A. O. Esther - Gombnyomásra #1

5:29:00 PM


Megjelent A. O. Esther - az Összetört glóriák sorozat szerzője - legújabb regénye, a Gombnyomásra, mely egy trilógia kezdőkötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Mia és Liam izgalmakkal és rejtélyekkel teli kalandját!

2014. július 24-től minden másnap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


A.O. Esther: Gombnyomásra #1

Fülszöveg: 

A 19 éves Mia Milton élete fenekestül felfordul, amikor álmában megjelenik dr. Cohen, a halott tudós szelleme, és arra kéri, segítsen befejezni a munkáját, amely egy gombnyomásra megváltoztatja majd a világot… 2222-ben járunk, Manipura városában. A Föld már nem hasonlít régi önmagára. A húsz évvel korábbi Dimenzióváltás óta az emberek látják egymás auráját, így nem titok többé, kinek mit rejt a lelke. A „jók” megalopoliszokba gyűlnek és energiafalakkal veszik körül magukat, a „rosszakat” pedig száműzik a vadonba. Míg a fal egyik oldalán tengernyi luxusban élnek az emberek, a másik oldalon éhínség, nyomor és katonai vérengzés tizedeli őket. Mia tisztában van azzal, mit kockáztat, amikor a szellem utasítására sírt rabol és betörést követ el, mégis jeges zuhanyként éri a hír, miszerint kettős gyilkossággal vádolják. Menekülnie kell hát a rengetegbe, holott ártatlan. A sors Liam Blackwood, a fejvadász karjába sodorja, aki zsigerből gyűlöli a manipuraiakat, miközben súlyos adósság nyomja a vállát bajba került öccse, Russel miatt. Döntenie kell, hogy a becsületére hallgat és a lány pártjára áll, vagy inkább a Mia fejére kitűzött vérdíjjal menti saját bőrét. Eközben a rémséges vadonban, a Hobbs-birtokon élő két fiatal lány, Ruby és Stella arról álmodnak, hogy szerencsét próbálnak a csillogó nagyvárosban. Munkát vállalnak odaát, ám hamar rájönnek, hogy a mesés aurák fénye súlyos titkokat rejteget. A felismerés sajnos későn érkezik, és a lányoknak küzdeniük kell, ha élni akarnak. A vadonban szüntelenül tart a vérontás, gyilkos mutánsok szedik az áldozataikat, akiket mesterségesen tenyésztett ki a katonaság a népesség-szabályozásra. Dylan, Mason és Liam gyerekkori jó barátok, akik a Hobbs-birtokon élők biztonságát vigyázzák, ám ők sem számítanak a lavinára, amit a Milton-lány üldözése eredményez, és ami mindannyiuk életére hatással lesz.

A halálesetek sorra követik egymást. Mia egyre mélyebbre merül a látomásokkal teli rejtélyben, miközben a világ véres valósága is fenyegeti. Öl vagy megölik – nincs más választása, miközben a fojtogatóan sötét múltjából előtörő démonjai is kísértik.

Hőseink útjai ezúttal két, egymástól merőben különböző világba vezetnek. Miközben a halál számolatlanul szedi áldozatait, és az élet oly szívbemarkoló csapásokat mér rájuk, mi más segíthetné őket tovább, mint az élet egyszerű szépségeibe vetett hit, a tábortűz hevében sistergő erotika és a latin ritmusra ringatózó szerelem? Kedves Olvasóm, készen állsz a nagy utazásra?

ISBN: 9789630892605
Oldalszám: 480 oldal


Ismeritek azt az érzést, amikor annyira magával ragad egy könyv, hogy folyamatosan azt olvasod? Hiába kemény kötéses nehéz darab, de hurcolod magaddal árkon-bokron, csak azért, hogy amikor akad 3 perc szüneted tovább haladhass benne? Nah nekem ilyen volt a Gombnyomásra című könyv! Magával sodró, lendületes, és izgalmas olvasmány.

Egy hátránya van ezeknek a könyveknek nálam, amíg "benne élek", illetve amíg olvasom, addig teljesen a hatása alatt vagyok, ráfüggök, aztán ahogy véget ér és eltelik egy kis idő és leülepszik bennem a történet észreveszem a hibáit.

A.O. Eshter regénye sem hiba nélküli, de tény, hogy valahogy nálam betalált és a kezdeti elrettenésemet (a vastag kötettől megrémültem nem is kicsit) simán semmivé oszlatta. Amikor belekezdtem a történetbe, nem tudtam mire számítsak, mert jó szokásomhoz híven nem olvastam el a fülszöveget, mert hát azt minek :) De egyszer csak ott találtam magam Manipurában Mia Miltonnal (nagyon szép alliteráló név, ezért jár a pluszpont!) és az élvezetes leírások beszippantottak ebbe a különleges világba.

