Mindörökkön örökké

10:50:00 AM

Nora Roberts: Mindörökkön örökké 


"Amikor találsz valakit, akibe szerelmes vagy, és ő is szeret téged, a gyengeségeiddel és hibáiddal együtt, akkor hirtelen minden a helyére kerül. Beszélsz hozzá, és ő meghallgat, megnevettet, elgondolkodtat és megláttatja veled, hogy ki is vagy valójában. És rájössz, hogy kötözni való bolond lennél, ha nem akarnád vele leélni a hátralévő életedet."






Tök jó időpontban kaptam meg ezt a könyvet, mert Ildi esküvőjére készültem és utaztam Pécsre a lagzi bulira, így tökéletes olvasmány volt. Napok alatt elolvastam és közben többször meghatódtam (jó, biztos közrejátszott az is, hogy nagyon szerelmes hangulatban vagyok és körülöttem mindenki lagzit szervez, vagy eljegyzik stb...)

A könyv a Menyasszonyok sorozat negyedik része, mint megtudtam, de szerencsére nem szükséges ismerni az előtörténetet, mert a szereplők és a sztori bár kapcsolódik az előzőekhez minden jól meg van magyarázva ebben a részben is. 

A régi történetek tesznek minket olyanná, amilyenek most vagyunk. Vagy megmutatják, hogy milyenek nem akarunk lenni. 

A történet főszereplője Parker Brown, aki a Kézfogó nevű cég alapítója, amiben barátnői tevékenykednek (Laurel a cukrász, Emma a virágkötő és Mac a fotós). Mindegyik lány egy hatalmas házban lakik, amit Parker szülei építettek még nagyon régen, de nem mivel elhunytak egy balesetben, a lányukra (és annak bátyjára) hagyták a birtokot. A csodás telek megfelelően nagy, hogy mindenki elférjen és a hatalmas kertben esküvőket rendezzenek. Mert a Kézfogó egy teljes körű esküvő szervező cég, ami mindent magára vállal, hogy a menyasszonyoknak a legtökéletesebb napot adják az első perctől az utolsóig.

Parker eltökélt vasakaratú és lehetetlent nem ismerő tökéletes szervező, akinek napjai óramű pontossággal be vannak táblázva (megbeszélések, próbavacsorák, ruhapróbák a menyasszonyokkal és maga a lagzi a birtokon). Egy valami nem fér bele a zsúfolt élete az a bizonyos Nagy Ő, akit harmincas évei elején járó nő még nem talált meg. Persze, ahogy az lenni szokott nem lenne romantikus történet, ha nem toppanna be egy férfi aki felforgat mindent. Mert Malcolm Kavanaugh ilyen típus.

Mint kiderült Parker és Mal már az előző kötetekben már megismerkedett (és egy csók is elcsattant köztük) de itt bővebb szerepet kap a kapcsolatuk. A lány eleinte elutasítja a pimasz és veszélyes férfit, aki motorral közlekedik és autószerelőként dolgozik. Mal Parker bátyjának Delnek (ezek a rövidítések, amiktől egy idő után kitéptem volna a hajam, mert nem tudtam hirtelen, hogy ki a nő nemű és ki a férfi - Del, Mal, Mac mi van? :D.) az egyik haverja. Miután a nő és a férfi kapcsolata pár randi után szorosabbá válik Parkert fura érzések kerítik hatalmába.

– Az emberek nem értik, hogy mit csinálsz velem – jegyezte meg. – Azt sem, hogy én mit keresek melletted.
– Az emberek jobban tennék, ha a saját dolgukkal foglalkoznának, és nem máséval.


Szerelem? Erős vonzódás? Csak a szex miatt kell neki Malcolm? Mi van ha a férfi csak a vagyonra hajt? Vajon a társadalmi különbségeket át tudják hidalni? Miért nem avatja be őt a férfi múltjának sötét részei? Nem bízik benne? És ő eléggé bízik Mal-ben?

Ezernyi megválaszolatlan kérdés van a nő fejében, miközben szervezi a lagzikat, hogy azok a legtökéletesebbek legyenek az aráknak. Parker közben ugyanígy vágyik erre, főleg most hogy minden barátnője esküvőjét ő szervezi. Egyedül Parker lóg ki a sorból, már ami a menyasszonyságot illeti. De vajon meddig? Képes Malcolm elkötelezni magát mellette? És ő lesz elég bátor, hogy bevágjon ebben?

Jó, jó, nem kell annyira találgatni tipikus happy end sztori ez így kiszámítható a végkifejlet, de azért közben tartogat meglepetéseket a történet. Előkerül Malcolm múltjából egy kellemetlen ismerős, Parker végre rájön, hogy a szerelemért bizony tenni kell és néha engedni kell. Közben Malcolm is megbirkózik a saját démonjaival és a régi sérelmeivel.

Miközben zajlik a szórakoztató szerelmi sztori (Malcolm csípős beszólásai, a barátnők vicces vallatásai, a kedves háziasszony/pótanyuka és Parker meghitt beszélgetései) több esküvő előkészületébe is beleélhetjük magunkat. Nora Roberts csodásan leírja a díszleteket, a ruhát, a tortát és olyanná válik az egész mintha előttünk lennének Laurel ínycsiklandozó több emeletes tortái, Emma színes virág dekoráció és minden olyan részlet, amitől egy menyegző maradandóvá válik: tökéletes zene, díszlet, zökkenőmentes szervezés, koszorúslányok, csodás ruha, kiegészítők, finom pezsgő, izgatott készülődés a menyasszony lakrészben, virágok, lampionok, hatalmas gyertyák, izgalmas ételek és falatkák és ötletes helyszínek a fotózáshoz. És persze meghatott anyukák, apukák, rokonok és arák és emelkedett beszédek és vicces esküvős szokások, játékok.

Értékelés: 5/3.5

Bevallom sosem olvastam eddig egyetlen Nora Roberts könyvet sem (erős előítéleteim voltak), így paráztam kicsit attól, hogy túlzottan gagyi, csöpögős és giccses sztorikat kapok majd, de nem! Meglepően kellemes történet volt ez, sok szórakoztató párbeszéddel, amit néha átkötöttek azok a megható momentumok, amik egy esküvőn jelen vannak.

Nem ragozom tovább, ez a sorozat (okés, eddig csak 1 részt olvastam, de asszem leszűrtem NR írói stílusából) minden menyasszonynak kötelező, aki egy kicsit bele akarja élni magát a saját esküvője előtt egy másikba. Ötletgyűjtésnek sem utolsó szerintem!

Egyébként ha romantikus sztorival szeretném feldobni a krimik, a vérfagyasztó thrillerek, vagy zombis ámokfutások közti olvasási időmet akkor Nora Robertstől választok majd valami olvasnivalót. Van benne humor, sok érzelem és vicces részek is. Hátrány, hogy kiszámítható és egy idő után (ahogy belenéztem a többi sztori vázába) unalmassá válhat. De erről majd akkor nyilatkozom, ha olvastam kettőnél többet :)

Oldalszám: 402
Kiadó: GABO Kiadó
Nora Roberts hivatalos oldala


Ezeket is olvasd el

2 komment

  1. Nagyon ajánlom a legutóbbi A tanú című regényét. Az kb. amilyen legjobb formájában szokott lenni. Én mint rajongó ezekről a kis trilógiáiról pont azért szoktam le, mint ahogy Te is írod, hogy elég kiszámíthatóak. Bár a humor néha még elcsábít:)

    ReplyDelete
  2. Köszi Lobo! Felvettem a listára :)

    ReplyDelete

Subscribe