindegy, mert itthon vagyok a lakásban, itt meg nem esik. nem úgy mint a buszon, ahol simán nyithattam volna ernyőt úgy ömlött be a csuklóban az eső. ehh! ősz, utállak!

ui: nyilván, amikor időjárás van, akkor újra szeretném nézni ezt a filmet, bár már csilliószor láttam.





Miss Elizabeth! Hába minden vívódásom, nem bírom tovább. Hónapokon át gyötrődtem. Csak azzal a céllal jöttem, hogy lássam Önt. Viaskodtam a józan eszemmel, a család elvárásaival, az Ön alacsony származásával, rangommal, helyzetemmel, de felhagyok ezzel és kérem, vessen véget szenvedéseimnek!




Ezeket is olvasd el

12 komment

  1. Imádom! :) És úgy örülök, mikor kiderül, hogy más is szereti ezt a filmet, mert eddig úgy tapasztaltam, hogy gyakoribb, aki a BBC-s sorozatot kedveli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekem a BBC-s változat annyira nem tetszik, én odavagyok Matthew Macfadyen-nél ebben, szerintem ő jobb Darcy, mint Colin Firth :) De persze, azt a változatot is megnézem néha, de ez kedvesebb a szívemhez :) És jó, hogy vannak még akik szeretik.

      Delete
    2. Ezzel csak egyetérteni tudok. :) Bár én a BBC-st is szeretem, de MM nekem is jobb Mr. Darcy.

      Delete
    3. Csatlakozom! én még sose láttam a BBC-s verziót, imádom az MM-félét, és kiváltképp ezt a jelenetet :)

      Delete
  2. Emiatt a film miatt olvastam el és néztem meg a BBC-set :)) Annyira jó film ^_^ Tökéletes bejegyzés a mai naphoz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bár itt már nem esik annyira, de most legszívesebben bebújnék a takaró alá, és megnézném sutba dobva a munkát és a háztartási munkálatokat :D

      Delete
  3. Én is annyira imádom a filmet és a jelenetet is... :D
    ( Mostoha gyerek ez a gaz BBC verzió mellett - ami amúgy tényleg nagyon jó, de ez a film is klassz. Sőőt. )

    ReplyDelete
  4. Látva ezt a bejegyzést, el nem tudom képzelni, miért húzza le mindenki annyira ezt a B&B változatot... Most már biztos, hogy bizakodóan fogom megnézni ezt a filmet (is) végre :) (Ciki, nem ciki, de egyik filmet sem láttam még...)

    ReplyDelete
  5. Kedvenc részem ez a jelenet a filmből, imádom. Szerintem is nagyon jól sikerült ez a feldolgozás, és én sem értem miért húzzák le sokan. Bár a vége kicsit el lett baltázva... hogy miért nem csattanhatott el a végére az a várva várt csók.???bahhh.....

    ReplyDelete
  6. @Bess pótold be valamelyik esős estén! szerintem tökéletes film, gyönyörű képekkel, fantasztikus zenésszel és hát a színészi alakítások. bestevörmúvieeeee! @Szilvamag! VÉGRE VALAKI AKI a végén a csókot HIÁNYOLJA!!!!4444 én annyira vártam, és tökre izgultam, amikor először néztem, de hát nem.... csak egy kézcsók. oké hogy udvariasság, meg ilyesmik de én nem ezt vártam... bezzeg ez a jelenet tök szenvedélyes, itt is majdnem smaciznak, erre a végén nem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekem nem hiányzott a csók, valahogy jó volt így, de van egy alternatív amerikai befejezés, amiben van, mert az amcsik követelték a csókot. :D Az is nagyon aranyos amúgy. :)

      Delete
  7. Csak egyszer láttam mindkét változatot. De már nem sokáig! Holnap BB-t nézünk :)

    ReplyDelete

Subscribe