2222 az év ahol járunk és a Dimenzióváltás után mindenki aurája láthatóvá vált. Azoké, akiknek nem megfelelő színű volt (erről majd az extrában bővebben!), azt kiűzték Manipurából, majd elzárták magukat a tiszta aurájúak. Az élet Manipurában könnyed, mindenki boldog, mindenki gyönyörű, mindenki okos, mindenki tehetséges, minden egyszerűen szipiszupi. Persze csak hirtelen tűnik így, miután megismerjük Miát és barátait láthatjuk, hogy itt is ugyanolyan tinédzsernek lenni mint bárhol máshol. Feszkózás a kegyetlen apával, bulik rövid itallal és hullák kiásása a temetőben. What? Nah jó, ez nem tipikus tini balhé azért...

Igen, Miát egy elhunyt professzor szelleme üldözi, aki elmagyarázza neki, hogy ahhoz, hogy kiderítse a Manipurában már évek óta tartó parasztvakítást ki kell ásni a tetemét, mert ott van elrejtve valami, ami a segítségére lesz. Mia barátaival kiássa a professzort, ám Miát elkapják és kegyetlen apja választás elé állítja. Vagy hozzámegy egy öreg haverjához, vagy kiűzi őt a Vadonba. Oda ahová azok kerülnek, akiknek az aurájuk nem megfelelő Manipurához. A Vadonba toloncolt emberekre mutánsok vadásznak, kevés az élelem, és maga a túlélés is nagyon necces.

Mia egy éjjel kiszökik oda, így fejére vérdíjat tűznek ki. Erre harap rá Liam Blackwood, aki a Hobbs-birtokon él és fejvadász. Ő azzal keresi a kenyerét a Vadonban, hogy szökött embereket ad át, és bezsebeli utánuk a pénzt. Liamnak kreditet kell összegyűjtenie, mert öccsét megtámadta egy mutáns az egyik portyájuk során és a gyógyszeres kezelés nem olcsó. Mit ad isten Mia fejére is ugyanannyi kreditet tűztek ki, ami a fiúnak kell. Liam a lány nyomába ered, de amikor találkoznak valami megváltozik a fiatalok között.

Egy kicsit fura volt az instant szerelem, nem hiszem hogy ebben az erőszakos és félelmetes helyzetben a Vadonban azonnal lángra lobbannék egy fiú iránt, és fordítva, így ez nekem kicsit fura volt. Ettől függetlenül nagyon jó volt olvasni, hogy a két fiatal között vibrál a levegő és egyből megtalálják a közös hangot, még ha az elején Mia menekül is Liam elől. Később persze a fiú karjaiba fut bele, Liam talál megoldást arra, hogy a lányt ne áldozza fel a vérdíj reményében és kiteljesedik a szerelmük.

A.O. Esther nagyon jól vizsgázott abból, hogy megismerjük Manipurát, ezt a különleges várost, és az aurák jelentőségét, és különböző színeit. Imádtam a leírásokat a városról, és a persze a Vadonról is. Ezek ellensúlyozták azt, hogy a többi szereplőről vajmi keveset tudtam meg. Vagy csak átsiklottam felettük az események láncolatában. Nem élt bennem semmilyen kép se Liamról, se Miáról így olvastam végig a több mint 480 oldalt, hogy még azt sem tudtam elképzelni, hogyan néznek ki.

Emiatt egy kicsit utólag rossz érzésem van, nem nőttek a szívemhez a szereplők, de magában a sztoriban nagy potenciál van. Ráadásul akkora függővég van a könyv utolsó oldalán, hogy legszívesebben lekaptam volna a polcról a folytatást, hogy azonnal megtudjam, mi lesz a második részben.

Értékelés: 5/4

Szerettem ezt a könyv, magával ragadó, sodró lendületű és nagyon érdekes a két világ bemutatása és a köztük lévő ellentétek. Bár nem lettem egy kicsit sem szerelmes egyik férfi szereplőbe se, és nem szimpatizáltam túlzottan a lányokkal sem, de azért drukkoltam értük. Miat egy erős csajnak ismertem meg, jó volt olvasni arról, hogy ugyanolyan emberi érzései vannak, mint nekem (vagy bárki másnak). Nem volt elrugaszkodott szereplő, egy-két tette miatt felhúztam a szemöldököm, de ezek annyira nem voltak zavaróak.

