Aranyérmes lett az interaktív magyar mesekönyv a tengerentúlon!

6:07:00 PM

Emlékeztek még, hogy jó pár hónappal ezelőtt írtam nektek a Történetek a gyerekszobából interaktív mesekönyvről? Azóta nagyon sok jó dolog történt L. Molnár Edit írónő mesekönyvével, amit Steiner Lídia grafikái tettek színessé és amihez a technikai hátteret a Webstar Csoport adta.



L. Molnár Edit írónő a Történetek a gyerekszobából mellett már több gyerekkönyvet szerzett. Ajánlom figyelmetekbe a Mese a kisfiúról, aki mindig mindent félbehagyott és a Mese a kislányról, aki nem akart felnőni - és más történetek.

A történet első része ezüst érmet szerzett a Jenkings Group 2013 Moonbeam Children's Book verseny Children’s Picture Book – Enhanced and Apps kategóriájában és ezzel külföld is megismerte Panni baba meséit.


A következő díj hazai pályáról érkezett idén év elején! A Magyar Könyvek Viadalán L. Molnár Edit interaktív táblagépekre íródott meséje szerezte meg az első helyet a közönség általi szavazáson és ezzel az "Év mesekönyve 2013" címet kapta meg.


Nem kellett sokáig várni a Történetek a gyerekszobából második részére külföldön is jobban felfigyeljenek. Amerikában a pécsi fejlesztésű táblagépekre alkalmazott interaktív mesekönyv több mint 600 nevező közül került a győztesek közé ‘Regional and E-Book’ kategóriában. A megtisztelő díjat május végén veszik át az alkotók New Yorkban.

Azóta Panni baba alkotói már a Híradóban is szerepeltek, és meséltek arról, mi ihlette őket mind a mesekönyv írásánál, mind a grafikusi munka megtervezésénél. A híradó riportját meg is nézheted jól itt!



Hatalmas gratuláció még egyszer a könyv készítőinek és további ilyen jó híreket :)

Ha van táblagéped, iPad-ed és érdeklődő gyerkőcöd, akkor innen le tudod tölteni a meséket! 

Ezeket is olvasd el

1 komment

Subscribe