A rejtély és megoldása jól el volt osztva a könyvben, nem unatkoztam egyik fejezetben sem. Bár kikövetkeztethető minden, ha figyel az ember, de ez nem von le a könyv értékéből semmit sem. A.O. Esther egy szuper disztópiás YA regényt hozott össze, amiben volt megfelelő mennyiségű izgalom, szerelem, és olyan fontos témákon való merengés is mint a halál utáni élet, jó és rossz viszonya, erőszak, erkölcsösség.

Néha a spirituális témáknál felszisszentem, mert ezek nagyon nem az én terepeim, de szerencsére nincs túlzottan sok ilyen a könyvben. Nem papoló jellegűek, nem térítőek, inkább életszerűek, és odaillőek hiszen ezek foglalkoztatnak sok-sok embert.

Egy szó mint száz a Gombnyomásra első része megállja a helyét a piacon. Attól, hogy magyar az írója és magyar nyelven íródott, simán nemzetközi szinten is befuttatható lenne. Sőt! Filmen még izgalmasabb lenne. A mutánsokat naná, hogy elképzeltem, és az ő részeiket vártam is mindig. Elég horrorisztikus dolgok vannak a könyvben, így inkább felnőttebb olvasóknak ajánlanám a könyvet.

Muszáj szót ejtenem arról, hogy milyen eszméletlen szép maga a könyv. Hiába nehéz, és kemény kötéses, de folyton nálam volt. Büszkeséggel vonultam vele az utcán, a metrón, a villamoson és inkább lecseréltem a kis kézitáskámat egy vászonszatyorra, csak hogy tudjam vinni és olvasni bárhol és bármikor. Nagyon igényes a fűzés, és van a könyvben egy ima (vers), ami fekete rizspapírra van nyomva. Ez valami csodaszép! Szerettem volna lefotózni, de az arany színű felirat furán tükröződik, így inkább menjetek be egy könyves boltba és nézzétek meg a saját szemetekkel! Eszméletlen!



Rendeld meg a könyvet 15% -os kedvezménnyel!



Blogturné extra: az aura különböző színei

kép forrása: csontkovacs-terapeuta.hu
Kék:  kiegyensúlyozottság, nyugodt idegrendszer. Ők a született túlélők. Képesek arra is hogy energiát küldjenek, esetleg telepatikus kapcsolatba lépjenek másokkal.

Türkiz: lendületes, és energikus személyt jelöl. Ez az ember képes arra, hogy énjét kivetítse és ez hatással van másokra. Ők képesek egyidejűleg több dologra koncentrálni és unatkoznak, ha egy dologra kényszerítik őket. Általában ők a legjobb főnökök, mert képesek hatni a csapatukra, ahelyett hogy parancsolgatnának.

Zöld: nyugalmas, mérséklő embertípusra utal. Ők sokszor természetgyógyászati képességgel rendelkeznek. Minél dominánsabb egy embernél a zöld, annál erősebb gyógyító. Az ilyen emberek szeretnek kertészkedni értenek a növényekhez és nyugalmat sugároznak.

Sárga: öröm, szabadság, segítőkészség jellemző az ilyen emberekre. A kötődés nélküli emberek aurája is ilyen színű. A sárga fényudvar az ember körül magas spirituális fejlettséget jelent. Állítólag Buddhának és Krisztusnak is ilyen aurája volt.

Lila: spirituális gondolatokra utal, de sosem erős pont az aurában, csak pillanatnyilag látható, felhők illetve lángok formájában.

Piros: materialista gondolatok, és fizikai megtestesülést jelent. Az ilyen beállítottságú embereknél az aura pirosan izzik.

Rózsaszín: a szeretet jele. Ennek eléréséhez vegyíteni kell a lilát, és a pirosat. A rózsaszín aurával rendelkező emberek megteremtették a tökéletes egyensúlyt az anyagi létezés, és a spiritualitás között. Ez a legritkább aura.

Piszkos (nem tiszta) színek:

Fekete: súlyos betegséget jelöl

Barna: nyugtalanító, spirituális tagadó és felzaklató embert jellemez

Szürke: a személyiség sötét oldalát jelenti, lehangolt gondolatokat, tisztátlan szándékot jellemez

Kénsárga-zöldessárga: fájdalom, düh és harag színe.

Fehér: súlyos betegség, vagy drogok hatása alatt álló embereknél jelenik meg. Sokszor halál után is ezt a színt látták, innen is ered állítólag, hogy néhány népcsoportnál nem a fekete szín a gyász jele. Ha a fehér szín elválik a többitől, akkor igazságot és tisztaságot is jelez.

Rengeteg különböző színváltozat létezhet egy-egy embernél, ahhoz hogy teljes körű képet kaphassunk valaki aurájáról, ahhoz szakemberhez kell fordulni. Aki spirituálisan nyitott, az sok gyakorlással láthatja mások auráját és sok tanulás után a színekből tud következtetni mások életére, pillanatnyi helyzetére, betegségeire. Fontos megjegyeznem, hogy én nem értek ehhez, forrásként a következő oldalt használtam fel nektek.  :)

Ti hisztek az aurákban? Kíváncsi vagyok, ki volt már aurafotózáson?

Nyereményjáték:
Manipura vezetői különböző nagyságú vérdíjat tűznek ki az általuk veszélyesnek ítélt emberekre, akiknek a levadászását előszeretettel bízzák a városfalon kívül élő fejvadászokra A vadászok munkájukért cserébe kreditpontokat kapnak, amiket különféle dolgokra válthatnak be.
A turné ideje alatt Ti is belekóstolhattok, milyen is a fejvadászok élete. Segítsetek nekünk megtalálni a hat eltűnt szereplőt!

Feladat:
1. Lájkoljátok A. O. Esther és a Blogturné Klub facebook oldalát. (Kötelező!)
2. Olvassátok el a szökevények adatait, és a szöveg, valamint az eltűntekért járó kreditpontok segítségével, találjátok ki, melyik blogon, melyik szereplőt keressük. Ha megvan, írjátok be a nevét a rafflecopter megfelelő mezőjébe. (Kötelező!)
3. Nem kell mind a 9 betűt felhasználni.
4. Segítségetekre vannak a betűk alatti pontszámok.
5. Mindegyik karakter a Gombnyomásra c. regényben szerepel.
6. Szólj hozzá az egyes állomásokhoz, és növeld a nyerési esélyeidet. Üzenete(i)d linkjét írd be a rafflecopter megfelelő mezőjébe. De figyelem, maximum 6 linket hozhatsz! (Nem kötelező!)

Vadászatra fel!

A szökevény adatai:
nem: nő
kor: 19
haja színe: sötétbarna
szeme színe: világoskék
lakhely: Manipura
kreditpont: 520 pont






A turnéban résztvevő bloggerek:

Július 24 - Kelly Lupi olvas
Július 25 - Dreamworld
Július 27 - Nem harap a...
Július 29 - Media Addict
Augusztus 2 - Zakkant olvas

Ezeket is olvasd el

13 komment

  1. Tetszett a bejegyzés, és még nem voltam aurafotózáson..van olyan? Jó tudni! :DD

    ReplyDelete
  2. szuper hogy bemutattad az auraszíneket, most már nagyon izgulok a könyvért, gondolom nem vagyok egyedül vele :)

    ReplyDelete
  3. Véget ért sajnos. Pedig nagyon tetszett a játék. :D És ez az aurás dolog is mindig érdekelt.

    ReplyDelete
  4. Nagyon érdekesnek tűnik a könyv, és a játék is nagyon tetszett *.* :D

    ReplyDelete
  5. Egyre érdekesebb a könyv, az aura leírások pedig nagyon teszenek.

    ReplyDelete
  6. Nagyon tetszettek a blogturnés bejegyzések, ezt a könyvet mindenképpen el fogom olvasni. :)

    ReplyDelete
  7. Ezt a könyvet biztos hogy el fogom olvasni :)

    ReplyDelete
  8. Tényleg nagyon jó játék :)

    ReplyDelete
  9. Köszi a "kisokost" az aurákról :D Nagyon várom már, hogy olvashassam a könyvet :D

    ReplyDelete
  10. Engem is egyre jobban felcsigáz a könyv. :) Aurafotózáshoz nem volt még szerencsém, habár nagyon sok ezos rendezvényen részt vettem... Nem árt tisztában lenni vele :) Nagyon köszönöm, hogy a könyv külsejéről írtál, szépség lehet és hogy fűzött, még szimpatikusabb. :)

    ReplyDelete
  11. Érdekes ez az aura dolog... Kíváncsi lennék, hogy az enyém milyen színű :)

    ReplyDelete
  12. Remélem tényleg olyan jó lesz a könyv, mint amit remélek tőle. Már nagyon várom :)

    ReplyDelete
  13. Egyre jobban érdekel ez a könyv, már nagyon várom, hogy olvashassam :)

    ReplyDelete

Subscribe